3 απλές σπιτικές κούρες scrub για «θεϊκό» δέρμα στις διακοπές

xeiropoiito-scrub
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Λάδι, αλάτι, ζάχαρη και γάλα, θα βρείτε και στο πιο ταπεινό room to let. Προσθέστε λίγα μούρα και ένα ματσάκι δεντρολίβανο.

Η απολέπιση του προσώπου και του σώματος είναι μια διαδικασία που πρέπει να εφαρμόζεται τακτικά αφού διώχνει τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια της επιδερμίδα και χαρίζει λείο και απαλό δέρμα. Στις διακοπές, εκεί που θέλετε να κυκλοφορείτε σαν «θεά» από το πρωί έως αργά το βράδυ, δοκιμάστε τις 3 παρακάτω DIY κούρες scrub με πολύ απλά υλικά και απολαύστε τη διαφορά.

Scrub σώματος

Υλικά:

1 κούπα χοντρό θαλασσινό αλάτι

½ κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 μικρό ματσάκι δεντρολίβανο

- Οι κόκκοι του αλατιού αποτελούν ιδανικό απολεπιστικό του σώματος και η πλούσια ορυκτή του σύνθεση από μαγνήσιο, ψευδάργυρο και ασβέστιο βοηθά το δέρμα να αποβάλλει τις τοξίνες.

- Το ελαιόλαδο, πλούσιο σε ασβέστιο και βιταμίνες Α, Ε , σίδηρο, χαλκό και φώσφορο κάνει καλό στο ευαίσθητο και αφυδατωμένο δέρμα ενώ σύμφωνα με τελευταίες μελέτες στο τομέα της αντιγήρανσης, επιμηκύνει την διάρκεια ζωής των κυττάρων κατά 20%.

- Το δεντρολίβανο είναι ένα φυτό με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προσφέρει προστασία από τις ελεύθερες ρίζες, γεγονός που βοηθά το δέρμα να διατηρείται ήρεμο και βελούδινο.

Η συνταγή:

Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και εφαρμόστε το σε βρεγμένο δέρμα εκτελώντας απαλές κυκλικές κινήσεις με φορά από κάτω προς τα πάνω -ξεκινώντας από τα πόδια- ώστε να βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος σε όλο το σώμα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

 Πίλινγκ προσώπου

Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας έλαιο ηλίανθου

¼ κούπας blueberries

1 κούπα γάλα με όλα του τα λιπαρά

- Το έλαιο ηλίανθου είναι πλούσιο σε ολεϊκό και λινολεϊκό οξύ καθώς και βιταμίνη Ε, συστατικά τα οποία θεωρούνται πολύ ενυδατικά.

- Το μύρτιλο (blueberry) περιέχει ανθοκυανίνη, ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες βοηθά στην προστασία των τριχοειδών αγγείων, βελτιώνει την μικροκυκλοφορία και χαρίζει στην επιδερμίδα περισσότερη λάμψη και ζωντάνια.

- Το πλήρες γάλα έχει αντιγηραντικές θρεπτικές και μαλακτικές ιδιότητες.

Η συνταγή:

Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και εφαρμόστε σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Κάνε μασάζ για 2 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό. 

 Απολέπιση των πιο σκληρών σημείων

Υλικά:

½ κούπα μαύρη ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

- Σε αντίθεση με την επεξεργασμένη λευκή ζάχαρη, η μαύρη (ή καστανή) έχει ένα πλήθος αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε μελάσα -ένα από τα κορυφαία super foods. Το πιο σημαντικό όμως για την επιδερμίδα μας είναι ότι αποτελεί μαγνήτη νερού και βοηθά στην καλή και βαθιά ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η συνταγή:

Ανακατέψτε καλά όλα τα συστατικά μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα και τρίψτε τους αγκώνες, τα γόνατα και τις φτέρνες για μερικά λεπτά, εφαρμόζοντας έντονο μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και ανακαλύψτε πόσο λείες και βελούδινες θα αισθάνεστε αυτές τις «σκληρές» περιοχές. Αμέσως μετά κάνε ένα χλιαρό ντους. Θα γίνει το δέρμα σου σαν βελούδο.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ