Οι συμβουλές του διατροφολόγου λίγο πριν σαλπάρουμε

pik-nik-kalokairi-paralia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Οι διακοπές βρίσκονται προ των πυλών και πριν αναχωρήσουμε για μέρη… εξωτικά, ο Κλινικός Διαιτολόγος Γιώργος Μίλεσης, μας δίνει μερικές απαραίτητες συμβουλές που θα μας χρειαστούν τις επόμενες ημέρες.

Προτού, λοιπόν, φύγετε για διακοπές, έχετε υπ’ όψιν σας τα εξής:

Δεν μας χρωστά το σώμα μας, για να πάμε να εισπράξουμε άμεσα και (εξ ολοκλήρου) όποτε το θελήσουμε. Ζωντανός οργανισμός είναι, έχει τα δικά του μέτρα και αντοχές. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να το διατάξουμε και να υπακούσει. Εμείς πρέπει να πάμε με τα νερά του, όχι αυτό.

Δεν είναι οι (όποιες) διακοπές πεδίο μάχης, για να βγάζουμε τρεις φορές το χρόνο τα απωθημένα μας. Δεν γίνεται κάθε φορά να κάνουμε 2 βήματα μπροστά και, στην πρώτη εξόρμηση, 10 βήματα πίσω.

Καμιά στερητική, δύσκολη, αυστηρή (αλλά πολλά υποσχόμενη) δίαιτα δεν μπορεί να μας λυτρώσει από το βάσανο να κουβαλάμε σαν τον Σίσυφο, ξανά και ξανά, την πέτρα από τη βάση του βουνού στην κορυφή και πάλι πίσω. Ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας χρειάζεται μόνο.

Οι πιο αποτελεσματικοί είναι όσοι σχεδιάζουν (υπό μορφή συντήρησης) και κατευθύνουν ανάλογα τον τρόπο που θα κινηθούν στις διακοπές τους. Χωρίς άγχος, στέρηση και… τρόμο για το τι θα αντιμετωπίσουν επιστρέφοντας.

Όπως επίσης και όσοι προετοιμάζονται  από το… φθινόπωρο για το καλοκαίρι! Το να ζεις καλύτερα, να βελτιωθείς ή να είσαι πιο υγιής, δεν έχει σκοπό την παραλία. Είναι 12μηνη απασχόληση, με σχέδιο, γνώση και εκπαίδευση για το τι ακριβώς χρειαζόμαστε εμείς (κι όχι ο γείτονας).

Εν ολίγοις, λίγο ψυχραιμία, σωστή καθοδήγηση και διάθεση να βελτιωθούμε και όλα γίνονται! 

Γιώργος Μίλεσης MSc Κλινικός Διαιτολόγος
[email protected]
www.milessis.gr 
FB page: milessisgeorge