Ποιες κινήσεις ομορφιάς μπορείτε να αποχωριστείτε άφοβα στις διακοπές –και γιατί

gunaika-kalokairi
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Η απλότητα είναι προνόμιο όταν βρίσκεστε στην πιο χαλαρή περίοδο του καλοκαιριού. Γι’ αυτό, ξεπεράστε 4 περιττά βήματα (και προϊόντα) περιποίησης χωρίς τύψεις.

Καθαρισμός

Η συχνή επαφή του προσώπου σας με το θαλασσινό νερό και το γλυκό νερό του ντους αρκεί για να διατηρεί την επιδερμίδα σας καθαρή καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών. Προσθέτοντας έξτρα καθαριστική λοσιόν πρωί και βράδυ, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να στεγνώνετε το δέρμα σας προκαλώντας υπερπαραγωγή ελαίων, το οποίο μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε έντονη λιπαρότητα.

 Απολέπιση

Οποιαδήποτε μέθοδος απολέπισης, ακόμη και η πιο ήπια κούρα scrub, κάνει την ευαίσθητη επιδερμίδα πολύ πιο ανοχύρωτη και επιρρεπή σε ζημιές από την ηλιακή ακτινοβολία. Αν επιμένετε, εφαρμόστε ένα ήπιο απολεπιστικό προϊόν μόνο μια φορά την εβδομάδα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών σας διακοπών.

Ενυδατική κρέμα

Το αντηλιακό, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να παραλείπετε, είναι δεόντως ενυδατικό. Χρησιμοποιώντας μια αντηλιακή κρέμα με κρεμώδη φόρμουλα και SPF 15+ επιτυγχάνετε ταυτόχρονα και διαρκή ενυδάτωση του δέρματος, υποκαθιστώντας άριστα την ενυδατική κρέμα.

 Ορός μαλλιών

Οι οροί των μαλλιών συνήθως περιέχουν σιλικόνη, ένα υδρόφοβο (αδιάβροχο) συστατικό που λειτουργεί σαν «μουσαμάς», σφραγίζοντας την υγρασία και αφήνοντας τα μαλλιά λεία, μεταξένια και λαμπερά. Όμως το καλοκαίρι, με τις υψηλές θερμοκρασίες και την διαρκή έκθεση στον ήλιο, ένα σέρουμ μπορεί να μετατρέψει τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σε καμπίνα σάουνας. Αποτέλεσμα; Μαλλιά επίπεδα, άτονα, λιπαρά και «φλεγόμενα».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ