Πώς να φτιάξετε μπάρες με καρπούζι (βίντεο)

karpouzi
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ποιος είπε ότι το καρπούζι τρώγεται μόνο σκέτο ή με φέτα; Εκτός από τη σαλάτα, μπορείτε να το αξιοποιήσετε και στις μπάρες σας. Δείτε πώς!

Η ζουμερή και γλυκιά καρδιά του είναι το τέλειο δροσερό σνακ του καλοκαιριού και μπορεί να φαγωθεί με διάφορους τρόπους που ίσως δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα.

Ένα φλιτζάνι κομμένο καρπούζι (περίπου 150 γραμμάρια) αποδίδουν 46 θερμίδες, 0% λιπαρά, 0% χοληστερόλη, το 20% της βιταμίνης C που χρειαζόμαστε καθημερινά, το 17% της βιταμίνης Α που χρειαζόμαστε καθημερινά, αλλά και ποσότητες καλίου, βιταμίνης Β-6, μαγνησίου και σιδήρου.

Λόγω του ότι αποτελείται κατά περίπου 91% από νερό, το καρπούζι είναι άκρως ενυδατικό, ενώ είναι και ελαφρώς διουρητικό και χάρη στο κάλιο συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Ταυτόχρονα, μας παρέχει αντιοξειδωτική δράση, χάρη στα καροτενοειδή του και το λυκοπένιο, καταπολεμώντας τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη φθορά του οργανισμού. Η βιταμίνη C που τονώνει το ανοσοποιητικό μας και μας κρατά γερούς απέναντι σε ασθένειες δεν λείπει από τη «συνταγή», ενώ η βιταμίνη Α ενισχύει την όρασή μας.

Πριν αγοράσετε καρπούζι, χτυπήστε το ελαφρά κάπου στη μέση. Αν ο ήχος που βγάλει είναι κούφιος και «καμπανιστός», τότε είναι καλής ποιότητας. Σε περίπτωση που ο ήχος ακουστεί συμπαγής, προχωρήστε στο επόμενο, καθώς μάλλον δεν έχει ωριμάσει ακόμα καλά.

Κι αν δεν το είχατε σκεφτεί ποτέ, δείτε πώς να το αξιοποιήσετε σε μπάρες πρωινού!

Δείτε κι άλλους τρόπους να καταναλώνετε καρπούζι εδώ.