Τι «τραβάει» το δέρμα σας στις διακοπές;

ti-trabaei-to-derma-sas-stis-diakopes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Ποιες κρέμες σώματος νικούν την καλοκαιρινή ξηρότητα με τον πιο cool τρόπο.

Μπορεί ο εγκέφαλός σας, η ψυχή σας και όλες οι αισθήσεις σας να περνούν ανέμελες μέρες στις καλοκαιρινές διακοπές, όμως το δέρμα σας δεν δείχνει να το απολαμβάνει καθόλου. Η απώλεια πολύτιμων λιπιδίων και φυσικής υγρασίας εξαιτίας του ήλιου, της έντονης εφίδρωσης, του αλατιού της θάλασσας και του χλωρίου της πισίνας, οδηγούν σε έντονη ξηρότητα, ενοχλητικό «τράβηγμα» και γενική αίσθηση δυσφορίας σε πρόσωπο και σώμα. 

Αυτό, πέρα από την αισθητική πλευρά (έλλειψη απαλότητας, ελαστικότητας και λάμψης) δημιουργεί και ένα ακόμη πρόβλημα για την υγεία του δέρματός σας: ξεμένει από θρέψη, ενέργεια και αντοχή, μειώνοντας ραγδαία την δράση της φυσικής προστατευτικής ασπίδας του. Αποτέλεσμα; Περισσότερα εγκαύματα, γρηγορότερη αύξηση ρυτίδων, μεγαλύτερο ρίσκο για εμφάνιση μελανώματος -συν τω χρόνω.   

Δώστε στο ξηρό δέρμα σας αυτό για  το οποίο πραγματικά διψάει! Oil-based ενυδατικές κρέμες. Αποτελούν τον ιδανικό τρόπο να αναγεννηθεί η ξηρή επιδερμίδα και να αποφεύγει την ραγδαία αφυδάτωση κάτω από τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής. Τα αγνά έλαια που περιέχουν αυτές οι κρέμες προσφέρουν εξαιρετική θρέψη και ταυτόχρονα προστασία της ανώτερης στοιβάδας της επιδερμίδας, ενώ έχουν την ιδιότητα να «κλειδώνουν» τη φυσική υγρασία διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Η χρήση τους είναι ευεργετική στη θαμπή, άτονη, ξηρή και γερασμένη επιδερμίδα λειτουργώντας ως βασικός ρυθμιστικός παράγοντας στην απώλεια υγρασίας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ