Πώς θα πετύχετε μόνες σας το τέλειο λίφτινγκ ματιών

matia-gunaika-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Πόδι χήνας, μαύροι κύκλοι και σακούλες εξαφανίζονται με 5 απλές αλλαγές και επί μέρους διορθώσεις στη ρουτίνα περιποίησης που ήδη ακολουθείτε.

Παρόμοια με τις συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου και του σώματος, πολλές γυναίκες -σε κάθε ηλικία- θέλουν να ξέρουν πώς να κρατούν το μάτια τους εξίσου υγιή και το βλέμμα τους νεανικό. Άλλωστε, πέρα από καθρέφτης της ψυχής, τα μάτια είναι και η πιο άμεση αντανάκλαση της φθοράς του χρόνου, όπως και του τρόπου ζωής σας. Τα πιο κοινά σημάδια έκφρασης και «ωρίμανσης» της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια -το πόδι της χήνας, οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες- απαιτούν αντιμετώπιση, που μόνη της η ενυδατική κρέμα ματιών ή ένα καλυπτικό προϊόν δεν είναι σε θέση να παρέχουν. Αλλάζουν τα προϊόντα, αλλάζει και ο τρόπος φροντίδας. Από τον καθαρισμό και την ενυδάτωση, τα ειδικά προϊόντα και τα συστατικά, μέχρι και τις τεχνικές απόκρυψης των ατελειών κάτω και γύρω από τα μάτια, ο παρακάτω οδηγός θα σου δείξει το δρόμο για να επαναφέρεις το βλέμμα σου σε μια νεανική και ξεκούραστη όψη.

 Φερθείτε με περισσότερη αβρότητα

Μια καλή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος κοντά στα μάτια επιβάλλει τον καθαρισμό δυο φορές τη μέρα (μια αφού ξυπνήσετε το πρωί και μια πριν πέσετε για ύπνο το βράδυ), με την ελάχιστη πίεση και τριβή. Αυτή η τεχνική βοηθά την ευαίσθητη περιοχή κάτω από τα μάτια να μένει διαρκώς καθαρή από ρύπους και μακιγιάζ και να μην ερεθίζεται περαιτέρω:

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο γαλάκτωμα καθαρισμού ματιών το οποίο απομακρύνει τις ακαθαρσίες και το make-up χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Με απλωμένο το γαλάκτωμα κάντε μικρές κινήσεις μασάζ ξεκινώντας από τις άκρες των ματιών και προς κάτω, φτάστε μέχρι την εσωτερική γωνία κοντά στη μύτη και επιστρέψτε ξανά μέχρι την έξω άκρη των ματιών. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και ταμπονάρετε το δέρμα με πετσέτα.

Το serum είναι το νέο «όπλο» σας

Mόλις στεγνώσει η επιδερμίδα από τον καθαρισμό, απλώνετε ορό. Το serum ματιών είναι πολύ ευγενικό με το ευαίσθητο δέρμα σας και πολύ αποτελεσματικό στην ελαχιστοποίηση των γραμμών και των λεπτών ρυτίδων γύρω και κάτω από τα μάτια.

Η κρέμα-βάλσαμο

Λίγα δευτερόλεπτα μετά τον ορό, απλώνετε μια ελαφριά προστατευτική κρέμα ματιών με καταπραϋντικές και συσφιγκτικές ιδιότητες. Μια συμβουλή που συστήνουν όλοι οι δερματολόγοι: φροντίστε να αποθηκεύετε την κρέμα ματιών μέσα στο ψυγείο, μιας και η κρύα αίσθηση που θα σου δίνει κάθε φορά που την απλώνεις, λειτουργεί και ως αυτοσχέδια μέθοδος «κρυοθεραπείας». Με την τοπική μείωση της θερμοκρασίας στα σημεία όπου εμφανίζονται σακούλες, δημιουργείται σύσφιξη και ανάπλαση, κάνοντας τα μάτια σας να δείχνουν ακόμη πιο νεανικά.

 Η ηλιοπροστασία είναι υποχρέωση

Μένοντας απροστάτευτη από την ηλιακή ακτινοβολία, ακυρώνετε σε μεγάλο ποσοστό όλες τις προηγούμενες κινήσεις φροντίδας κατά των ρυτίδων των ματιών σας. Οι δερματολόγοι λένε πως ακόμη και μόνη της, η συστηματική χρήση αντηλιακής ματιών μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση του συνόλου των σημαδιών γήρανσης της επιδερμίδας των ματιών, αρκεί να αποτελεί καθημερινή συνήθεια χειμώνα-καλοκαίρι.

Καλύψτε ό,τι επιμένει να φαίνεται

Επιλέγοντας ένα concealer ή ένα διορθωτικό χρώματος σε μορφή στικ, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη πιο αψεγάδιαστο βλέμμα που θα καλύψει με απόλυτη ομοιομορφία την ευαίσθητη επιδερμίδα, την ίδια ώρα που όλα τα προηγούμενα προϊόντα φροντίδας που έχετε απλώσει θα δουλεύουν ...υπογείως για το καλό των ματιών σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ