Τα κόλπα ομορφιάς που σβήνουν το στρες από το πρόσωπό σας

gunaika-amoudia-paralia-kalokairi-magio
ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

6 μυστικά για να έχετε λαμπερή όψη και ατάραχη επιδερμίδα ακόμη και στις πιο αγχώδεις στιγμές της ημέρας.

Διαρκής ενυδάτωση: Η αφυδάτωση του οργανισμού από μόνη της οδηγεί σε περισσότερο εκνευρισμό, κόπωση και δυσκολία συγκέντρωσης, ενώ το πρώτο σημείο του σώματος που εμφανίζει ορατά σημάδια αφυδάτωσης (ξηρότητα, θαμπάδα, βαρύτητα) είναι το πρόσωπο. Εκτός από τον πίνετε πολύ νερό σε τακτά χρονικά διαστήματα, προσθέστε από νωρίς το πρωί έξτρα δόσεις βαθιάς ενυδάτωσης που διαρκεί. Ξεκινήστε με έναν ορό με βιταμίνη Α που βοηθά στη σταθεροποίηση των κυττάρων του δέρματος σε περιόδους στρες, ενισχύει δραστικά την άμυνά του από τις ελεύθερες ρίζες και προάγει την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Αφού απορροφηθεί ο ορός, απλώστε μια ενυδατική κρέμα προσώπου που να περιέχει αντιοξειδωτική βιταμίνη C, αλόη βέρα, βούτυρο καριτέ, ουρία, γλυκερίνη ή -ακόμη καλύτερα-υαλουρονικό οξύ (το συστατικό αυτό έχει την δυνατότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό επανορθώνοντας τον επιδερμικό ιστό).

Καφεΐνη, αγγούρι και concealer: Για να έχετε πάντα βλέμμα ζωηρό και ανθεκτικό στο στρες (μαύροι κύκλοι, ρυτίδες, οιδήματα), επιλέξτε μια κρέμα ματιών που περιέχει καφεΐνη, η οποία δρα συσφιγκτικά στη δομή της λεπτής επιδερμίδας. Προτιμήστε να τη διατηρείται στο ψυγείο για να πολλαπλασιάζονται οι ιδιότητες micro-lifting. Το κονσίλερ, απ’ την άλλη, είναι αληθινά θαυματουργό προϊόν για τις περιπτώσεις που το στρες απειλεί σοβαρά την εικόνα σας. Με μια απλή επάλειψη ενός προϊόντος σε ένα τόνο πιο ανοιχτό από αυτόν της επιδερμίδας σας, η όψη ξεκούρασης είναι άμεσα ορατή.

Και μην ξεχνάτε το αγγούρι. Ακόμη και στη μέση της ημέρας, κόψτε δυο φέτες δροσερού αγγουριού, απλώστε τις πάνω στα βλέφαρα και σε 10 λεπτά το βλέμμα σας θα δείχνει πιο ζωηρό και ξεκούραστο.

Μάσκα και ύπνος: Με την επιστροφή στο σπίτι ξεκινήστε μια διαδικασία ανάπλασης της στρεσαρισμένης επιδερμίδας του προσώπου σας απλώνοντας σε καθαρό πρόσωπο μια αναζωογονητική μάσκα προσώπου με καταπραϋντικά και αντιγηραντικά συστατικά όπως αλόη, αβοκάντο, μέλι, θαλάσσια λεβάντα, φραγκόσυκο ή αγγούρι. Εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο, αφήστε για 15 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Και μετά, έρχεται ο ύπνος. Την ώρα που κοιμάστε βαθιά, ο ρυθμός πολλαπλασιασμού των κυττάρων σχεδόν διπλασιάζεται και όλες οι φυσικές λειτουργίες της επιδερμίδας ενισχύονται, για να αναπληρώσουν τις φθορές από τις διάφορες επιθέσεις που υφίσταται κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ βοηθά τον οργανισμό να καθαρίσει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν οξειδωτικό στρες.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ