Όχι άλλα σπυράκια και εξανθήματα αυτό το καλοκαίρι

gunaika-kalokairi-prosopo-kastania-isia-mallia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Ε, λοιπόν, όχι! Να, πώς θα απαλλαγείτε από εξανθήματα και σπυράκια σε πρόσωπο και σώμα με τον πιο ...όμορφο τρόπο.

Οι περισσότερες γυναίκες που ταλαιπωρούνται συχνά-πυκνά από σπυράκια ή πάσχουν από μόνιμη ακμή όλο το χρόνο, περιμένουν πώς και πώς τα καλοκαιρινά μπάνια για να μετριάσουν το πρόβλημα, αφού οι γενικές ιατρικές οδηγίες λένε ότι το θαλασσινό νερό, ακριβώς επειδή περιέχει αλάτι, βελτιώνει τα περισσότερα δερματολογικά νοσήματα και κυρίως, «ψήνει» τα σπυράκια. Αλλά δεν συμβαίνει πάντα. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τους δερματολόγους, ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών και ιδρώτα προκαλεί μεγαλύτερη συσσώρευση ελαίων που μπλοκάρουν τους πόρους, αναζωπυρώνοντας την εμφάνιση μπιμπικιών σε όλο το δέρμα σε πρόσωπο και σώμα.

Το πιο συχνό σύμπτωμα ηλιακών αλλεργιών είναι το ιατρικώς λεγόμενο καλοήθες πολύμορφο εξάνθημα, το οποίο χαρακτηρίζεται από κόκκινες βλατίδες (σπυράκια) και συνοδεύεται από έντονη τοπική φαγούρα. Το φαινόμενο εμφανίζεται ξαφνικά και από το πουθενά χωρίς να υπάρχει κάποιος παθολογικός, ορμονικός ή δερματολογικός παράγοντας που το προκάλεσε. Εκτός, βέβαια, από την έκθεση στον ήλιο.

Εκτός από μια ευρεία έκταση του φαινομένου και των συμπτωμάτων (όπου μόνο ο δερματολόγος μπορεί να επέμβει με ασφάλεια και να δώσει λύση), στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ενοχλητικά σπυράκια μπορούν να εξαφανιστούν κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος και των συνηθειών σας:

 Αλλάξτε το αντηλιακό σας: Η λιπαρή σύνθεση ενός προϊόντος προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία, συνήθως επιδεινώνει το πρόβλημα της ακμής και των εξανθημάτων επειδή φράζει τους πόρους και δεν παροχετεύεται το σμήγμα, δημιουργώντας περισσότερα σπυράκια και, μάλιστα με πύον. Ένα oil free αντηλιακό με φαρμακευτική φόρμουλα δερματολογικά ελεγμένη, που περιέχει φωτοσταθερά φίλτρα ευρέως φάσματος (χωρίς άρωμα ή έλαια, φαγεσωρογόνα και parabens) επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και να ενυδατώνεται διαρκώς, μένοντας απόλυτα προστατευμένο από τον ήλιο.

Καθαρίζετε την επιδερμίδα σας με μέτρο και σωστό τρόπο: Σαφώς, ο τακτικός καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ είναι ένα σωστό προληπτικό βήμα για την αφαίρεση των ρύπων, των ελαίων και του ιδρώτα, που φράζουν τους πόρους. Ωστόσο, στην δική σας περίπτωση, ούτε ο υπερβολικός καθαρισμός ωφελεί (επειδή μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση, φλεγμονή και συνεπώς έξαρση της ακμής), ούτε όμως και οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού. Επιλέγοντας μια λοσιόν με υγρή αφρίζουσα φόρμουλα, αγνά συστατικά και πιστοποιημένη αντιμικροβιακή και σμηγματορρυθμιστική δράση, εκτός από το ότι προστατεύει από μολύνσεις, δρα σε βάθος αφαιρώντας εύκολα και αποτελεσματικά το υπερβολικό σμήγμα και τους ρύπους από την επιδερμίδα, χαρίζοντας μια λεία και καθαρή όψη. Χρησιμοποιήστε τη λοσιόν μια φορά τη μέρα, κατά προτίμηση το πρωί. Το βράδυ, αρκεστείτε σε ένα απλό πλύσιμο της επιδερμίδας με ένα μπολάκι που περιέχει χλιαρό νερό ανακατεμένο με φυσικό χυμό λεμονιού: η οξύτητα του λεμονιού «σκοτώνει» τα βακτήρια και ξεραίνει τα σπυράκια, ενώ η αντιοξειδωτική βιταμίνη C που περιέχει, προσφέρει κατευναστική επίδραση στα εξανθήματα. Για άμεση εφαρμογή στο δέρμα, στύψτε λίγες σταγόνες χυμού λεμονιού σε ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και εφαρμόστε τοπικά στις προβληματικές περιοχές.

Κάντε το make-up σας πιο αέρινο: Οι βαριές βάσεις μακιγιάζ, αν και καλύπτουν προσωρινά τα εξανθήματα και τα σπυριά, στην ουσία «θάβουν» το πρόβλημα κάτω από ένα «παχύ χαλί», εγκλωβίζοντας ασφυκτικά τους πόρους και δημιουργώντας έναν φαύλο κύκλο. Μια ενυδατική κρέμα με χρώμα ή οι υγρές oil free βάσεις μακιγιάζ από ορυκτά μέταλλα, είναι ελαφριά στην υφή και δεν επιβαρύνουν το λιπαρό δέρμα με επιπλέον στρώσεις, βοηθώντας το δέρμα να αναπνέει.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ