Πώς θα αποκτήσετε μαλλιά λαμπερά, υγιή και ανθεκτικά

mpura-gunaika-ksanthia
ΤΡΙΤΗ, 09 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Περνάμε το καλοκαίρι με...ένα μπουκάλι μπύρας στο χέρι.

Μια παγωμένη μπύρα είναι ό,τι καλύτερο για δροσιά και απόλαυση, ειδικά τώρα το καλοκαίρι. Επίσης, η κατανάλωση μπύρας σε ελεγχόμενες δόσεις (ένα έως δυο μικρά ποτήρια ημερησίως), αποδεικνύεται από τους επιστήμονες ότι βοηθά την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα οστά. Όμως, όλες οι έρευνες λένε και κάτι ακόμη θετικό: η μπύρα είναι βασικό συστατικό για υγιή, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Ο λόγος; Η βύνη και ο λυκίσκος είναι δυο στοιχεία πλούσια σε πρωτεΐνες, που έχουν την ιδιότητα να ενδυναμώνουν την τρίχα, ενώ τα φυσικά σάκχαρα βοηθούν στη σύσφιξη του ιστού της τρίχας κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και απαλά.

Ο hair stylist Luigi Parasmo, γνωστός για τις υπηρεσίες που προσφέρει στα μαλλιά των μοντέλων σε επιδείξεις μόδας των οίκων Versace, Armani and Dolce & Gabbana, αποκαλύπτει ένα γρήγορο κόλπο, για τις στιγμές που δεν προλαβαίνετε να λουστείτε και να απλώσετε conditioner: «Αρκεί να ρίξετε στα μαλλιά σας μπύρα και να εφαρμόσετε ένα ήπιο μασάζ, αφήνοντας τα φυσικά συστατικά να δράσουν για πέντε λεπτά. Μετά, ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και θα διαπιστώσετε ότι τόσο το σαμπουάν όσο και το conditioner θα σας είναι αχρείαστα».

Ωστόσο ο ίδιος, έχει μερικά ακόμη μυστικά για τη χρήση μπύρας στα μαλλιά, τα οποία μπορούν να αντικαταστήσουν το σαμπουάν και το μαλακτικό μαλλιών.

Σαμπουάν μπύρας

Θερμάνετε το περιεχόμενο μιας μεγάλης μπύρας (500 ml) για ένα λεπτό σε κατσαρόλα και πριν κρυώσει εντελώς προσθέστε 250 ml σαμπουάν της αρεσκείας σας. Μετά απλώστε το μείγμα σε στεγνά μαλλιά εκτελώντας κινήσεις μασάζ από τις ρίζες έως τις άκρες. «Η καθαριότητα, η λάμψη και η έλλειψη λιπαρότητας ή ξηρότητας, θα φανούν στο λεπτό», λέει ο Parasmo.

Μαλακτικό μπύρας

Λίγα λεπτά πριν το λούσιμο (με το σαμπουάν μπύρας), ετοιμάστε ένα φυσικό μαλακτικό αναμειγνύοντας ένα μικρό κουτάκι μπύρας (330 ml) με μια κουταλιά ελαίου jojoba, αφήνοντας το μείγμα να πάρει θερμοκρασία δωματίου ενόσω λούζεστε. Μετά το λούσιμο και το πρόχειρο ξέβγαλμα με χλιαρό νερό, απλώστε το μαλακτικό. «Οι πρωτεΐνες της μπύρας θα δώσουν όγκο και το έλαιο jojoba θα τα κάνει πιο λαμπερά», λέει ο Parasmo και συμβουλεύει: «Μετά από τρία έως πέντε λεπτά ξεβγάλτε με δροσερό νερό, ώστε να "φυλακιστεί" η φυσική υγρασία και η βαθιά θρέψη από το τριχωτό της κεφαλής έως τις άκρες των μαλλιών».

Ξεπλύνετε με μπύρα μετά τις βουτιές

Το συχνό λούσιμο και η χρήση μαλακτικού στις διακοπές δεν ενδείκνυνται, ειδικά για όσες γυναίκες έχουν πολύ μαλλιά ξηρά ή ταλαιπωρημένα από τις τεχνικές εργασίες κομμωτηρίου. «Όμως ένα ...αφρώδες ξέπλυμα με μπύρα μετά τις βουτιές στη θάλασσα ή την πισίνα είναι ευεργετικό, επειδή δεν απογυμνώνει περαιτέρω την τρίχα από τα φυσικά της έλαια, και επιπλέον, διατηρεί το χρώμα των μαλλιών πιο σταθερό και λαμπερό από ποτέ» λέει ο hair stylist και δίνει την συμβουλή: «Πριν ρίξετε άφθονο νερό στα μαλλιά σας για να αφαιρέσετε αλάτι ή χλώριο, αδειάστε ένα μεγάλο μπουκάλι μπύρας και εκτελέσετε με τα δάχτυλά σας ανοιχτά, κινήσεις “βούρτσας” -από τις ρίζες έως τις άκρες».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ