Οι πιο καυτές συμβουλές για αψεγάδιαστη όψη στις διακοπές

aleksisfairo-makigiaz
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Όλες οι ασφαλείς λύσεις για ένα μακιγιάζ αληθινά αλεξίσφραιρο -παντός καιρού.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών (και ειδικά των διακοπών) τα πάντα μπορούν να πάνε στραβά στο μακιγιάζ σας -από «λιώσιμο» υφών έως απρόβλεπτη υγρασία και από έντονη εφίδρωση έως απρόβλεπτη λιπαρότητα. Εδώ, όλες οι ασφαλείς λύσεις για ένα μακιγιάζ αληθινά αλεξίσφραιρο -παντός καιρού.

Επενδύστε σε αδιάβροχες φόρμουλες: Το μακιγιάζ των διακοπών πρέπει να είναι άτρωτο στην υγρασία του περιβάλλοντος, στο νερό της θάλασσας, της πισίνας και του ντους, όπως και στην διαρκή εφίδρωση που υποβάλλεται η επιδερμίδα κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη. Στην ουσία, αδιάβροχο μακιγιάζ σημαίνει προϊόντα και φόρμουλες που συνδυάζουν δυο ωφέλειες σε μια: δεν απομακρύνονται με τον ιδρώτα ή με μια βουτιά στο νερό και, επιπλέον, δεν φράσσουν τους πόρους.

 Μην χρησιμοποιείτε ο,τιδήποτε είναι σε μορφή σκόνης: Οι πούδρες πάνω στην επιδερμίδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το αλεύρι που απλώνετε στα κολοκυθάκια για να τηγανιστούν σε καυτό λάδι: μια κρούστα, η οποία «ψήνεται» εύκολα απ’ έξω και σιγοκαίει από μέσα. Αυτό, δεν θέλετε να το βιώσετε στην επιδερμίδα σας. Οι υγρές, ανάλαφρες και ταυτόχρονα oil free πούδρες, θεωρούνται ιδανικές για την εποχή.

Ψεκάστε τη βάση σας: Ένα foundation σε μορφή comact, όσο oil free ή βελουτέ κι αν είναι, δεν φημίζεται για τις υψηλές αντοχές του σε περιβάλλον έντονης θερμότητας και υγρασίας. Η ιδανική επιλογή σας είναι μια φόρμουλα σε μορφή σπρέι -και με υψηλό δείκτη SPF-, η οποία χαρίζει ομοιόμορφη, ανάλαφρη κάλυψη χωρίς να επιδεινώνει φλεγμονές, ακμή και ερυθριάσεις.

Το καλύτερο μυστικό απ’ όλα; Αντηλιακό με χρώμα: Μια βελούδινη αντιηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα και υψηλό SPF, πέρα από υψηλή προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας, προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα μιας πλήρους κάλυψης των ατελειών της επιδερμίδας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει το φυσικό μαύρισμά σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ