Μια μέρα στην παραλία, όπως ακριβώς σε ένα πολυτελές spa!

gunaika-paralia-kalokairi-thalassa-iliobasilema
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Μια χούφτα άμμος ή φύκια δεν κοστίζουν τίποτε. Αλλά τα οφέλη τους στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας σας είναι ανεκτίμητα.

Η αίσθηση χλιδής και η ακαταμάχητη έλξη που προσφέρει και ασκεί σε κάθε γυναίκα ένα πολυτελές spa, είναι δεδομένη. Αλλά αν στις διακοπές σας βρεθείτε σε ένα ξενοδοχείο που δεν διαθέτει λουξ υπηρεσίες ομορφιάς, κάντε το να συμβεί: μόνη σε μια ήσυχη γωνιά της παραλίας!

Η άμμος, τα φύκια και το θαλασσινό νερό αποτελούν τα ιδανικά συστατικά για μια κούρα θαλασσοθεραπείας, αντάξιας με αυτήν που θα απολαμβάνατε στο ακριβότερο spa του πλανήτη. Για να κάνετε την ιεροτελεστία ακόμη πιο αποτελεσματική -η δύναμη της αυθυποβολής παίζει σημαντικό ρόλο στη θέληση, στη διάθεση, ακόμα και στις λειτουργίες του οργανισμού- μπορείτε να τους δώσετε και ανάλογες ονομασίες, σαν κι αυτές που σκαρφιστήκαμε παρακάτω:

Βασιλική απολέπιση στην ξανθή άμμο

Θέλετε απαλότερο δέρμα και ένα ομοιόμορφο μαύρισμα που να διαρκεί περισσότερο; Στην κορυφή της λίστας των θεραπειών spa …παραλίας βρίσκεται η απολέπιση με άμμο. Αυτοί οι αμέτρητοι χρυσόλευκοι κόκκοι στους οποίους ξαπλώνετε ανέμελα πάνω τους, εξυπηρετούν έναν καλύτερο σκοπό: την ομορφιά του δέρματός σας. Ειδικά όταν είναι μουσκεμένη και από την αλμύρα της θάλασσας, η άμμος αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για απολέπιση χωρίς τον κίνδυνο να απλώσετε στο δέρμα σας επίφοβα χημικά συστατικά.

Απλά καθίστε στην άκρη του νερού, γεμίστε τις χούφτες σας με μεγάλες ποσότητες βρεγμένης άμμου και τρίψτε ήπια το δέρμα σας από τις πατούσες μέχρι τους μηρούς και από εκεί, μέχρι ψηλά το στήθος, με κινήσεις προς το μέρος της καρδιάς ώστε να ενισχύσετε την κυκλοφορία.Μετά, ρίξτε μια απολαυστική βουτιά ολικής κάθαρσης στο δροσερό νερό.

 Θεϊκή αποτοξίνωση από τα χέρια του Ποσειδώνα

Τα φύκια αποτελούν το επόμενο βήμα της κούρας σας, επειδή είναι ένα μονάκριβο δώρο της Μητέρας Φύσης (ή του θεού Ποσειδώνα) για την υγεία και την αποτοξίνωση της επιδερμίδας.  Οι βιταμίνες και τα μέταλλα με τα οποία είναι εφοδιασμένα τα φύκια, απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό χάρη στην κυτταρική τους δομή, η οποία είναι ίδια και απαράλλακτη με εκείνη του ανθρώπινου δέρματος. Η κάλυψη όλου του σώματος με φύκια, τα οποία θα βγάλετε με τα χέρια σας από τις άκρες των βράχων της παραλίας, αποκαθιστούν αμέσως τα επίπεδα υγρασίας στο δέρμα, βοηθούν στην αποτοξίνωση, λειαίνουν το δέρμα, επιβραδύνουν τη γήρανση, προωθούν την παραγωγή νέων κυττάρων και μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Επιπλέον, τα φύκια είναι ένα φυσικό διουρητικό, συνεπώς διευκολύνουν την κατακράτηση υγρών, αυξάνουν το μεταβολισμό και αποτρέπουν στα λιποκύτταρα να πολλαπλασιάζονται στο σώμα σας.

Το εξαγνισμένο λουτρό της γοργόνας

Τα αμινοξέα και τα μεταλλικά άλατα που υπάρχουν στο θαλασσινό νερό έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες από την παραδοσιακή ιατρική στην καταπολέμηση πολλών δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του εκζέματος και της ψωρίασης, μιας και έχουν την ιδιότητα να αποβάλλουν με πολύ ήπιο τρόπο  τους ρύπους και τα ακάθαρτα συστατικά αποτοξίνωσης του δέρματος. Επίσης, τα θαυματουργά ιχνοστοιχεία του θαλασσινού νερού, σας βοηθούν να απαλλαγείτε από το στρες και να αυξήσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα -με αποτέλεσμα να είστε πιο χαλαρή και να δείχνετε πιο υγιής και λαμπερή. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το θαλασσινό νερό αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να δημιουργήσετε όγκο στα αδύναμα μαλλιά σας, αποτρέποντας το φριζάρισμα και το σπάσιμο.

Απλά καθίστε για μισή ώρα με το σώμα σας μέσα στο νερό και βουτήξετε αρκετές φορές το κεφάλι σας μέσα. Μετά στεγνώστε φυσικά -χωρίς να σκουπιστείτε-, επιτρέποντας σε όλα αυτά τα αόρατα συστατικά να κάνουν τη δουλειά τους στο δέρμα, τα μαλλιά και την υγεία σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ