Καρύδα: Η πιο εξωτική νότα στην καθημερινή κούρα του καλοκαιριού

karuda-ladi-karudas-omorfia-peripoiisi-kalokairi-enudatosi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Βάλτε την καρύδα παντού: στην κουζίνα, στο μπάνιο και στο μπουντουάρ σας. Θα εκπλαγείτε!

Το άρωμά της και μόνο, σας ταξιδεύει στην Καραϊβική, την ίδια στιγμή που οι θρεπτικές της ιδιότητες την αναδεικνύουν κορυφαίο συστατικό περιποίησης. Με δεδομένο ότι όλο και περισσότερα beauty brands επιλέγουν να την εντάξουν στις φόρμουλές τους, είναι φυσικό και επόμενο να μην αντισταθείτε κι εσείς στις ευεργετικές επιδράσεις της εξωτικής καρύδας.

Τα αντιγηραντικά οφέλη: Η καρύδα είναι μια από τις κορυφαίες πηγές βιταμινών Β, C και Ε, ενώ τα μεταλλικά άλατα που περιέχει, βοηθούν στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας. Παράλληλα, το λάδι της προστατεύει το δέρμα από τις ελεύθερες ρίζες και, σε αντίθεση με άλλα φυτικά έλαια, έχει τη μικρότερη μοριακή δομή, κάτι που σημαίνει ότι απορροφάται γρήγορα από το δέρμα χαρίζοντας βαθιά ενυδάτωση και μείωση των ρυτίδων.

Τα θεραπευτικά οφέλη: Επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι οι ήπιες περιπτώσεις ψωρίασης και εκζέματος, καταπολεμώνται αποτελεσματικά έπειτα από συστηματική χρήση λαδιού καρύδας, ενώ ακόμη και η απλή κατανάλωση του φρέσκου καρπού ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα οργανισμού, άρα και του δέρματος.

Τα καλλυντικά οφέλη: Η πλούσια σύνθεση σε φυτική γλυκερίνη που περιέχει η καρύδα, την καθιστά ιδανικό ελιξίριο κατά της ξηροδερμίας και της αφυδάτωσης της επιδερμίδας. Ένα λάδι ή ένα ενυδατικό butter σώματος με καρύδα βοηθάει την επιδερμίδα να αποκτήσει βελούδινη και μεταξένια υφή στο λεπτό. Παρόμοια οφέλη χαρίζει και στα ξηρά ή κατεστραμμένα μαλλιά: τα σαμπουάν, τα κοντίσιονερ και οι μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας αποκαθιστούν τις φθαρμένες άκρες, ενώ κάνουν  τα ατίθασα μαλλιά πιο λεία  μεταξένια και απαλά.

Buy now
Βοtanic Therapy Coco Macadamia Shampoo
Garnier

Σαμπουάν με γάλα καρύδας και macademia για ξηρά μαλλιά

Buy now
Pure Tahiti Monoi Oil Tropical
Hei Poa

Εξωτικό λάδι με ανανά, άνθη tiare και λάδι καρύδας για το σώμα και τα μαλλιά.

Buy now
Avojuice Coconut Melon
OPI

Μαλακτική λοσιόν με καρύδα και άλλα τροπικά φρούτα για άψογο μανικιούρ.

Buy now
Crème De Coco Conditioner
Bumle& Bumble

Κοντίσιονερ με έλαιο καρύδας και τροπικά εχκυλίσματα για λαμπερά και ευκολοχτένιστα μαλλιά.

Buy now
Βοdy Butter Spray Coconut Guava
Korres

Ενυδατικό butter σώματος με εξωτική καρύδα και τροπικό guava.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ