Μακιγιάζ το καλοκαίρι: τα «ναι», τα «όχι» και τα «ποτέ»

gunaika-giogka-kalokairi-thalassa-dialogismos-magio-gualia-iliou-iliotherapeia-makigiaz
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ένας μικρός οδηγός ασφαλείας για αψεγάδιαστη όψη στις διακοπές.

Πώς θα νιώθατε αν σας υποχρέωναν να φοράτε παλτό ενώ κάνετε ηλιοθεραπεία; Ή μάλλινο πουλόβερ, κασκόλ και ορειβατικά παπούτσια ενώ περπατάτε μέσα στην πόλη Ιούλιο μήνα; Αληθινή κόλαση, σωστά; Γιατί λοιπόν βάζετε την επιδερμίδα σας σ’ αυτό το φριχτό βασανιστήριο;

Το καλοκαίρι, το μακιγιάζ σας επιβάλλεται να είναι πιο απαλό και φυσικό, επιτρέποντας στην επιδερμίδα να «αναπνέει». Και για να το πετύχετε αυτό, έχουμε τις βασικές συμβουλές, που θα σας επιτρέπουν να κυκλοφορείτε λαμπερή και αψεγάδιαστη ακόμη και όταν το πρόσωπό σας εκτίθεται σε θερμοκρασίες φούρνου.

Ναι

-Αντιηλιακή κρέμα: όχι μόνο ως προστασία αλλά και ως βάση μακιγιάζ.

-Κρέμα ΒΒ ή CC: δεν επιβαρύνετε την επιδερμίδα σας με foundation.

-Αδιάβροχη μάσκαρα: πολύ ανθεκτική ακόμη και μετά από πολλές βουτιές στο νερό.

-Lip  butter: διατίθενται σε απαλά  χρώματα, που ενυδατώνουν τα χείλη και τα κάνουν να φαίνονται ζουμερά και σαρκώδη.

Όχι

-«Βαριές» βάσεις: αν υπάρχει ανάγκη για περισσότερη κάλυψη, εφαρμόστε τοπικά concealer για να καλύψετε μαύρους κύκλους ή σπυράκια.

-Πούδρα: η «σκόνη» πάνω από ένα ιδρωμένο πρόσωπο, κάνει την όψη σας να φαίνεται λασπωμένη -το λιγότερο. Προτιμήστε κρεμώδη προϊόντα που απλώνονται καλύτερα και γίνονται ένα με την επιδερμίδα.

-Χείλη «βαμπίρ»: το καλοκαίρι, οι πολύ σκούρες αποχρώσεις κραγιόν είναι δραματικά ...δραματικές, ενώ ταυτόχρονα «μαγνητίζουν» την ηλιακή ακτινοβολία. Βγείτε στο φως και επιλέξτε κραγιόν ή lip gloss σε πορτοκαλί, κοραλλί ή φούξια τόνους, επιτρέποντας στο φως να αντανακλάται.

Ποτέ

-Smokey eyes: το «μαύρο» στα μάτια είναι μια χαρά για το χειμώνα –και, πάλι, ελεγχόμενο. Αλλά έπειτα από μερικά λεπτά κάτω από τον φλογερό ήλιο, η εικόνα των ματιών σας θα θυμίζει κλόουν. Ένα απαλό «γήινο» eyeliner, με λίγες δόσεις ανοιχτόχρωμης υγρής σκιάς, θα κάνουν το βλέμμα σας πιο γοητευτικό και σαγηνευτικό, από το πρωί στην παραλία έως αργά το βράδυ στα μπαρ του νησιού.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ