25+1 tricks για να χάσετε 5 κιλά

25kai1-tricks-gia-na-xasete-5-kila-kila

ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Η απώλεια βάρους κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολη υπόθεση. Επειδή όμως, στο συγκεκριμένο ζήτημα, δεν υπάρχει δικαιοσύνη, χρειάζεται πειθαρχία, υπομονή και επιμονή. Αλλά αν το βάλουμε στόχο, τι είναι τα 5 κιλά;

Μπορεί μαγικά φίλτρα (δυστυχώς) να μην υπάρχουν, αλλά οι τρόποι για να χάσετε επιτυχώς τα 5 τελευταία κιλά, πριν βγείτε να κατακτήσετε τις παραλίες είναι πάρα πολλοί και όλοι διαθέσιμοι ευθύς αμέσως. Ξεκινάμε;

1. Νερό. Έρευνες δείχνουν ότι όσοι ακολουθούν δίαιτες που καταναλώνουν άφθονο νερό, θα χάσουν περισσότερο βάρος από εκείνους που δεν το κάνουν.

2. Στο μισό. Χωρίστε την κανονική μερίδα σας με δύο μέρη, καταναλώστε το πρώτο και το υπόλοιπο αποθηκεύστε το για αργότερα. Με τον τρόπο αυτό είναι πιθανόν, να αισθανθείτε χορτάτοι με λιγότερο φαγητό από ό, τι νομίζετε.

3. Χοσρτοφαγία. Σε γενικές γραμμές, οι χορτοφάγοι έχουν χαμηλότερο σωματικό βάρος από όσους καταναλώνουν κρέας. Ακολουθήστε την «πράσινη δίαιτα» έστω μέχρι να χάσετε το περιττό σας βάρος.

4. Ή μήπως vegan. Αν πάλι η χορτοφαγία δεν βοηθά αρκετά, προχωρήστε ένα επίπεδο πιο πέρα. Αποφύγετε αυγά, γαλακτοκομικά προϊόντα (και ειδικά το τυρί) για να δείτε άμεσα αποτελέσματα.

5. Φρέσκα τρόφιμα. Καταργώντας όλα τα συσκευασμένα τρόφιμα και επιμένοντας στα φρέσκα υλικά, αυξάνετε σημαντικά το ποσοστό επιτυχίας στην απώλεια κιλών.

6. Δίαιτα δύο μέρες την εβδομάδα. Εάν είστε από εκείνους που δυσκολεύονται να ακολουθήσουν για πολύ καιρό μία δίαιτα, προσπαθήστε τουλάχιστον μόνο για 2 ημέρες την εβδομάδα να μην ξεπερνάτε τις 650 θερμίδες ημερησίως. Φυσικά τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να τρώτε κανονικά.

7. Μακριά από τη ζάχαρη. Ο καθένας ξέρει ότι η κατανάλωση ζάχαρης δεν είναι υγιής, αλλά εάν διαβάσετε πίσω από τις ετικέτες των περισσοτέρων προϊόντων θα διαπιστώσετε ότι είναι κρυμμένη σε απρόσμενα υλικά.

8. Αντίο αλεύρι. Η βραχυπρόθεσμη εξάλειψη των αλευρωδών τροφίμων, όπως το άσπρο ψωμί και τα αρτοσκευάσματα, μπορούν να σας προσφέρουν θεαματικά αποτελέσματα στην απώλεια των περιττών κιλών.

9. Ξεχάστε το αλκοόλ. Τα αλκοολούχα ποτά, το μόνο που προσφέρουν (εκτός της ευχαρίστησης) είναι κενές θερμίδες. Αντικαταστήστε τα με νερό (αρωματισμένο με μέντα, αγγούρι κλπ για τη γεύση), εάν θέλετε να δείτε τη ζυγαριά σας να ξεκολλάει.

10. Περπατήστε δύο λεπτά για κάθε μισάωρο. Τα σύντομα διαλείμματα με τα πόδια, έστω και τα δίλεπτα, εγγυώνται απώλεια βάρους.

11. Λίγα νεύρα δε βλάπτουν. Αρκετές μελέτες δείχνουν, ότι οι τύποι, που είναι νευρικοί, καίνε πολύ περισσότερες θερμίδες απ' ό,τι οι πιο ήρεμοι.

12. Ο θαυματουργός ύπνος. Αρκετές μελέτες επιμένουν, ότι όσοι δεν απολαμβάνουν έναν 8ωρο ύπνο χαλάρωσης και ποιοτικής ξεκούρασης, αυξάνουν τον κίνδυνο να πάρουν βάρος.

13. Ερωτευτείτε. Τριάντα λεπτά ερωτικής συνεύρεσης σας απαλλάσσουν από τουλάχιστον 60 θερμίδες.

14. Σπιτικό φαγητό. Μελέτες αναφέρουν, ότι όσοι τρώνε έξω από το σπίτι τους, παίρνουν κατά μέσο όρο 134 θερμίδες επιπλέον.

15. Με «φιλική» συμμετοχή. Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να πηγαίνετε στο γυμναστήριο, αν αποτελεί μέρος συνάντησης με έναν φίλο σας.

16. Σε ποσοστό λαχανικών. Γεμίστε τα δύο τρίτα του πιάτου σας με λαχανικά. Έχουν σαφώς λιγότερες θερμίδες και είναι πιο θρεπτικά από οποιονδήποτε άλλο τύπο τροφίμων.

17. Ξηροί καρποί στο φουλ. Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε, ότι όσοι ακολουθούσαν μία δίαιτα, η οποία τους επέτρεπε να καταναλώνουν ξηρούς καρπούς ως σνακ, έχασαν πολλά περισσότερα κιλά, από άλλους που κατανάλωναν άλλα είδη τροφής, έστω και με τις ίδιες θερμίδες.

18. Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ. «Μπορεί ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό να κάνει πέρα», αλλά ένα γκρέιπφρουτ την ημέρα βοήθησε, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 58% των ατόμων που το κατανάλωναν να χάσουν γρηγορότερα βάρος.

19. Πάντα μετρητά. Το κόλπο της πιστωτικής κάρτας, που πηγαίνατε στο σούπερ μάρκετ και αγοράζατε ό,τι σας δελέαζε από το ράφι, ξεχάστε το. Όταν πληρώνετε με όσα πραγματικά έχετε στην τσέπη σας, μπορείτε να αντισταθείτε στους πειρασμούς, αποφεύγοντας τις υπερβολές.

20. Η δύναμη της μυρωδιάς. Τα αρωματικά καλλυντικά διεγείρουν τις αισθήσεις, ενώ ειδικά εκείνα που θυμίζουν τρόφιμα, ενισχύουν την αίσθηση της λιγούρας, προκαλώντας σας να φάτε, σύμφωνα με πρόσφατες εκθέσεις.

21. Αντιπερισπασμός. Επιλέξτε να κάνετε κάτι, οτιδήποτε θα σας βοηθήσει να απασχολήσετε το μυαλό και τα χέρια σας, από το να σκέφτεστε το φαγητό.

22. Με αθλητικό σκοπό. Πολλοί άνθρωποι προκειμένου να χάσουν κιλά χρειάζονται έναν στόχο, που υπερβαίνει την καλαισθησία. Ο στόχος ενός μαραθωνίου για παράδειγμα, αν και μεγαλεπήβολος μπορεί να βοηθήσει.

23. Σε ομάδα. Μπορεί το γυμναστήριο να σας φαίνεται διασκεδαστικό αλλά μία ομάδα τένις, πεζοπορίας, ποδηλάτου ή άλλων ομαδικών αθλημάτων είναι ασύγκριτη.

24. Εργασία στο πόδι. Όταν δουλεύετε όρθιοι, καίτε περίπου 30% περισσότερες θερμίδες από όταν κάθεστε σε ένα γραφείο όλη μέρα.

25. Αλλαγή σε σούπα. Η σούπα πλούσια σε περιεκτικότητα νερού, είναι χαμηλή σε θερμίδες και σας χορταίνει πιο γρήγορα. Απλά αποφύγετε την προσθήκη σάλτσας, τύπου κρέμα γάλακτος.

Extra tip: Σταματήστε τις δίαιτες. Η εμμονή για να χάσετε κιλά, συχνά οδηγεί σε ακραίες καταστάσεις και επιλογές, που με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξουν σε υπερφαγία και όχι σε απώλεια βάρους. Αντί να αλλάξετε δίαιτα, καλύτερα αλλάξτε τρόπο ζωής και σκέψης.