Τέσσερα μαγειρικά κόλπα που θα σας λύσουν τα χέρια

psomi
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τα κόλπα που μας βοηθούν να κάνουμε την μαγειρική μας καθημερινότητα πιο εύκολη, πάντα είναι ευπρόσδεκτα. Δείτε αν τα παρακάτω τρία σας διευκολύνουν όταν παλεύετε κι εσείς με το... θηρίο που λέγεται μαγειρική.

Φτιάξτε κρουτόν με φρέσκο ψωμί
Χρειάζεστε άμεσα μπαγιάτικο ψωμί για να φτιάξετε τον κιμά σας ή μήπως για να προσθέσετε κρουτόν στη σαλάτα σας, αλλά το μόνο που έχετε είναι φρέσκο; Κανένα πρόβλημα! Βάλτε το φρέσκο ψωμί σας στον φούρνο, σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία, ώστε να χάσει την υγρασία του και είστε έτοιμοι!

Καταψύξτε τις μπανάνες σας σε ροδέλες
Ειδικά εσείς που αγαπάτε τα smoothies και τα προτιμάτε στην καθημερινότητά σας, οι παγωμένες σε ροδέλες μπανάνες θα σας λύσουν τα χέρια. Ο καλύτερος τρόπος να τις καταψύξετε είναι να τις κόψετε σε ροδέλες του ενός εκατοστού και να τις βάλετε σε λαδόκολλα στην κατάψυξη. Έπειτα, εκτός από smoothies μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και σε κέικ μπανάνας. 

Αλατίστε τα... γλυκά σας
Για να αναδείξετε τις γεύσεις των επιδορπίων σας, θα χρειαστεί λίγο παραπάνω αλάτι απ’ ό,τι πιστεύετε, ειδικά στα σοκολατένια. Δοκιμάστε να τους πασπαλίσετε και λίγο αλάτι από πάνω και θα δείτε πόσο πιο νόστιμο θα είναι το αποτέλεσμα. 

Αρωματίστε το λάδι σας
Προσθέστε στο λάδι σας 2-3 κλαράκια δενδρολίβανου και 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι σε ένα μικρό μπουκάλι. Αν προτιμάτε δυόσμο ή βασιλικό, γεμίστε μισό φλιτζάνι με φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού, τα οποία προηγουμένως θα έχετε πλύνει και στεγνώσει σωστά, και προσθέστε τα σε ένα μικρό μπουκάλι λάδι. Αντίστοιχα, 2-3 κουταλιές της σούπας θυμάρι στο λάδι σας θα του χαρίσουν έξτρα γεύση, όταν το περιχύσετε στη σαλάτα σας, στο κρέας, στη φέτα κ.ο.κ.