Προβλήματα ομορφιάς την ημέρα του γάμου;

kalokairi-thalassa-nufi-nufiko-gamos
ΤΡΙΤΗ, 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Μην αφήνετε μικρούς, ενοχλητικούς μπελάδες -όπως σκασμένα χείλη, πρησμένα μάτια και ενοχλητικά σπυράκια- να χαλάσουν την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωή σας.

Είτε νύφη, είτε κουμπάρα -ακόμη και στενή συγγενής ή κολλητή της νύφης-, όλες, ανήμερα του γάμου θέλουν να αστράφτουν από ομορφιά και τελειότητα, μιας και τα βλέμματα των καλεσμένων (όπως και του φωτογράφου) θα «ζουμάρουν» διαρκώς επάνω τους. Γι’ αυτό, για κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που μπορεί να εμφανίσει η εικόνα σας -από τα πιο προβλέψιμα έως και μερικά ασυνήθιστα-, έχουμε τις λύσεις άμεσης δράσης.

Το πιο συνηθισμένο: Πρησμένα βλέφαρα και μαύροι κύκλοι

Το στρες της προετοιμασίας επί μέρες έως εβδομάδες, συν το χθεσινό ολονύχτιο bachelor party, αναπόφευκτα δημιουργούν μάτια κουρασμένα, πρησμένα και «μαύρα».

Η άμεση θεραπεία: Δυο-τρεις ώρες πριν την τελετή απλώστε μια έτοιμη μάσκα ματιών που περιέχει αναζωογονητικό τζελ από φυσικά συστατικά και προσφέρει ανακουφιστικά οφέλη στα οιδήματα. Μια ώρα πριν το γάμο, απλώστε μια κρέμα σύσφιξης η οποία έχει την ιδιότητα να ανορθώνει το λεπτό δέρμα κάτω από τα μάτια μειώνοντας ορατά τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους. Τελευταία κίνηση, λίγο πριν ξεκινήσετε για την εκκλησία ή το δημαρχείο: εφαρμόστε σε όλη την κάτω περιοχή των ματιών μια πούδρα λάμψης και κάλυψης σε ματ κρεμώδη υφή.

 Το πιο αναμενόμενο: Ένα τεράστιο μπιμπίκι στο πρόσωπο

Μην πανικοβάλλεστε, συμβαίνει σχεδόν πάντα. Η υπερδιέγερση του οργανισμού πριν τον γάμο ενθαρρύνει την υπερπαραγωγή σμήγματος, το οποίο παγιδεύεται κάτω από την επιδερμίδα και φράζει τους πόρους. Επιχειρώντας να το σπάσετε  θα δημιουργήσετε χειρότερα αποτελέσματα -ουλή, κοκκινίλα, πρήξιμο.

Η άμεση θεραπεία: Τοποθετήστε στο επίμαχο σημείο ένα κομμάτι ζεστό και ελαφρά στυμμένο βαμβακερό πανάκι για λίγα λεπτά ώστε να ανοίξει ο πόρος. Μετά, τρίψε το μπιμπίκι με καθαρό οινόπνευμα και με ήπιες κινήσεις προσπαθήστε να το «παραβιάσετε» με τέτοιο τρόπο, που τα δάχτυλά σας να μην το ακουμπούν, πιέζοντας μερικά εκατοστά πίσω από τον πόρο (λογικά, στις δυο ή τρεις ήπιες προσπάθειες, το μπιμπίκι θα σπάσει). Απλώστε άμεσα μια αντιβακτηριδιακή αλοιφή και περιμένετε 15 έως 20 λεπτά να δράσει. Η τελευταία κίνηση, που θα κάνει τα πάντα αόρατα:καλυπτική κρέμα προσώπου ΒΒ ή CC, η οποία ταυτόχρονη ενυδάτωση και καταπράυνση της περιοχής μαζί με φυσικό καμουφλάζ, όπως το concealer.

Το πιο αλλόκοτο: Έρπητας χειλιών

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μικρόβιο που προκαλεί έρπητα χειλιών υπάρχει πάντα στον οργανισμό, απλώς αδρανεί. Φτάνει μια περίοδος στρες, η έκθεση στον ήλιο ή οι ορμονικές αλλαγές για να το πυροδοτήσουν, κάνοντάς το να εμφανιστεί κοντά ή πάνω στα χείλη υπό τη μορφή φουσκάλας.

Η άμεση θεραπεία: Υπάρχουν ειδικές φαρμακευτικές κρέμες για τη θεραπεία του επιχείλιου έρπητα που μετριάζουν το πρόβλημα άμεσα. Μόλις την απλώσετε, περίμενε να απορροφηθεί και αφού η φουσκάλα έχει υποχωρήσει αρκετά, περάστε λίγο concealer ώστε να καμουφλάρετε επαρκώς το σημάδι. Και κάντε υπομονή μέχρι μέχρι να ολοκληρωθεί η τελετή, επειδή ο έρπητας χειλιών μπορεί να χρειαστεί έως και δέκα μέρες ολοκληρωτικής θεραπείας.

Το πιο εξωφρενικό: Το παρακάνατε με το self-tanner

Επιλέξατε μια κρέμα αυτομαυρίσματος για να δημιουργήσετε ένα πιο «ζεστό», μπρονζέ και καλά καμουφλαρισμένο πρόσωπο από μικρά σημάδια ακμής ή πρόωρης γήρανσης -και καλά κάνατε. Αλλά στο παρά πέντε, διαπιστώνετε ότι έχετε ένα αποτέλεσμα πολύ πιο ακραίο -χάλκινο έως και σκούρο καφέ- από όσο υπολογίζατε.

Η άμεση θεραπεία: Αμέσως μόλις αντιληφθείτε την αστοχία, απολεπίστε την επιδερμίδα με ένα ήπιο scrub τρίβοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεβγάλτε καλά με χλιαρό προς ζεστό νερό. Αφού στεγνώσετε την επιδερμίδα με μια μαλακή πετσέτα, εφαρμόστε μια λοσιόν που περιέχει είτε γλυκολικό είτε γαλακτικό οξύ για να μειώσετε την έντονη χρωματική παρέμβαση που δημιούργησε το προϊόν αυτομαυρίσματος. Αν το αποτέλεσμα είναι ακόμη έντονο, καμουφλάρετε το πρόσωπο συνδυάζοντας ένα φον ντε τεν και μια πούδρα που προσφέρουν λάμψη και φωτεινότητα ακόμη και στις πιο μελαχρινές επιδερμίδες.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ