Τρεις τροφές του καλοκαιριού που πρέπει να μπουν στο πιάτο σας

nektarini
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή πλούσια σε αγαπημένα φρούτα και λαχανικά. Εμείς επιλέγουμε τρία ιδιαίτερα υγιεινά με σκοπό να σας πείσουμε να τα βάλετε στο τραπέζι σας, για καλύτερο υγεία.

Νεκταρίνι
Θυμίζει ροδάκινο, αλλά είναι μικρότερο, με λεία φλούδα και μας παρέχει β-καροτένιο που ωφελεί την υγεία των ματιών, βιταμίνη C που ενισχύει το ανοσοποιητικό και προσφέρει αντιοξειδωτική δράση, αλλά και λουτεΐνη που προστατεύει επίσης από τις ελεύθερες ρίζες. Οι φυτικές του ίνες φτάνουν τα 2,4 γραμμάρια ανά φλιτζάνι ευεργετώντας το έντερο και τα φυσικά του σάκχαρα μας παρέχουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Ακόμη, το ασβέστιο και το μαγνήσιό του προωθούν την υγεία των οστών, με μόλις 46 θερμίδες στο 1 νεκταρίνι. Βάλτε το στη φρουτοσαλάτα σας με λίγο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και απολαύστε το! 

Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Α, που ενισχύουν το ανοσοποιητικό και την όραση, σίδηρο που τονώνει τον οργανισμό, ασβέστιο και μαγνήσιο που ενισχύουν την υγεία των οστών και βιταμίνη Κ, που αντιμετωπίζει τις θρομβώσεις του αίματος. Οι φυτικές ίνες δεν λείπουν κι εδώ, οι οποίες μεταξύ άλλων συμβάλλουν στη μείωση χοληστερίνης και σας κρατούν χορτάτους, ενώ οι θερμίδες αντιστοιχούν σε μόλις 35Δείτε εδώ μια υπέροχη συνταγή για ελαφριές μελιτζάνες.

Μπάμιες
Παρά την περίεργη υφή τους, οι μπάμιες παραμένουν άκρως ωφέλιμες -υπήρχε λόγος που μας πίεζε η μαμά και η γιαγιά να τις φάμε. Αποδίδουν πολύ λίγες θερμίδες (45 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια), είναι πλούσιες σε βιταμίνες (C, A, βιταμίνες Β), μας παρέχουν ασβέστιο που κάνει καλό στα οστά και οι φυτικές τους ίνες βοηθούν στο σάκχαρο, τη χοληστερίνη και τη σιλουέτα, ωφελώντας ταυτόχρονα το παχύ έντερο. Δοκιμάστε τες στο φούρνο με ελαιόλαδο, κρεμμύδια, ντομάτες, σκόρδο και μαϊντανό για έξτρα οφέλη και ανοίξτε τους ορίζοντές σας πέραν της λαδερής τους μορφής. Δείτε εδώ μια υπέροχη συνταγή με μπάμιες στο φούρνο.