Πώς θα αποκτήσετε τέλειο δέρμα με λίγο θαλασσινό αλάτι

alati
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Συμβουλές, κούρες και συνταγές ομορφιάς για πρόσωπο, σώμα και μαλλιά με βάση το θαλασσινό αλάτι.

Καρδιολόγοι, παθολόγοι και διαιτολόγοι ζητούν να το μετριάσουμε στη διατροφή μας επειδή προκαλεί υπέρταση, προβλήματα στα νεφρά και κατακράτηση υγρών. Οι δερματολόγοι όμως, συμβουλεύουν να το χρησιμοποιούμε με τις χούφτες στο δέρμα μας. Γιατί; Επειδή είναι ένας άριστος σύµµαχος στην προστασία και την αποκατάσταση της υγείας και της οµορφιάς του δέρματος. Δείτε πώς μπορείτε να εκμεταλλευθείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του αλατιού σε μια καθημερινή ρουτίνα φροντίδας:

 Μάσκα εξισορρόπησης

Θα χρειαστείτε 2 κουταλάκια θαλασσινό αλάτι και και 4 κουταλάκια μέλι: τόσο το αλάτι όσο και το µέλι έχουν αντιφλεγµονώδεις ιδιότητες και καταπραΰνουν τους ερεθισµούς, ενώ βοηθούν στην εξισορρόπηση της λιπαρότητας.

Αναμείξτε καλά τα υλικά και απλώστε τα κατευθείαν σε στεγνό πρόσωπο, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα µάτια. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε ξεπλένοντας με χλιαρό νερό, εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ.

Τονωτική λοσιόν

Το αλάτι καθαρίζει βαθιά τους πόρους, εξισορροπεί τη λιπαρότητα και καταπολεµά τα βακτήρια που προκαλούν ερεθισµούς και ακµή.

Βάλτε σε ένα µικρό μπουκαλάκι σπρέι 1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι και 100 γραμμάρια χλιαρό νερό και ανακινείστε καλά µέχρι να διαλυθεί. Ψεκάστε δύο φορές την ηµέρα σε καθαρό στεγνό πρόσωπο, αποφεύγοντας τα µάτια.

Απολεπιστικό σώµατος

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα απαλό απολεπιστικό που αποµακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έχει επίσης τα κατάλληλα µεταλλικά στοιχεία για να κάνει την επιδερµίδα πιο απαλή και να επαναφέρει την υγρασία της.

Θα χρειαστείτε ¼ της κούπας αλάτι, ½ κούπας ελαιόλαδο και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Αναμειγνύετε καλά και εφαρμόζετε αυτό το φυσικό απολεπιστικό μέσα στο ντους µε ένα σφουγγάρι ή µε τα δάχτυλά σας, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάζετε με δροσερό νερό.

 Αναζωογονητικό scrub προσώπου

Θα χρειαστείτε 1/4 της κούπας αλάτι, 1/4 της κούπας χυµό ή τζελ αλόης, 1/4 της κούπας ελαιόλαδο και 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας: τo αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό, η αλόη ενυδατώνει, θεραπεύει και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων, ενώ η λεβάντα είναι φυσικό αντισηπτικό που ενισχύει την κυκλοφορία του αίµατος.

Ανακατέψτε καλά τα υλικά σε ένα μικρό μπολάκι και απλώστε σε όλο το πρόσωπο εκτελώντας ήπιες κυκλικές κινήσεις μασάζ με τα δάχτυλα για μερικά λεπτά. Ξεβγάζετε με χλιαρό νερό.

Αντιπιτυριδική θεραπεία

Το αλάτι αποµακρύνει τις νιφάδες, απορροφά την περίσσεια λιπαρότητας και αποτρέπει την ανάπτυξη µυκήτων.

Απλώστε σε στεγνά μαλλιά θαλασσινό αλάτι, ξεκινώντας από τις ρίζες και φτάνοντας μέχρι τις άκρες. Με βρεγμένα δάχτυλα εκτελέστε κινήσεις μασάζ για 5 έως 10 λεπτά. Αμέσως, λούζεστε κανονικά με ένα ήπιο σαμπουάν και εφαρμόζετε conditioner.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ