Εναλλακτικά κόλπα για υπέροχη επιδερμίδα στη στιγμή

gunaika-kalokairi-magio-thalassa-omorfia-diakopes
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Στις διακοπές, ξεχάστε τις τυπικές ρουτίνες ομορφιάς και πιάστε ένα λεμόνι, μερικά φύλλα μέντας ή λίγη οδοντόπαστα.

Απολέπιση και καθαρισμός μαζί, με μισό λεμόνι: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά και ο καθαρισμός τους δέρματος από υπολείμματα σκόνης, ρύπων και αλατιού γίνεται μια απλή υπόθεση λίγων δευτερολέπτων, με όφελος στιγμιαία λάμψη. Απλά, κόψτε ένα φρέσκο λεμόνι στη μέση και εφαρμόστε στο δέρμα εκτελώντας κινήσεις μασάζ για 45 δευτερόλεπτα. Ξεπλύνετε και φορέστε την ενυδατική σας.

 Αναζωογόνηση με λίγα φύλλα μέντας: Όταν η μέντα χρησιμοποιείται τοπικά, διεγείρει την μικροκυκλοφορία και μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στα κύτταρα, με αποτέλεσμα την άμεση ανάκαμψη της κουρασμένης από τον ήλιο (ή το ξενύχτι) επιδερμίδας. Βάλτε μερικά φύλλα μέντας στην παλάμη σας και τρίψτε ελαφρά πάνω στην επιδερμίδα εκτελώντας ήπιες κυκλικές κινήσεις μασάζ για λίγα δευτερόλεπτα και δείτε το πρόσωπό σας να ζωντανεύει.

 Εξαφανίστε τα σπυράκια με οδοντόκρεμα: Πριν κοιμηθείτε απλώστε λίγη οδοντόπαστα στα σημεία που έχουν εμφανιστεί μπιμπίκια και αφήστε να δράσει όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί, τα σπυράκια θα έχουν γίνει άφαντα.

Τονώστε το βλέμμα σας με καφέ: Μην τον πιείτε, απλά εφαρμόστε πάνω στα βλέφαρα μια κρύα κομπρέσα που θα έχετε βουτήξει μέσα σε ένα φλιτζάνι καφέ, αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι. Η καφεΐνη και η δροσιά της κομπρέσας που θα εφαρμόσετε για λίγα λεπτά, δρουν σαν άμεση θεραπεία κατά των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Καλμάρετε το ηλιοψημμένο δέρμα με τσάι: Για μια εύκολη και γρήγορη κούρα after sun χρειάζεστε απλά ένα φλιτζάνι δροσερό τσάι, μέσα στο οποίο θα στάξετε δυο-τρεις σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου. Απλώστε απαλά πάνω στο δέρμα με λίγο βαμβάκι και θα αισθανθείτε αμέσως την ηρεμιστική και αντιφλεγμονώδη επίδραση του τσαγιού.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ