Αβοκάντο στο δέρμα: το ιδανικό after-sun dessert

avocando1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Οι καλλυντικές και θεραπευτικές χρήσεις του αβοκάντο για μετά τον ήλιο, που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα.

Πιθανώς να το χρησιμοποιείτε πολύ συχνά στα μενού σας τόσο για την μοναδική, εξωτική γεύση του όσο και για την ασύγκριτα ευέλικτη υφή του. Το αβοκάντο, ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα που υπάρχουν, ταιριάζει σε πολλά πιάτα (από ψιλοκομμένο μέσα στις σαλάτες ή συνοδευτική σάλτσα γουακαμόλε) έως βασικό υλικό για νόστιμα smoothies. Και πολύ καλά κάνετε, επειδή το αβοκάντο θεωρείται κορυφαίο superfood χάρη στα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, τα οποία είναι ευεργετικά όχι μόνο για την υγεία αλλά και για την αντιγηραντική άμυνα της επιδερμίδας. Και ειδικά αυτή την εποχή, που ο ήλιος απειλεί σφοδρά την νεότητα, τη λάμψη και την ισορροπία του δέρματος, βρείτε στο αβοκάντο τον καλύτερο σύμμαχό σας για μια σειρά θεραπειών after-sun, με αποτελέσματα που θα πραγματικά θα σας ενθουσιάσουν:

 Καταπράυνση της ηλιοκαμένης ή ερεθισμένης επιδερμίδας: Η πρώτη κίνηση μετά το μπάνιο στη θάλασσα ή μετά από μια επαγγελματική μέρα με αλλεπάλληλα εξωτερικά ραντεβού, το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί αν απλώσετε μια μάσκα προσώπου με βάση το αβοκάντο. Λιώσε με το πιρούνι μισό ώριμο καρπό, προσθέστε μια κουταλιά του γλυκού τζελ αλόης και μια κουταλιά του γλυκού έλαιο αβοκάντο (ή ελαιόλαδο) και δημιουργήστε ένα ομοιόμορφο μείγμα, το οποίο θα απλώσετε στο πρόσωπο για 10 λεπτά. Μετά, ξεβγάλτε με δροσερό νερό. Θα νιώστε άμεση ανακούφιση, δροσιά, εξαφάνιση της ερυθρίασης, σύσφιξη, ενώ από εκεί και μετά ξεκινά η διαδικασία ανάκτησης της φυσικής υγρασίας και ανάπλασης της επιδερμίδας σε βαθύτερα επίπεδα. Την επόμενη μέρα θα δείτε τη μεγάλη διαφορά στο πρόσωπό σας.

Μείωση ρυτίδων, επούλωση εγκαυμάτων: Για ποιο σημαντικό λόγο το έλαιο αβοκάντο πρωταγωνιστεί σε πολλές αντιγηραντικές φόρμουλες καλλυντικών; Επειδή αποδεδειγμένα μειώνει τις ρυτίδες. Επίσης, συμβάλλει στην αντιμετώπιση ηλιακών εγκαυμάτων (και όχι μόνο: η συστηματική χρήση μιας φόρμουλας με βάση το έλαιο αβοκάντο δρα θεραπευτικά στο έκζεμα και την ψωρίαση, σύμφωνα με τους ειδικούς). Ο πιο απλός τρόπος να το αξιοποιήσετε είναι η εφαρμογή μιας κρέμας ή λοσιόν στο τέλος μιας ημέρας που περάσατε κάτω από τον ήλιο, μέσω ήπιου και επαναλαμβανόμενου μασάζ. Αυτός ο τρόπος προσφέρει άμεση ενυδάτωση επαναφέροντας σε φυσιολογικά επίπεδα το ξηρό ή ταλαιπωρημένο δέρμα. Επίσης, προκαλεί αύξηση του κολλαγόνου με όφελος ένα πιο ελαστικό, σφριγηλό και νεανικό δέρμα χωρίς κηλίδες, γραμμές και ρυτίδες.

Και στα μαλλιά, οπωσδήποτε: Ο πιο απλός τρόπος να καταπολεμήσετε άμεσα την αφυδάτωση, το φριζάρισμα και την έλλειψη φυσικής λάμψης στα ταλαιπωρημένα μαλλιά από τον ήλιο και το αλάτι της θάλασσας, είναι αυτός: σε ελαφρώς νωπά μαλλιά μετά το ντους σας, απλώστε πουρέ από τη σάρκα ενός ή δυο αβοκάντο που έχετε λιώσει στο μπλέντερ και απλώστε στα μαλλιά, ξεκινώντας από το τριχωτό της κεφαλής φτάνοντας μέχρι τις άκρες. Τυλίξτε τα μαλλιά σας σε μια καθαρή πετσέτα και περιμένετε περίπου 30 λεπτά πριν ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Ταμπονάρετε ελαφρά να φύγει η περίσσεια υγρασία και βουρτσίστε τις τρίχες με μαλακή χτένα. Πέρα από την επαναφορά τη λάμψης και της ενυδάτωσης που θα νιώσετε αμέσως, αυτή η μάσκα καταπραΰνει και συμπτώματα του τριχωτού που έχουν να κάνουν με ξηροδερμία, νιφάδες πιτυρίδας και κνησμό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ