H εξωτική κούρα του Σαββατοκύριακου

gunaika-mpanio-xalarosi-louloudia-elaia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Αναγεννήστε το δέρμα σας με 4 αγνά λάδια που σας μεταφέρουν σε μαγικούς προορισμούς, ακόμη κι αν δεν μπορείτε να πάτε ούτε μέχρι την πιο κοντινή σας παραλία.

Ταξιδέψτε το δέρμα σας στους πιο εξωτικούς τόπους καλοκαιρινών διακοπών –από τη Μαλαισία έως το Μαρόκο και από το Μεξικό μέχρι τις αχανείς, λευκές παραλίες του Κέιπ Τάουν- απολαμβάνοντας την αίσθηση μιας μεγάλης καλοκαιρινής απόδρασης στο...μπάνιο σας. Εκμεταλλευθείτε την χαλαρότητα του Σαββατοκύριακου, απλώνοντας στο κουρασμένο δέρμα σας αυτά τα πανάρχαια ελιξίρια καλλυντικής φροντίδας (τα οποία προέρχονται από τις πιο εξωτικές περιοχές του πλανήτη), αφήνοντας τις «μαγικές» ιδιότητές τους, όπως και το εξωτικό άρωμά τους, να γαληνέψουν και να ανανεώσουν σώμα και πνεύμα, σαν να βρίσκεστε εκεί...

 Λάδι καρύδας

Με προέλευση από την νοτιοανατολική Ασία, τολάδι καρύδας είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα συστατικά της φύσης για το ανθρώπινο δέρμα. Κλινικά έχει αποδεχθεί ότι η ενσωμάτωση του ελαίου καρύδας σε προϊόντα φροντίδας, ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμικού ιστού, απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, προστατεύει από ηλιακά εγκαύματα, ενώ παράλληλα παρέχει και ένα πλήθος αντιβακτηριδιακών, αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων. Η σύγχρονη επιστημονική έρευνα δείχνει ακόμη ότι το έλαιο καρύδας είναι αρκετά ισχυρό για την καταπολέμηση χρόνιων δερματικών παθήσεων που χαρακτηρίζονται από ελαττώματα στη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού και τη δερματική φλεγμονή, συμπεριλαμβανομένης της ατοπικής δερματίτιδας.

- Χρησιμοποιήστε το λάδι καρύδας τόσο στο δέρμα όσο και στα μαλλιά σας για βαθύ καθαρισμό, ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη, αλλά και για να μειώσετε αισθητά συμπτώματα που προκαλεί το στρες -ρυτίδες, ερυθριάσεις, ακμή.

Αργανέλαιο

Στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Αφρική και πιο συγκεκριμένα στο Μαρόκο -όπου και φύεται το δέντρο αργκάν- η χρήση του ελαίου του χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς. Θεωρείται κατ’ εξοχήν επουλωτικό λάδι, πλούσιο σε βιταμίνες Α και Ε, πηγή αντιοξειδωτικών, ωμέγα-6 και λινολεϊκού οξέος.

- Εκτός από μια μεγάλη ποικιλία σε φόρμουλες ενυδάτωσης του δέρματος, το αργανέλαιο υπάρχει και σε πολλά προϊόντα περιποίησης, θρέψης και λάμψης των μαλλιών. Απολαυστικότερη επιλογή όλων; Οι μάσκες προσώπου με Μαροκινό αργανέλαιο.

 Λάδι Jojoba

Με καταγωγή από το Μεξικό, το φυτό «χοχόμπα» (η σωστή προφορά) αποτελεί από πολύ παλιά το Νο1 αποτελεσματικό «φάρμακο» για τη θεραπεία της ακμής, της ψωρίασης, τουηλιακού εγκαύματος και του γερασμένου δέρματος. Χρησιμοποιείται επίσης για τη μείωση της τριχόπτωσης επειδή ενθαρρύνει την αναγέννηση των μαλλιών, καταπραΰνει το δέρμα και διατηρεί υγιείς τους θύλακες των τριχών.

- Στις καλλυντικές φόρμουλες, το έλαιο jojoba είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την προστασία του δέρματος, την παροχή διαρκούς ενυδάτωσης και την καταπραϋντική λειτουργία του τριχωτού των μαλλιών.

Βούτυρο καριτέ

Αλλιώς Shea Butter. Έχει χρησιμοποιηθεί ως φυσικό προϊόν φροντίδας του δέρματος στην νότια μεριά της αφρικανικής ηπείρου (το σημερινό Κέιπ Τάουν) από αιώνες, όπου εξακολουθεί να καλλιεργείται και να εξάγεται σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα. Οι δερματολόγοι λένε ότι αποτελεί εξαιρετική επιλογή ενυδάτωσης για τα πολύ ξηρά και ευαίσθητα δέρματα, τα οποία συνήθως ταλαιπωρούνται από σημάδια πρόωρης γήρανσης, βαθύτερες ρυτίδες έκφρασης, κνησμός και μόνιμη ξηροδερμία.

- Για μια σπιτική μάσκα ενυδάτωσης, συνδυάστε αγνό βούτυρο καριτέ με αιθέρια έλαια λιβανιού, ευκάλυπτου, περγαμόντου ή λεβάντας. 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ