Oι κορυφαίες -πλαστικές- αποδράσεις στον κόσμο

oi-korufaies-plastikes-apodraseis-ston-kosmo
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Σύρο-Τήνο-Μύκονο ή Παρίσι-Τέξας-Ρίο; Αν δεν έχετε ήδη κλείσει εισιτήρια για τα ελληνικά νησιά, δείτε μήπως προλαβαίνετε να βρείτε θέση για τους πιο ονειρεμένους προορισμούς της πλαστικής χειρουργικής στον πλανήτη.

Σας συστήνουμε τους πιο διάσημους και πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς του κόσμου, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν την τέλεια εικόνα σας: πιο σφριγηλό μπούστο, μια περίτεχνη ανανέωση χειλιών ή ζυγωματικών, μια καλοσμιλεμένη περιφέρεια ή το σβήσιμο τουλάχιστον μιας δεκαετίας από το πρόσωπό σας, μέσα σε λίγες μέρες διακοπών. Θα πείτε, υπάρχουν και στην Ελλάδα άριστοι πλαστικοί χειρουργοί. Ναι, αλλά εκεί, συνδυάζετε το τερπνόν μετά του ωφελίμου: ανεπανάληπτες αποδράσεις με ιγκόγκνιτο θεραπείες. Σημειώστε ονόματα και διευθύνσεις...

Face lift: Sherrell Aston
Νέα Υόρκη: 728 Park Avenue, at 71st Str.

Ο Sherrell Aston, Πρόεδρος του Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο Manhattan Eye, Ear and Throat Hospital και ένας από τους λίγους ενεργούς πλαστικούς χειρουργούς με πανεπιστημιακή έδρα (New York University), θεωρείται ως ο Νο 1 ειδικός για facelift στη Νέα Υόρκη, κυρίως λόγω της ανάπτυξης μιας εξειδικευμένης τεχνικής η οποία ονομάζεται FAME (Finger-Assisted Mylar Elevation). Τα «μαγικά» χέρια του Aston επανατοποθετούν όχι μόνο το δέρμα -τραβώντας το ψηλά και πάνω από τα ζυγωματικά- αλλά μαζί και τον μαλακό ιστό του προσώπου ώστε να προσδώσει μια περισσότερο ξεκούραστη και σχεδόν καθόλου «τραβηγμένη» όψη. Παράλληλα, ο διάσημος πλαστικός χειρουργός αναλαμβάνει και κάποιες απαιτητικές επεμβάσεις που σχετίζονται με την επαναφορά του δέρματος του μετώπου, τη βλεφαροπλαστική και τη ρινοπλαστική, ενώ όλοι οι celebrities πελάτες του μιλούν για τα καταπληκτικά αποτελέσματα της τεχνικής του να μεταφέρει ή να απομακρύνει το χαλαρωμένο δέρμα από κάθε σημείο του προσώπου χωρίς ίχνος επέμβασης. Γι’ αυτό άλλωστε η Catherine Deneuve, η Tigger Gore, η Anna Wintour και η Pamela Harriman συγκαταλέγονται στην εκλεκτή πελατεία του.

Βλεφαροπλαστική: Glenn W. Jelks

Νέα Υόρκη: 875 Park Ave., at 78th Str.

Ο Jelks θεωρείται «γκουρού των βλεφάρων», καθώς η μέθοδός του διαφυλάσσει την ακεραιότητα, τη σωστή θέση και τη φυσική σφριγηλότητα του βλέμματος. Οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις που εκτελεί βασίζονται σε μια τεχνική η οποία απαιτεί μια πολύ μικρή τομή για να περικόψει το πάνω βλέφαρο και να αδρανοποιήσει τους μύες που προκαλούν το ρυτίδιασμα και τις αυλακώσεις, οι οποίες κάνουν το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο, βαρύ και ορατά πεσμένο.

Αισθητική χειρουργική στήθους: Thomas Biggs

Χιούστον, Τέξας: 1315 St Joseph Pkwy Ste 900.

Η καριέρα του Biggs είναι πολύ στενά συνδεδεμένη με την δραστική εξέλιξη των εμφυτευμάτων στήθους, καθώς ο ίδιος υπήρξε εξέχον μέλος της πρωτοποριακής επιστημονικής ομάδας που εφηύρε και εφάρμοσε το πρώτο σύγχρονο εμφύτευμα gel σιλικόνης. Από τότε, και καθ’ όλη τη 40χρονη καριέρα του ο Biggs έχει εμπλακεί σε πάνω από 8.000 επεμβάσεις αναμόρφωσης γυναικείων μπούστων. Σήμερα, ως κλινικός καθηγητής πλαστικών επεμβάσεων του Baylor College of Medicine, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, παραδίδοντας διαλέξεις σχετικές με τις εξελίξεις στα εμφυτεύματα στήθους και χειρουργώντας ασθενείς σε διάφορες περιοχές ανά την υφήλιο. Κυρίαρχο μήνυμα του δόκτορα Biggs στις διαλέξεις του είναι το εξής: «Τα εμφυτεύματα στήθους δεν αποτελούν απλά έναν καλό τρόπο να ξαναφέρει μια γυναίκα πίσω τον αγαπητικό της ή να διατηρήσει αμείωτο το ερωτικό ενδιαφέρον του συζύγου της. Το στήθος είναι ένα διαχρονικό σύμβολο της γυναικείας υπόστασης και συνεπώς, οτιδήποτε κάνουμε με σκοπό να το διατηρήσουμε ακμαίο, έχει να κάνει με τη βελτίωση της ψυχολογίας, της αυτοπεποίθησης και πολλές φορές ολόκληρης της ζωής μιας γυναίκας».

Λιποαναρρόφηση: Yves-Gerrard Illouz

Παρίσι: 1, Avenue Claude-Vellefaux – 75010

Αν ζηλεύετε τα (ακόμη) καλοστημένα οπίσθια της Beyonce κλείστε τώρα ραντεβού με τον τον διάσημο πλαστικό χειρουργό της. Φέροντας τον τιμητικό τίτλο του Πατέρα της Λιποαναρρόφησης, ο Illouz είναι καθηγητής μεταπτυχιακών σπουδών στην αισθητική και πλαστική χειρουργική και επικεφαλής κλινικών εφαρμογών στο αντίστοιχο τμήμα του Saint Louis Hospital στο Παρίσι, ενώ αποτελεί και ενεργό μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης. Το ταλέντο του Illuz άρχισε να ξεδιπλώνεται ραγδαία από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν βελτίωσε την υποβοηθούμενη λιποαναρρόφηση μέσω της χρήσης μιας κάνουλας με αμβλεία αιχμή, η οποία παρήγαγε πολύ λιγότερη αιμορραγία, ελάχιστες βλάβες αγγείων και νεύρων, ενώ διευκόλυνε το χειρουργό να τη χειριστεί άνετα μέσα στο λιπώδη ιστό. Η επαναστατική μέθοδος του δόκτορα Illouz είχε επίσης πιο σύντομους χρόνους αποκατάστασης και λιγότερη ταλαιπωρία μετά την επέμβαση, αφού μόνο και μόνο η λιγότερη απώλεια αίματος σήμαινε μηδαμινές επιπλοκές, άλλες λιγότερο ή άλλες περισσότερο σοβαρές. Οι πλαστικοί χειρουργοί άρχισαν να χρησιμοποιούν αυτή την τεχνική, ξεκινώντας το «ταξίδι» της λιποαναρρόφησης, περίπου όπως την ξέρουμε σήμερα.
Βραζιλιάνικα οπίσθια: Ivo Pitanguy

Ρίο Ντε Τζανέιρο: Rua Dona Mariana, 65 – Botafogo, RJ Brasil.
Είναι ο πρώτος και καλύτερος πλαστικός στην ανόρθωση γλουτών (και όχι μόνο) στη Βραζιλία. Αναφερόμενος από το σύνολο της ιατρικής κοινότητας ως ο βασιλιάς της σύγχρονης κοσμητικής χειρουργικής, ο 80χρονος (!) γιατρός μπορεί να υπερηφανεύεται για τις δεκάδες πλούσιες και διάσημες πελάτισσές του, αλλά και για τις εκατοντάδες «κοινές θνητές» που απέκτησαν από τα μαγικά χέρια του ένα ζευγάρι πολυπόθητα βραζιλιάνικα οπίσθια. Είναι ιδρυτής και διευθυντής της Ivo Pitanguy Clinic στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο, μιας κλινικής με διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος στην αισθητική πλαστική χειρουργική, η οποία για πολλούς θεωρείται ως η Μέκκα της πλαστικής χειρουργικής, με δεκάδες περιστατικά καθημερινά, που έρχονται ειδικά για αυτόν από κάθε μεριά του πλανήτη. Ο Pitanguty είναι επίσης επικεφαλής καθηγητής μιας μεγάλης ομάδας χειρουργών εξειδικευμένων στις σύγχρονες τεχνικές λιποαναρρόφησης, λείανσης και ανόρθωσης γλουτών, δικής του επινόησης.

Κυρίαρχα στοιχεία της ιδιωτικής κλινικής του Pitanguy αποτελούν η απόλυτη επιστημονική κατάρτιση του προσωπικού, το ιατρικό συμβούλιο για κάθε επέμβαση, οι λεπτομερείς προ-εγχειρητικές εξετάσεις και φωτογραφίες και μια χειρουργική σουίτα η οποία περιλαμβάνει 4 χειρουργεία, ενώ μετά την επέμβαση οι ασθενείς ανακάμπτουν σε πολυτελή ιδιωτικά δωμάτια και κάτω από πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Η κλινική του Ivo Pitanguy περιλαμβάνει επίσης ένα τμήμα κοσμετολογίας για περιποιήσεις πολυτελείας για το πρόσωπο και το σώμα.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ