Φτιάξτε τη δική σας σπιτική, υγιεινή κέτσαπ

ketsap
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Γιατί να την αγοράζετε έτοιμη, ενώ μπορείτε να τη φτιάξετε στο σπίτι με αγνά υλικά και να την προσαρμόσετε ανάλογα με τα γούστα σας; O λόγος για την αγαπημένη μας κέτσαπ που ταιριάζει ιδανικά με ζυμαρικά, πατάτες, τηγανητά αβγά και κρεατικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε σάντουιτς, μπέργκερ, ακόμη και σε αλμυρά κέικ.

Υλικά για 1 βάζο κέτσαπ 1 λίτρου 

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 κουτ. της σούπας μελάσα
  • 1 φλιτζάνι βαλσάμικο ή ξίδι
  • ένα μικρό ματσάκι θυμάρι
  • λίγο μαύρο πιπέρι
  • σπόρους κόλιαντρου ή μάραθου
  • τζίντζερ
  • βασιλικό
  • εστραγκόν
  • μοσχοκάρυδο ή ό,τι άλλο μυρωδικό ταιριάζει στα γούστα σας

Εκτέλεση
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο λάδι για λίγη ώρα σε ένα βαθύ τηγάνι -μην τα αφήσετε να αλλάξουν χρώμα.

Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά στο τηγάνι σας και αφήστε τα να σιγοβράζουν για περίπου 2 ώρες. Απομακρύνετέ τα από τη φωτιά και στη συνέχεια ανακατέψτε τα στο μπλέντερ και στραγγίξτε.

Τοποθετήστε το μείγμα σε βαζάκι αποστειρωμένο και φυλάξτε το στο ψυγείο.