Ο εκπληκτικές χρήσεις των σύκων για πανέμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιά

suka
ΔΕΥΤΕΡΑ, 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Δοκιμάστε τα σύκα ως μέρος της ρουτίνας ομορφιάς και περιποίησης στις διακοπές και θα εκπλαγείτε ευχάριστα.

Η διαδικασία, απλή: βρίσκετε μια συκιά φορτωμένη με γινωμένους καρπούς και μαζεύετε 5 με 6 κομμάτια. Η φυσική γλυκύτητα των σύκων και η περιεκτικότητά τους σε τόνους βιταμινών, μετάλλων και φυτικών ινών, εκτός από τη νοστιμιά που προσφέρουν στον ουρανίσκο και ποικίλα οφέλη στην υγεία, αποτελούν και έναν άριστο τρόπο αγνής φροντίδας της επιδερμίδας και των μαλλιών σας. Δείτε πώς.

Μάσκα κατά της ακμής

Ένα σημαντικό όφελος των σύκων στο δέρμα είναι ότι αποτρέπουν το ξεφλούδισμα. Λιώστε μερικά σύκα με τη φλούδα τους σε ένα μπλέντερ, προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα κολλώδες μείγμα. Εφαρμόστε στο δέρμα σας με τα δάχτυλα και αφήστε για 15 λεπτά πριν ξεβγάλετε με χλιαρό νερό. Εκτός από την βαθιά ενυδάτωση που παρέχει, το σύκο προλαμβάνει και θεραπεύει από σημάδια ακμής.

 Θρεπτική απολέπιση

Σε ένα μπολ που έχετε ρίξει τρία κουταλάκια ακατέργαστης ζάχαρης και μερικές σταγόνες φυσικού χυμού λεμονιού, προσθέτετε μια κούπα λιωμένες σάρκες σύκων και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Εφαρμόστε αυτό το αγνό scrub σε ελαφρώς νωπή επιδερμίδα εκτελώντας ήπιες κινήσεις μασάζ και μόλις ξεβγάλετε θα διαπιστώσετε πόσο φρέσκο, καθαρό και λαμπερό θα είναι το πρόσωπό σας.

Κούρα κατά των κηλίδων

Τα σύκα περιέχουν σημαντικές δόσεις βιταμίνης C, η οποία είναι εξαιρετική για την επίτευξη ενός ομοιόμορφου δέρματος και την εξομάλυνση των κηλίδων και των δυσχρωμιών από την έκθεση στον ήλιο. Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας πάστα σύκων με ίση ποσότητα γιαουρτιού και μελιού και απλώστε τη μάσκα πάνω σε καθαρό δέρμα. Μετά από 20 λεπτά αφαιρέστε με χλιαρό νερό.

 Μάσκα για λεία και μεταξένια μαλλιά

Το ελαιόλαδο είναι ένα ισχυρό μαλακτικό προϊόν που βοηθά στη βαθιά ενυδάτωση και το εύκολο ξεμπέρδεμα των μαλλιών σας. Προσθέστε και τη σάρκα από δυο ώριμα σύκα δημιουργώντας ένα μείγμα το οποίο θα απλώσετε στα μαλλιά, σαν μάσκα. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα στιλπνότητας και λάμψης που θα αποκτήσουν τα μαλλιά σας από τις ρίζες έως τις άκρες.

Ενίσχυση της ανάπτυξης των μαλλιών

Τα σύκα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη και την υγεία των μαλλιών. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες συμβάλλουν στη δημιουργία ενός κατάλληλου περιβάλλοντος για την ανάπτυξη των τριχών και είναι επωφελείς για την υγεία των μαλλιών και του τριχωτού της κεφαλής. Ενσωματώστε τουλάχιστον 2-3 σύκα στην καθημερινή διατροφή σας και αποκομίστε εύκολα και απολαυστικά τα οφέλη αυτής της σούπερ τροφής.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ