Ο απολαυστικότερος τρόπος να διπλασιάσετε το μαύρισμά σας στο λεπτό

o-apolaustikoteros-tropos-na-diplasiasete-to-maurisma-sto-lepto
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Μια ήπια απολέπιση θα μεταμορφώσει το ηλιοψημένο δέρμα σας σε υπέρλαμπρο χρυσαφί.

Ίσως η απολέπιση να μην είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε όταν βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές, αλλά ίσως να μην υπάρχει άλλος, ευκολότερος και απολαυστικότερος τρόπος για να αποκτήσετε πιο ομοιόμορφα μαυρισμένο δέρμα που θα ακτινοβολεί –ιδίως στις βραδινές εξόδους σας.

Ειδικά εάν το δέρμα σας έχει την τάση να παίρνει μια καφέ -μπρονζέ χροιά μετά από μια μέρα στην παραλία, η απολέπιση θα το μεταμορφώσει αυτόματα σε λαμπερό χρυσαφί. Αλλά ακόμη και εσείς που είστε ανοιχτόχρωμη και απλά μένετε στο ελαφρύ κοκκίνισμα όσες μέρες κι αν περάσετε στις παραλίες, η εφαρμογή μιας ήπιας κούρας απολέπισης θα το βοηθήσει να μεταμορφωθεί τις επόμενες μέρες σε σέξι σοκολατί.

Αλήθειες και μύθοι για την απολέπιση το καλοκαίρι

Αν έχετε μελαχρινό τύπο δέρματος, συχνά πιστεύετε ότι ένα scrub θα θολώσει το όμορφο μαύρισμα σας, ενώ εάν έχετε ανοιχτό και ευαίσθητο τύπο, φοβάστε ότι η απολέπιση το καλοκαίρι θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ευαισθησία και ερεθισμούς. Ευτυχώς, τίποτα από τα δυο δεν είναι αλήθεια. Κατά τη διάρκεια των ηλιόλουστων διακοπών σας, τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος είναι πολύ περισσότερα από το κανονικό εξαιτίας της αύξησης μελανίνης που παράγουν τα μελανοκύτταρα ως διαδικασία προστασίας του δέρματος από την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό, δημιουργεί κλείσιμο των πόρων οδηγώντας σε θαμπάδα, ατονία και ξηρότητα του δέρματος. Και εκεί έρχεται η κούρα απολέπισης να ξαναδώσει «αέρα», θρέψη και λάμψη στο δέρμα, απομακρύνοντας όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της. Αυτή η διαδικασία, εκτός από το γεγονός ότι αναδεικνύει περισσότερο το μαύρισμά σας, βοηθά τα συστατικά του αντηλιακού, της ενυδατικής και των προϊόντων after sun να αποδώσουν στο μέγιστο της ασφάλειας που ζητάτε κάτω από τον ήλιο –ειδικά, εσείς, οι εύθραυστες «ξανθές». Πολλαπλό το κέρδος, λοιπόν, μέσα σε ένα μόνο λεπτό ήπιου τριψίματος.

Τι είναι σημαντικό να ξέρετε για την καλοκαιρινή απολέπιση

Σεβόμενες τις αντοχές του ήδη ταλαιπωρημένου από τον ήλιο δέρματός σας, αποφύγετε τη χρήση προϊόντων scrub με χοντρούς κόκκους, επειδή μπορεί να τραυματίσουν το δέρμα, δημιουργώντας αόρατες αμυχές και εστίες φλεγμονής ή μόλυνσης. Οι πολύ μικροί κόκκοι καθώς και τα κερατολυτικά ένζυμα που υπάρχουν σε κάποια ήπια προϊόντα peeling είναι σαφώς ασφαλέστερα για το καλοκαίρι και εξίσου αποτελεσματικότερα, αφού με την ενζυμική τους δράση προάγουν τη σύνθεση του κολλαγόνου ερεθίζοντας ατραυματικά τους ινοβλάστες και δημιουργώντας τις ιδανικές προϋποθέσεις για διαρκή ενυδάτωση, θρέψη και λάμψη του δέρματος.

Οι συμβουλές

- Εφαρμόζετε το scrub από 1 έως 3 φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον φωτότυπο του δέρματός σας (ανοιχτός, μέτριος, μελαχρινός) και αποκλειστικά το βράδυ, για δυο σοβαρούς λόγους: πρώτον, το ελαφρώς ερεθισμένο δέρμα σας δεν θα εκτεθεί στον ήλιο μέχρι να περάσουν 12 και πλέον ώρες, και, δεύτερον, επειδή τα κύτταρά σας ανανεώνονται με ταχύτερο τρόπο όταν κοιμάστε.

- Όταν κάνετε απολέπιση στο πρόσωπο να θυμάστε: εφαρμόστε το scrub μόνο στη λεγόμενη Τ-ζώνη -μέτωπο, μύτη, πηγούνι- αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Επίσης, με την απολέπιση του προσώπου, μαζί με τα ανώτερα νεκρά κύτταρα, επιτυγχάνετε και μια καλή θεραπεία εναντίον των μικρών μπιμπικιών που εμφανίζονται συχνά-πυκνά κάθε καλοκαίρι εξαιτίας της έντονης ηλιοφάνειας και της διαρκούς εφίδρωσης.  

- Περιποιηθείτε καλά το δέρμα σας μετά την κούρα απολέπισης απλώνοντας γενναίες δόσεις από μια καλή κρέμα ενυδάτωσης (στο πρόσωπο) και ενυδατικό γαλάκτωμα (στο σώμα).

 ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ