Γιατί τα αντηλιακά σε μορφή σπρέι είναι πολύ πιο σωτήρια από τις κρέμες;

magio-kalokairi-pisina-gunaika-antiliako-diakopes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Επειδή δεν αφήνουν κανένα μέρος του σώματος απροστάτευτο και απλώνονται πανεύκολα ακόμη και εκεί που δεν φτάνει το χέρι σας ή που δεν πάει το μυαλό σας...

Το ξέρετε και το βιώνετε: ένα αντηλιακό σε μορφή κρέμας δεν μπορείτε να το εφαρμόσετε μόνη σας στην πλάτη, ενώ δημιουργεί μεγάλο μπελά στα μακριά ή πολύ σγουρά μαλλιά και, παράλληλα, αφήνει μερικά σημεία του σώματος τρωτά στην επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία, όπως τα δάχτυλα των ποδιών ή τα αφτιά. Επιλέγοντας ένα αντηλιακό σε μορφή mist, απ’ η μια κάνετε τη ζωή σας στην παραλία ευκολότερη και συνάμα την προστασία κάθε μικρού ή δύσκολου σημείου του σώματός σας, αποτελεσματικότερη.

 Ένα αντηλιακό μαλλιών σε μορφή σπρέι διευκολύνει τα προστατευτικά φίλτρα να φτάσουν παντού, από τις ρίζες έως τις άκρες, με ένα ψέκασμα. Ταυτόχρονα, βοηθά τα μαλλιά σας να διατηρούνται σε άριστη φόρμα, αφού συνήθως η εφαρμογή αντηλιακής κρέμας με τα δάχτυλα, τα κάνει να «τσαλακώνονται».

Απλώνοντας αντηλιακό σε μορφή κρέμας στο πρόσωπο, συνήθως παραβλέπετε τα αφτιά ή τον αυχένα (τα αφτιά ανήκουν στα σημεία υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση χρόνιων, δερματικών βλαβών, όπως η ακτινική ή ηλιακή υπερκεράτωση, ενώ ο αυχένας υφίσταται διαρκή εφίδρωση). Ψεκάζοντας το πρόσωπό σας περιμετρικά με ένα αντηλιακό mist, είστε σίγουρη ότι και αυτές οι δυο ξεχασμένες περιοχές θα είναι απόλυτα προστατευμένες.

Συνήθως, όταν ξεκινάτε να απλώνετε αντηλιακή κρέμα στα πόδια -ξεκινώντας από τους μηρούς και οδηγώντας τα χέρια σας προς τους αστραγάλους- η ποσότητα που έχει μείνει για τα κουντεπιέ και τα δάχτυλα των ποδιών είναι πάντα η ελάχιστη δυνατή (και, αυτό εάν τα θυμηθείτε πάνω στη βιασύνη σας). Όμως, οι παράγοντες που σχετίζονται με την εμφάνιση βλαβών στα πόδια εξαιτίας τηςUV ακτινοβολίας είναι ακριβώς οι ίδιοι όπως και με οποιαδήποτε άλλη περιοχή του σώματος. Το αντηλιακό σε μορφή σπρέι κάνει και εδώ την καλύτερη δουλειά: πάει παντού και δεν είστε υποχρεωμένες να περνάτε τα δάχτυλά σας ένα-ένα και ενδιάμεσα.

Τελευταίο αλλά πολύ πιο σημαντικό: ακόμη και αν έχετε τα πιο ευλύγιστα χέρια, σπάνια η αντηλιακή κρέμα θα καλύψει επαρκώς τις ωμοπλάτες σας.

Με ένα αντηλιακό mist στην παραλία δεν έχετε ανάγκη να παρακαλάτε ή να ψάχνετε κάποιον να σας αλείψει την πλάτη -εκτός και αν το επιδιώκετε...

Buy now Αντηλιακό Σπρέι Σώματος SPF 20 Κίτρο, Κοrres: Εμπλουτισμένο με βιταμίνη C, κίτρο και ηλίανθο, ιδανικό για αθλητικές δραστηριότητες κάτω απ’ τον ήλιο.

Buy now Sun Screen Invissible Spray SPF 50+, Frezyderm: Διάφανο σπρέι σώματος ανθεκτικό στο νερό, που μειώνει τους ερεθισμούς που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Buy now Sensitive Spray SPF 30, Nivea: Ανάλαφρο σπρέι με έλαιο jojoba και aloe vera, για ευαίσθητες επιδερμίδες.

Buy now Ideal Soleil Face Mist SPF 50, Vichy: Δροσερό mist προσώπου υψηλής προστασίας από τον ήλιο.

Buy now Sun Sport Invisible Face Spray SPF 30, Lancaster: Αντηλιακό για το πρόσωπο σε μορφή mist, ανθεκτικό στο νερό και τον ιδρώτα.

Buy now UV –Light & Pollution Protect Hairspray, Marlies Moller: Αντηλιακό σπρέι μαλλιών.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ