Φτιάξτε δροσερή και υγιεινή λεμονάδα με θυμάρι

lemonada-thumari
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μια παγωμένη λεμονάδα είναι άκρως αναζωογονητική το καλοκαίρι. Γι' αυτό και την προτιμάμε είτε απλή, είτε σε ραλλαγές, όπως αυτή η βερσιόν με θυμάρι, με έξτρα άρωμα.

Χαρίστε στη λεμονάδα σας ακόμα πιο υγιεινή χροιά και έξτρα άρωμα με τη βοήθεια του θυμαριού, το οποίο έχει και αντικαρκινική δράση.

Για να τη φτιάξετε, θα χρειαστείτε: 1 μάτσο θυμάρι, 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη, 1 ½ φλιτζάνι νερό, 2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 2 φλιτζάνια κρύο νερό, λίγα κλωναράκια θυμαριού και φέτες λεμονιού.

Βάλτε το θυμάρι, τη ζάχαρη και το 1 ½ φλιτζάνι νερό σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήστε να κρυώσει και στραγγίξτε το σιρόπι μέσα σε μια κανάτα γεμάτη παγάκια. Στην κανάτα προσθέστε τα 2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού και το κρύο νερό και σερβίρετε με γαρνιτούρα τα κλωναράκια θυμαριού και τις φέτες λεμονιού.