Τρία υλικά που μπορούν να κάνουν το ρύζι σας πεντανόστιμο

ruzi-botana
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Αν η ιδέα του σκέτου ρυζιού σας απωθεί -και όχι άδικα- ως άνοστο και άγευστο φαγητό, δείτε με τι μπορείτε να το συνδυάσετε για να το απογειώσετε και να το κάνετε πιο υγιεινό.

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας 

Αρωματίστε το με βότανα
Ένας ιδανικός τρόπος να χαρίσετε άρωμα στο ρύζι σας είναι να του προσθέσετε φρέσκα ή αποξηραμένα βότανα, όπως δεντρολίβανο, ρίγανη, μαϊντανό, κόλιανδρο θυμάρι, φύλλο δάφνης και ό,τι άλλο ταιριάζει στα γούστα σας. Μην ξεχνάτε ότι τα βότανα χαρίζουν βάθος και άρωμα με διακριτικό χαρακτήρα και έχουν πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.

 
Προσθέστε του καρπούς
Έχετε δοκιμάσει ποτέ ρύζι με ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα; Πρόκειται για μια έξυπνη ιδέα να χαρίσετε στο γεύμα με ρύζι πρωτεΐνη, χωρίς να καταναλώσετε πάλι κρέας, και ταυτόχρονα να το απολαύσετε. Κάντε τις αγαπημένες σας επιλογές και δοκιμάστε να το αναμείξετε με σταφίδες, αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, αποξηραμένα μούρα και δείτε πώς αλλάζει η γεύση του, συν του ότι λαμβάνετε περισσότερα θρεπτικά στοιχεία, όπως πρωτεΐνη, φυτικές ίνες, σίδηρο, καλά λιπαρά. 

Ταιριάξτε το με λαχανικά
Μια πολύ εύκολη και απλή ιδέα, είναι να ψήσετε λαχανικά και να τα προσθέσετε στο ρύζι σας ως συνοδευτικό ή τόπινγκ. Μπορείτε, ακόμη, να τα μαγειρέψετε μαζί με το ρύζι, βάζοντάς το στο φούρνο και προσθέτοντάς του ψιλοκομμένη ντομάτα, πιπεριά, κολοκύθι, καρότο, μπρόκολο κ.ο.κ. Εναλλακτικά, δοκιμάστε να φτιάξετε μια ωραία σαλάτα, προσθέτοντάς του ψιλοκομμένη πιπεριά, καλαμπόκι, αρακά και τόνο ή να το συνδυάσετε με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που θα προσθέσετε πτος το τέλος του μαγειρέματος. 

e-Fresh To supermarket στην πόρτα σας