Τα κόλπα ομορφιάς για «θεϊκές» selfies

gunaikes-selfis-omorfia-kragion-gualia-autokinito
ΠΕΜΠΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Οι beauty experts αποκαλύπτουν πώς να δείχνετε σαν αυθεντική celebrity σε κάθε φωτογραφία σας.

Πώς καταφέρνουν όλες οι διάσημες Instagrammers και βγαίνουν πάντα  τόσο υπέροχες στις selfies; Τέσσερις επαγγελματίες ομορφιάς δίνουν τις καλύτερες συμβουλές, που θα κάνουν κάθε εμφάνισής σας στο διαδίκτυο να ξεχωρίζει.

Πλούσια χείλη σαν της Rihanna

Είτε βρίσκεται στο set για γύρισμα video clip είτε κυκλοφορεί ανέμελη σε διακοπές, το μακιγιάζ της Rihanna είναι μονίμως σταθερό -φυσικό και λαμπερό- δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα πλούσια και γυαλιστερά χείλη της. «Αν και το στόμα της Rihanna φαίνεται ελαφρά βαμμένο στις περισσότερες φωτογραφίες που ανεβάζει στο λογαριασμό της, αυτό δεν σημαίνει ότι δουλεύει με επαγγελματική μαεστρία το λαμπύρισμα και τον όγκο των χειλιών της», λέει ο Ricky Wilson, make-up artist του οίκου Dior και συμβουλεύει:

- Εφαρμόστε μια πλούσια στρώση lip balm, ώστε να αποφύγετε τις σκληρές γραμμές καθώς σουφρώνετε τα χείλη.

- Περάστε με ένα nude μολύβι το περίγραμμα και το σώμα των χειλιών.

- Ολοκληρώστε με ένα τολμηρό και αυθάδικο χρώμα κραγιόν με glossy υφή.

Μαλλιά επιμελώς ατημέλητα σαν της Jennifer Lopez

Φωτογραφίζεται παντού και πάντα με ένα πυκνό μαλλί εντυπωσιακά ανέμελο, χωρίς όμως να της ξεφεύγει ούτε μια τούφα. Μια από τις πιο καταξιωμένες hair stylists στη βιομηχανία της μόδας, η Olivia Halpin, δείχνει το κόλπο:

- Μετά το σαμπουάν και το μαλακτικό, στεγνώστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας μόνο μια μαλακή πετσέτα, ώστε να μην φύγει όλη η υγρασία από τις τρίχες.

- Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα τζελ  για όγκο στην κορυφή του κεφαλιού και μια μικρή ποσότητα ορού ή κρέμας μαλλιών στις άκρες.

- Γυρίστε το κεφάλι σας ανάποδα και περάστε το σεσουάρ από τον αυχένα και προς τα κάτω, σε χλιαρή θερμοκρασία.

- Μόλις νιώσετε τα μαλλιά εντελώς στεγνά, χωρίστε τα σε τέσσερα ή πέντε μεγάλα τμήματα και χτενίστε απαλά με μια βούρτσα με αραιά δόντια.  

- Ολοκληρώστε με ένα σπρέι διαμόρφωσης φροντίζοντας να ψεκάσετε τα μαλλιά από τη μέση έως τις άκρες για να αποφύγετε το φριζάρισμα και τις ατίθασες τούφες.

Δέρμα γεμάτο χρυσαφένια λάμψη σαν της Kim Kardashian

Η βασίλισσα των social media δεν ανεβάζει ποτέ selfies στους λογαριασμούς της χωρίς την κατάλληλη ιεροτελεστία περιποίησης σώματος, σύμφωνα με τον Scott Barnes, celebrity makeup artist και μόνιμο σύμβουλο ομορφιάς της Kim Kardashian, ο οποίος προτείνει:

- Από το προηγούμενο βράδυ, χρησιμοποιήστε μια συσφιγκτική λοσιόν σώματος εκτελώντας κινήσεις μασάζ, σε δέρμα καθαρό και πλούσια ενυδατωμένο.  

- Μισή ώρα πριν τραβήξετε τις selfies που θα ανεβάσετε φορώντας το μαγιό σας, εφαρμόστε σε όλο το δέρμα μια ενυδατική κρέμα σώματος με χρώμα για να δημιουργήσετε περισσότερο μπρονζέ όψη.

- Αφού στεγνώσει η κρέμα, ολοκληρώστε με ένα λάδι σώματος σε μορφή σπρέι  για να αποκτήσετε χρυσαφένια και βελούδινη εικόνα.

Φλογερά smokey eyes σαν της Jessica Stam

Το top model που ξεχωρίζει πάνω στις πασαρέλες και στις φωτογραφίσεις μόδας χάρη σε ένα ζευγάρι μάτια που καίνε καρδιές με ένα μόνο βλέμμα, καταφέρνει να μαγνητίζει τα πλήθη των ακολούθων της με έναμακιγιάζ ματιών που δημιουργεί βάθος, ένταση και πάθος. «Τα smokey eyes προσθέτουν έναν δραματικό τόνο στην όψη σας και γι’ αυτό δεν τη συστήνω για καθημερινή, πρωινή επιλογή», λέει η Susan Giordano, make-up artist διασημοτήτων του Χόλιγουντ. «Ωστόσο, σε ειδικές περιστάσεις, όπως είναι οι selfies, το συγκεκριμένο look έχει τη δυνατότητα να σπάσει τα κοντέρ των likes», λέει η Giordano και δείχνει τον σωστό τρόπο εφαρμογής:

- Ανασηκώστε τις βλεφαρίδες σας με ένα καθαρό χοντρό βουρτσάκι και στη συνέχεια καμπυλώστε τις περισσότερο με το ψαλιδάκι βλεφαρίδων.

- Εφαρμόστε μαύρη μάσκαρα ακολουθώντας το περίγραμμα των βλεφαρίδων οδηγώντας το βουρτσάκι λίγο πάνω από την έξω πτυχή κάθε βλεφαρίδας.

- Με ένα σκούρο καφέ μολύβι, γεμίστε την περιοχή στο άνω βλέφαρο, ξεκινώντας με παχιές πινελιές από το εσωτερικό και λεπτότερες όσο φτάνετε στις άκρες των βλεφάρων. Επιμείνετε λίγο ακόμη στο καλό γέμισμα με μολύβι, στα σημεία που ξεκινούν οι βλεφαρίδες.

- Με ένα μαλακό πινέλο απλώστε σε όλο το βλέφαρο σκούρα γκρι σκιά, με έμφαση στην κίνηση από μέσα προς τις άκρες.

- Χρησιμοποιήστε ξανά το μολύβι τόσο στις πάνω βλεφαρίδες όσο και στις κάτω.

- Ολοκληρώστε με δυο στρώσεις μάσκαρα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ