Τα συνήθη λάθη που κάνετε στην επιδερμίδα σας όταν κοιμάστε

gunaika-upnos-krebatokamara
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Γι’ αυτό ξυπνάτε με ρυτίδες το επόμενο πρωί. Το φαινόμενο «pillow face» εξηγείται.

Νόμος: ο καλός νυχτερινός ύπνος είναι ευεργετικός για την κυτταρική αναγέννηση της επιδερμίδας σας (και της ομορφιά σας, γενικότερα). Γιατί όμως πολλά πρωινά ξυπνάτε με ρυτίδες και σημάδια σε όλο το πρόσωπο; Απάντηση: οι λάθος «τεχνικές» ύπνου. Για ένα τέλειο beauty sleep, υιοθετήστε τις παρακάτω συμβουλές.

- Χρησιμοποιώντας μαξιλαροθήκες με υφάσματα που πιέζουν το δέρμα αντί να του επιτρέπουν να «γλιστρά», το επόμενο πρωί το πρόσωπό σας θα μοιάζει κουρασμένο και ρυτιδιασμένο. Ιδανική επιλογή, τα μεταξωτά -σατέν-  υφάσματα, τα οποία επιτρέπουν στην  επιδερμίδα να κινείται όλη νύχτα στον «αφρό», χωρίς ίχνος πίεσης. Το ίδιο καλό αποτέλεσμα θα δείτε αν επιλέξετε λίγο «σκληρότερα» μαξιλάρια που δεν οδηγούν το πρόσωπό σας να βυθίζεται και να εγκλωβίζεται επί οκτώ και πλέον ώρες -βλέπε, πουπουλένια μαξιλάρια.

- Η εμμονή σας να κοιμάστε μπρούμυτα ή πλάγια, έχει τεράστια επίδραση στη χάραξη «ρυτίδων ύπνου» στο πρόσωπό σας, προκαλώντας σταδιακά σημάδια που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Ο ύπνος με το σώμα ανάσκελα θεωρείται ο ιδανικός «ύπνος ομορφιάς και αντιγήρανσης» (διαβάσαμε ότι η Τζένιφερ Λόπεζ έχει τοποθετήσει στο μαξιλάρι της ένα ειδικό σύστημα alert, το οποίο χτυπά μόλις το πρόσωπό της στρέφεται μπρούμυτα ή πλάγια κατά τη διάρκεια της νύχτας).

 - Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος: η συνήθεια να κοιμάστε χωρίς μαξιλάρι. Η θέση του προσώπου σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό του σώματος, βοηθά στην καλύτερη μικροκυκλοφορία των αγγείων της επιδερμίδας, ειδικά εκείνων που αφορούν στην ευαίσθητη επιδερμίδα κάτω από τα μάτια -βλέπε, μαύροι κύκλοι.

- Ένα καλό κόλπο: οι μάσκες νυκτός. Απλώνοντας στο πρόσωπό σας μια σχετικά υγρή και λιπαρή μάσκα αντιγήρανσης πριν πέσετε για ύπνο, θα έχετε έναν ακόμη καλό λόγο για να κοιμάστε ανάσκελα -σκεπτόμενες διαρκώς τα σημάδια που θα αφήσετε στην μεταξωτή μαξιλαροθήκη σας σε περίπτωση αλλαγής θέσης του προσώπου.

- Δυο ακόμη σημαντικές συμβουλές: Πρώτον, μην πέφτετε για ύπνο χωρίς να έχετε ακολουθήσει μια ρουτίνα καθαρισμού του μακιγιάζ και, δεύτερον, μην ξεχνάτε την κρέμα νυκτός. Ακόμη κι αν στριφογυρνάτε διαρκώς στα μαξιλάρια σας όλη νύχτα, η περισσότερη δουλειά θα έχει γίνει.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ