Το τέλειο πεντικιούρ των διακοπών σε έξι απλά βήματα

to-teleio-pentikiour-ton-diakopon-se-6-apla-bimata-apla-bimata
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μάθετε πώς να φροντίζετε την άψογη εικόνα των νυχιών των ποδιών σας σαν επαγγελματίας, την εποχή που το χρειάζονται περισσότερο από ποτέ.

Υπάρχουν δυο ζητήματα που αφορούν την άψογη εικόνα του πεντικιούρ σας κάθε καλοκαίρι: α) τα νύχια σας μεγαλώνουν γρηγορότερα, λόγω της μεγαλύτερης απορρόφησης βιταμίνης D από την έκθεση στον ήλιο, και β) τα νύχια σας καταστρέφονται ευκολότερα και περισσότερο εξαιτίας της καθημερινής χρήσης σανδαλιών και του ξυπόλυτου περπατήματος στις παραλίες. Και ενώ τους υπόλοιπους μήνες τα νύχια  των ποδιών σας απαιτούν απλά μια μηνιαία διαδικασία συντήρησης, στις διακοπές θα χρειαστείτε να επεμβαίνετε –άλλοτε συντηρητικά, άλλοτε δραστικά- τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Και, συνήθως, χωρίς τη βοήθεια μιας ειδικού στο πεντικιούρ.

Οι συμβουλές:

- Για να κόβετε τα σκληρά και χοντρά νύχια των ποδιών σας σε άψογο και αρμονικό σχήμα, χρησιμοποιείτε έναν καλό νυχοκόπτη με ευρύ άνοιγμα και λειτουργική, αντιολισθητική λαβή, επιχειρώντας μικρά κοψίματα από τη μια άκρη του νυχιού έως την άλλη ώστε να ελέγχετε το σχήμα κοπής που επιθυμείτε.

- Μετά, χρησιμοποιείστε μια λίμα διπλής όψης (σκληρή για το μεγάλο νύχι και μαλακή για τα υπόλοιπα) ώστε να λειάνετε τις άκρες και να μορφοποιήσετε το επιθυμητό σχήμα.

- Αποφύγετε να κόβετε τα νύχια σας μετά το ντουζ. Αν είναι πολύ νωπά και μαλακά, ο νυχοκόπτης μπορεί να σας ξεγελάσει και να στραβοκοπούν τα νύχια ή να τα κόψετε βαθύτερα τραυματίζοντας την περιοχή του δέρματος.

- Μην κόβετε τα νύχια σας τελείως κοντά στο δέρμα. Μεγαλώνοντας ξανά, υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθούν προς τα μέσα, οδηγώντας στο φαινόμενο που οι γιατροί ονομάζουν ονυχοκρύπτωση και να δημιουργηθεί φλεγμονή.

- Μην τα αφήνετε πολύ μακριά. Λόγω καλοκαιρινών συνθηκών, από τη μια κινδυνεύουν να τραυματιστούν και να σπάσουν πιο εύκολα, ενώ απ’ την άλλη, τα μακριά νύχια των ποδιών διατηρούν περισσότερη υγρασία και μικρόβια στην εσωτερική μεριά τους, οδηγώντας σε μολύνσεις.

- Ολοκληρώνετε το πεντικιούρ σας με μια στρώση ενισχυτικού και τονωτικού τζελ νυχιών, τόσο για προστασία από σπασίματα και γδαρσίματα, όσο και για μεγαλύτερη λάμψη του αγαπημένου σας βερνικιού.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ