Πώς θα πετύχετε ένα μακιγιάζ που θα αντέχει στον καύσωνα

gunaika-kalokairi-kapelo-diakopes-thalassa
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μικρά μυστικά για να διατηρείτε το μακιγιάζ σας αψεγάδιαστο ακόμη και όταν όλα γύρω σας «λιώνουν» από τη ζέστη.

Το σπίτι βράζει από τη ζέστη. Έξω, στον δρόμο, η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική. Μέσα στο αυτοκίνητο, νομίζετε ότι βρίσκεστε σε φούρνο. Φτάνετε στο γραφείο κάθιδρη και φλογισμένη, με το μακιγιάζ ήδη λιωμένο στο πρόσωπό σας. Καύσωνας είναι, θα περάσει, σκέφτεστε την ώρα που βρίσκετε ανακούφιση από το κλιματιστικό και ξαναπερνάτε βιαστικά το μακιγιάζ σας από την αρχή, νιώθοντας τρόμο για μερικά επαγγελματικά ραντεβού εκτός γραφείου που έχετε στο πρόγραμμα.

 Σε τέτοιες ακραίες θερμοκρασίες, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό σχέδιο διατήρησης της άψογης εικόνας σας, με κινήσεις που θα διασφαλίσουν ότι το μακιγιάζ σας θα παραμείνει αψεγάδιαστο από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Βήμα #1: Ηλιοπροστασία, υποχρεωτική: Νωρίς το πρωί απλώστε την αντηλιακή κρέμα (προτιμήστε ένα προϊόν ευρέως φάσματος με SPF τουλάχιστον 30) και αφήστε να περάσουν 15 με 20 λεπτά πριν προχωρήσετε στην εφαρμογή του μακιγιάζ, ώστε η επιδερμίδα να στεγνώσει επαρκώς και να καθίσουν τα υλικά καλά επάνω της. Αν στη διάρκεια της ημέρας χρειαστεί να ξαναβάλετε αντηλιακό, προτιμήστε ένα προϊόν σε μορφή σπρέι, το οποίο θα ψεκάσετε από κάποια απόσταση ώστε να μην επηρεάσει την υφή του μακιγιάζ σας.

Βήμα #2: Primer, απαραίτητο: Κυκλοφορεί σε υγρή, τζελ ή κρεμώδη υφή, ωστόσο όταν η θερμοκρασία πιάνει ταβάνι προτιμήστε την παχύρρευστη μορφή της κρέμας, που θα προσφέρει παράλληλα ματ φινίρισμα. Το primer εφαρμόζεται πριν απλώσετε τη βάση του μακιγιάζ και λειτουργεί σαν υποστηρικτικό υλικό, το οποίο κρατά την επιδερμίδα ενυδατωμένη χωρίς να το βαραίνει, ενώ επιπλέον, έχει την ικανότητα να απορροφά την λιπαρότητα εμποδίζοντας το μακιγιάζ από το «λιώσιμο».

Βήμα#3: Foundation, ελαφρύ: Τις πολύ ζεστές μέρες, δεν χρειάζεστε βαριές βάσεις. Ο πιο ασφαλής τρόπος να διατηρήσετε το μακιγιάζ σας είναι να επιλέξετε ένα ελαφρύ φον-ντε-τεν με ματ αποτέλεσμα, αλλά αντί να καλύψετε όλο το πρόσωπο, βάλτε μόνο λίγη ποσότητα στο κέντρο του μετώπου, άλλη λίγη στα μάγουλα και μια στάλα στο πιγούνι. Μετά, απλώστε ομοιόμορφα παντού με το ειδικό σφουγγαράκι.

Βήμα#4: Πούδρα, με μέτρο: Μολονότι η λογική σας λέει να απλώσετε αρκετή πούδρα ώστε να μειώσετε τη γυαλάδα της επιδερμίδας, το ιδανικό είναι να απλώσετε πούδρα μόνο στη ζώνη «T» (μέτωπο-μύτη-σαγόνι), εκεί δηλαδή που υπάρχουν οι περισσότεροι σμηγματογόνοι αδένες. Αφήστε τα μήλα απουδράριστα, ώστε να παραμένουν ενυδατωμένα από το primer και το foundation και να αντανακλούν το φως.

Βήμα#5: Τα σωτήρια blotting papers: Αυτά τα «μαγικά» χαρτάκια αφαιρούν κάθε ίχνος λιπαρότητας, χωρίς να καταστρέφουν το μακιγιάζ. Παίρνετε ένα φύλλο και το πιέζετε απαλά (χωρίς να το τρίβετε) στα σημεία που γυαλίζουν.

 Τα κόλπα για αναλλοίωτο μακιγιάζ ακόμη και στην παραλία

-Ξεχνάτε εντελώς το φον-ντε-τεν και επιλέγετε ένα καλό αντηλιακό με χρώμα (σε απόχρωση λίγο πιο σκούρα από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, το οποίο απ’ τη μια προσφέρει προστασία από τη βλαβερή ακτινοβολία και απ’ την άλλη εξαφανίζει τις ατέλειες.

-Αν χρησιμοποιήσετε μάσκαρα, σκιά ματιών, μολύβι φρυδιών και κραγιόν, επιλέξτε προϊόντα με ειδική αδιάβροχη σύνθεση.

-Αν χρησιμοποιήσετε bronzer, τονίστε μόνο εκείνα τα σημεία που «βλέπει» περισσότερο ο ήλιος -μέτωπο, μήλα, σαγόνι, μύτη.

-Αν υποχρεώνεστε να χρησιμοποιείτε concealer ώστε να καλύψετε μαύρους κύκλους ή σπυράκια, για να μην σας «προδώσει» κάτω από τον δυνατό ήλιο επιλέξτε μια φόρμουλα σε κόμπακτ μορφή. Οτιδήποτε πιο ρευστό και ελαφρύ θα λιώσει στο λεπτό.

Buy now Complexion Enhancing Primer, Tom Ford: Ενυδατικό primer που φωτίζει την επιδερμίδα και μειώνει την εμφάνιση των πόρων.

Buy now Foundation MineralBlend Hydrating Fluid, Vichy: Ενυδατικό foundation για φρέσκια και λαμπερή επιδερμίδα.

Buy now La Mer The Bronzing Powder, La Mer: Ανάλαφρη πούδρα για ηλιοκαμένη επιδερμίδα.

Buy now Iralian Sun Summer Highliting Fusion Powder, Giorgio Armani: Μεταξένια πούδρα για χρυσαφένια όψη.

Buy now Mascara Colossal Waterproof, Maybelline New York: Αδιάβροχη μάσκαρα εμπλουτισμένη με κολλαγόνο, για θεαματικές βλεφαρίδες με πλούσιο όγκο.

Buy now Brume Solaire Hydratante, Biotherm: Δροσερό αντηλιακό σπρέι προσώπου που προστατεύει την επιδερμίδα από την πρόωρη γήρανση.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ