Επτά ιδιαίτερες ιδέες για νόστιμα, χορταστικά και υγιεινά καλοκαιρινά σνακ

ananas-psitos
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Το καλοκαίρι με τις υψηλές του θερμοκρασίες είναι από τις λίγες περιόδους του χρόνου που η επιθυμία για φαγητό και για μεγάλα, βαριά γεύματα μειώνεται. Εκμεταλλευτείτε το φτιάχνοντας τα δικά σας ιδιαίτερα σνακ που θα σας χορτάσουν υγιεινά, έχουν υψηλή θρεπτική αξία και θα συμβάλλουν σε μια καλύτερη σιλουέτα για την παραλία.

Φτιάξτε… σουβλάκια με φρούτα. Φράουλες, βατόμουρα, καρπούζι, πεπόνι και όποιο άλλο φρούτο σας αρέσει, μπορεί να βρει τη θέση του στο πιο δροσερό και αντιοξειδωτικό σουβλάκι του καλοκαιριού!

Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε σουβλάκι-finger food με καρπούζι, μοτσαρέλα και βασιλικό και να τα συνδυάσετε με πικάντικη σάλτσα. Και πρωτεΐνη και υδατάνθρακας και άρωμα και γεύση.

Συνδυάστε κομματάκια τυριού με μέλι και καρύδια, σε έναν υπέροχο συνδυασμό αλμυρού-γλυκού, που σας παρέχει την ενέργεια που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε στη ζέστη και καλά λιπαρά για προστασία της επιδερμίδα σας.

Κόψτε ένα μήλο σε ροδέλες, αλείψτε το με φιστικοβούτυρο και πασπαλίστε ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας και κομματάκια μαύρης σοκολάτας. Συνδυασμός καλών λιπαρών από φιστικοβούτυρο και ξηρούς καρπούς, με φυτικές ίνες από το μήλο και αντιοξειδωτικά από τη μαύρη σοκολάτα. Τι καλύτερο;

Βουτήξτε τις φράουλές σας σε μαύρη σοκολάτα που θα έχετε προηγουμένως λιώσει σε μπεν μαρί κι έπειτα απλώστε τες σε λαδόκολλά και βάλτε τες στο ψυγείο να παγώσουν. Όταν είναι έτοιμες, έχετε το τέλειο αντιοξειδωτικό επιδόρπιο. Αν θέλετε, προσθέστε και λίγους τριμμένους ξηρούς καρπούς για καλά λιπαρά.

Οι πιο… μερακλήδες, μπορείτε να δοκιμάσετε να ψήσετε κομμάτια ανανά και να τα συνδυάσετε με μέλι. Μην ξεχνάτε ότι η βρωμελαΐνη που συναντάμε στον ανανά έχει αντιφλεγμονώδη δράση, δρα κατά του καρκίνου, κάνει καλό στην πέψη και συμβάλλει στην απώλεια βάρους.

Φτιάξτε ένα ελαφρύ τάκος με λαχανικά και λίγο στήθος κοτόπουλου. Κόψτε τα λαχανικά της αρεσκείας σας, προσθέστε λίγα κομμάτια στήθος κοτόπουλο, αλατοπιπερώστε και γεμίστε μια τορτίγια. Μπορείτε να το απολαύσετε και σαν κυρίως γεύμα, αφού είναι φουλ χορταστικό και πλήρες.