Μια ζωτικής σημασίας ρουτίνα ομορφιάς, αν περνάτε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο

gunaika-omorfia-kalokairi-mpanio-afroloutro
ΠΕΜΠΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Ναυαγοσώστρια; Χομπίστρια θαλάσσιων σπορ; Επαγγελματίας υπηρεσιών παραλίας; Εδώ είναι οι λύσεις που θα σώσουν την επιδερμίδα σας.

Η Quincy Davis είναι το είδος της νέας γυναίκας που έχει κάνει την παραλία κτήμα της: ζει, δουλεύει και αναπνέει όλο τον χρόνο πάνω στα κύματα. Το επάγγελμά της; Πρωταθλήτρια surfing των ΗΠΑ. Η διαρκής έγνοια της;  Η φροντίδα της επιδερμίδας της. Και ο λόγος είναι απλός: η Davis είναι υποχρεωμένη να εκτίθεται στον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας πάνω από οκτώ ώρες την  ημέρα -κάθε μέρα. Ωστόσο, η ίδια δείχνει στις φωτογραφίες που ανεβάζει στο Instagram, σαν να μην πέρασε μια μέρα. Συνεπώς, η γνώμη της, μετράει. Ποια προϊόντα χρησιμοποιεί για να διατηρεί την επιδερμίδα της φρέσκια και ενυδατωμένη, αν και περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε μια παραλία;

 Όπως η ίδια έχει πει σε συνεντεύξεις της, ακολουθεί μια συγκεκριμένη ρουτίνα ομορφιάς κάθε πρωί και κάθε βράδυ: «Μόλις ξυπνήσω, πλένω το πρόσωπό μου με ένα τζελ καθαρισμού με μικροκόκκους ώστε να απομακρύνω τα νεκρά κύτταρα. Αμέσως μετά, απλώνω μια πλούσια ενυδατική με SPF και προσθέτω μια λεπτόρρευστη φόρμουλα -εν είδει μάσκας- στα κάτω βλέφαρά μου, μένοντας ξαπλωμένη στον καναπέ μου για πέντε λεπτά», λέει η Davis.

«Μισή ώρα πριν βγω στην παραλία, απλώνω μια πλούσια στρώση αδιάβροχης αντηλιακής κρέμας σε όλο το σώμα και το πρόσωπο. Έχω την εμπειρία: τόσο ο ιδρώτας εξαιτίας της ζέστης στην παραλία, όσο και η διαρκής επαφή μου με το νερό, μετριάζει κατά πολύ την αποτελεσματικότητα του SPF. Κάτι που σημαίνει ότι αλείφομαι κάθε μία ώρα -τουλάχιστον- από κει και μετά».

Τι γίνεται με τα μαλλιά; Η Davis, λέει: «Καλό λούσιμο και conditioning στο τέλος της ημέρας και, οπωσδήποτε μια μάσκα μαλλιών -προτιμώ τα προϊόντα με λάδι καρύδας- κάθε τρεις μέρες».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ