Όχι άλλα μαλλιά κουβάρια

mallia-ilios-frontida
ΤΡΙΤΗ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Δείτε πώς θα θωρακίσετε την υγεία, τη λάμψη και το χρώμα των μαλλιών σας όλο το καλοκαίρι.

Στις διακοπές του καλοκαιριού ή κατά την παραμονή σας στην πόλη, το δέρμα σώζεται με κάποιον τρόπο (βλέπε αντηλιακό). Τα μαλλιά όμως, είναι μπελάς: ήλιος, θάλασσα, πισίνα, νοτιάδες, καύσωνες και ιδρώτας δεν τα αφήνουν σε ησυχία, ενώ η προστασία τους απαιτεί πολύ μεγαλύτερη φροντίδα. Για να έχετε όλο το καλοκαίρι μαλλιά υγιή και λαμπερά χωρίς φριζάρισμα, αποχρωματισμό και τριχόπτωση, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Beach look εντός ή εκτός πόλης

Αν τα μαλλιά σας ήξεραν τι θα «τράβαγαν» κάθε καλοκαίρι, θα προτιμούσαν να είχαν αποχωριστεί για πάντα το κεφάλι σας: συνεχείς βουτιές στο αλάτι ή το χλώριο, αμέτρητες ώρες ξεροσταλιάσματος στον ήλιο, άπειρα προϊόντα styling για την ατμοσφαιρική ρύπανση, και…μπλεξίματα πολλά. Το Huile Sirene Soleil της Κerastase είναι ένα ασύγκριτα ανάλαφρο σπρέι χωρίς ξέβγαλμα, ιδανικό για το καλοκαίρι, καθώς βελτιώνει το φυσικό beach waves look. Εμπλουτισμένο με βιταμίνη Ε από έλαιο Babasu και ενυδατικούς παράγοντες, απορροφάται εύκολα αφήνοντας τα μαλλιά απαλά και ποτέ άκαμπτα, ενισχύοντας το φυσικό σχήμα των μαλλιών και δημιουργώντας ανάλαφρους κυματισμούς με φωτεινό λαμπερό φινίρισμα. Ανακινήστε και ψεκάστε στα μήκη αφήνοντας το αισθησιακό γιασεμί και την ηλιόλουστη τουμπερόζα του αρώματος να αγκαλιάσουν τα μαλλιά σας (στα κομμωτήρια).

Πρωτόγνωρη αίσθηση φρεσκάδας

Μετακινήσεις μέσα στη ζέστη και τον ιδρώτα, διαλείμματα για καφέ ή brunch μέσα στη ρύπανση, shopping και έξοδοι μεταξύ καύσωνα, υγρασίας και κλιματιστικών, συνθέτουν το εφιαλτικό σκηνικό της καλοκαιρινής επιβίωσης στην πόλη. Για τα τσαλακωμένα νεύρα και το ταλαιπωρημένο σώμα συστήνεται υπομονή μέχρι τις διακοπές. Όμως για τα διψασμένα και άτονα μαλλιά σας υπάρχει άμεση λύση.  Το θρεπτικό σαμπουάν Dercos Nutri Protein Shampoo της Vichy είναι ιδανικό για ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά. Αυτό το απαλό σαμπουάν εμπνευσμένο από τον κόσμο των συμπληρωμάτων διατροφής  είναι εμπλουτισμένο με φυσικά ενεργά συστατικά και λιπίδια που προσφέρουν βαθιά θρέψη στις ίνες της τρίχας και λειαίνουν το περίβλημά της. Παράλληλα ο συνδυασμός του θρεπτικού ελαίου pracaxi και της επανορθωτικής κινόα τρέφει εντατικά την τρίχα, ενδυναμώνει τα μαλλιά και τους χαρίζει απαλότητα και προστασία από τις θερμικές καταπονήσεις και τις ακτίνες UV (στα φαρμακεία).

 Athleisure styling

Για τις γυναίκες που η σχέση τους με τη θάλασσα και τα υπαίθρια σπορ είναι στάση ζωής (ή και μέσο βιοπορισμού), τα μαλλιά τους αποτελούν μέγα πρόβλημα: είναι μονίμως «ασυμμάζευτα», ατίθασα και ξηρά, διψώντας διαρκώς για ενυδάτωση αλλά και απαιτώντας styling στη στιγμή.

H κρέμα styling Don’t Blow it Thich της Bumble & Bumble βοηθά τα άγρια και σπαστά μαλλιά να στεγνώσουν φυσικά, χωρίς την χρήση συσκευών θερμότητας. Δημιουργεί απαλά καλοσχηματισμένα μαλλιά χωρίς φριζάρισμα, χαρίζει ενυδάτωση και ήπιο κράτημα. Θα τη βρείτε σε ιδανικό travel μέγεθος για να την έχετε πάντα μαζί σας (attica).

Ριζική επανόρθωση

Έχετε απελπιστεί πλέον με τα ξηρά, ταλαιπωρημένα και ευαίσθητα μαλλιά σας μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή την πισίνα,  αγωνιάτε  κάθε φορά που πρόκειται να τα βουρτσίσετε και εκνευρίζεστε με την αγριάδα και τη θαμπάδα που παρουσιάζουν; Χρησιμοποιείστε το σαμπουάν Ιnvigo After Sun Cleansing Shampoo της Wella Professionals, που καθαρίζει απαλά τα μαλλιά μετά την έκθεση στην άμμο το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας. Χάρη στην προβιταμίνη Β5 που περιέχει, το θρεπτικό σύμπλεγμα βιταμινών και το υπέροχο άρωμα λουλουδιών φρούτων και εσπεριδοειδών, αναζωογονεί τα μαλλιά και τους χαρίζει απαλότητα και λαμπερό χρώμα (στα κομμωτήρια).

Αναλλοίωτο χρώμα

Συνήθως καμαρώνετε για την εξαιρετικά απόδοση του χρώματος των βαμμένων μαλλιών σας. Αλλά στις διακοπές, η συχνή επαφή με το νερό ανοίγει τα «λέπια» της τρίχας, με αποτέλεσμα, το ακριβοπληρωμένο, λαμπερό χρώμα σας να τείνει να ξεθωριάζει κατά 30-50%. Χρησιμοποιώντας τη μάσκα προστασίας χρώματος με Ηλίανθο και Μέλι της Apivita, θα πετύχετε την απόλυτη επανόρθωση τόσο του χρώματος όσο και της φωτεινότητας των μαλλιών σας σε λίγα μόνο λεπτά. Βασισμένη σε μια καινοτόμο υφή με φυσικά συστατικά που διπλοκλειδώνει το χρώμα, αυτή η μάσκα εμποδίζει το νερό να εισχωρήσει στο εσωτερικό της τρίχας, διατηρώντας τα χρωστικά της βαφής ανεξίτηλα και τα μαλλιά σας πιο λαμπερά και απαλά από ποτέ (στα φαρμακεία).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ