Αν ντρέπεστε να δείξετε τα πόδια σας, τότε κάποιο λάθος κάνετε στο ξύρισμα

podia-gunaikes-apotrixosi-kalokairi-autokinito-diakopes
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Κρύβετε τα πόδια σας σε μακριά καφτάνια όταν είστε στις διακοπές επειδή είναι γεμάτα πληγές, κοψίματα, σπυράκια και οιδήματα; Αλλάξτε ξύρισμα και θα ελευθερωθείτε.

Η αποτρίχωση των ποδιών που έχετε συνηθίσει να απολαμβάνετε στην πόλη όλο το χρόνο -είτε με επισκέψεις σε στούντιο αισθητικής είτε με κερί και ειδικές κρέμες στο σπίτι- δεν είναι μια εύκολη συνθήκη στις διακοπές. Συνήθως, παίρνετε μαζί σας ένα ξυραφάκι με σκοπό να περνάτε κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα τις γάμπες και τους μηρούς, όμως αυτή η πρόχειρη τεχνική, εκτός από προβλήματα αισθητικής (ξηρότητα, κοψίματα και σπυράκια από «ανάποδες»  τρίχες, μπορεί να αποτελέσει πηγή σοβαρών προβλημάτων υγείας (σπυριά, οιδήματα, λοιμώξεις).

Ακόμη και με ένα ξυραφάκι στις αποσκευές σας, δείτε πώς θα έχετε βελούδινα πόδια στις διακοπές, ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές:

Μην ξυρίζετε τα πόδια σας το πρωί: Μόλις ξυπνάτε από τον βραδινό ύπνο, η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια είναι ακόμη σε στάδιο χαλάρωσης. Πράγμα που σημαίνει ότι οι θύλακες των τριχών είναι αδρανείς, οπότε το πέρασμα με ξυράφι δεν θα είναι αποτελεσματικό. Ένα γρήγορο περπάτημα για 10 έως 15 λεπτά θα επαναφέρει την κυκλοφορία του αίματος στα κάτω άκρα. Μετά, μπείτε στο ντους και ρίξτε άπλετο χλιαρό νερό στα πόδια. Τότε οι τρίχες θα είναι έτοιμες να κοπούν βαθύτερα.

Μην ξυρίζετε τα πόδια σας στεγνά: Ακόμη και κάτω από το ντους απλώστε μια κρέμα ξυρίσματος, λίγο conditioner μαλλιών ή έστω ένα υγρό σαπούνι, ώστε να διευκολύνετε το πέρασμα του ξυραφιού αποφεύγοντας καψίματα ή κοψίματα.

 Μην χρησιμοποιείτε ξυραφάκια μιας χρήσης: Τα φτηνά εργαλεία με μονή ή διπλή λεπίδα που κυκλοφορούν ευρέως στα περίπτερα, δεν είναι κατάλληλα για τα πόδια σας. Αν δεν έχετε προνοήσει να πάρετε μαζί σας ένα ξυραφάκι ειδικά σχεδιασμένο για βελούδινα πόδια -εφοδιασμένο με πολλαπλές λεπίδες και τζελ που βοηθά το ξυράφι να γλιστρά απαλά και με ασφάλεια ακόμη και σε δύσκολα σημεία-, εμπιστευθείτε το high-tech ξυραφάκι του συντρόφου σας (ο οποίος κάτι περισσότερο ξέρει από απαλό ξύρισμα προσώπου), αρκεί να το απολυμάνετε πριν την εφαρμογή με καθαρό οινόπνευμα –σίγουρα δεν θέλετε τα νεκρά κύτταρά του ή η πιθανή ακμή του να μεταφερθεί στα πόδια σας, τα οποία μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν μέχρι και λοιμώξεις σε όλο το δέρμα των κάτω άκρων σας.

Μην ξυρίζεστε «κόντρα»: Σε ένα πρώτο πέρασμα οδηγείστε το ξυράφι προς τη φορά που αναπτύσσονται οι τρίχες στα πόδια σας (συνήθως από πάνω προς τα κάτω). Όταν ξυρίζεστε με ανάποδη φορά, αυξάνονται οι πιθανότητες για ερεθισμούς, εγκοπές και κοψίματα. Αν το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό όσο θα θέλατε, επιχειρήστε ένα ακόμη πέρασμα αφού έχετε απλώσει κάποιο λιπαντικό μέσο.  

Μην ξεχνάτε την after-shave περιποίηση: Το δέρμα των ποδιών που έχει υποστεί ξύρισμα έχει ανάγκη από άμεση και διαρκή ενυδάτωση, τόσο για την καταπράυνση του αισθήματος καύσου και την αποφυγή ερεθισμών, όσο και για μια βελούδινη υφή που διαρκεί. Αν δεν έχετε φέρει μαζί σας κάποιο γαλάκτωμα σώματος, εμπιστευθείτε τη σάρκα μιας μπανάνας ή ενός αβοκάντο: τη λιώνετε στο μπλέντερ, την απλώνετε και ξεβγάζετε σε μερικά λεπτά με χλιαρό νερό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ