5 οφέλη του καρπουζιού στην υπηρεσία της ομορφιάς σας

karpouzi-gunaika-omorfia-kalokairi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Δείτε τι κερδίζετε τρώγοντας ή απλώνοντας δροσερό καρπούζι στο δέρμα και τα μαλλιά σας

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι το εκχύλισμα καρπουζιού πολύ συχνά υπάρχει ως βασικό συστατικό σε πολλές φόρμουλες ομορφιάς, περιποίησης και αντιγήρανσης -από κραγιόν και ενυδατικές έως σαμπουάν και μάσκες-, αλλά και καταναλώνοντάς το ως επιδόρπιο ή σνακ μέσα στη μέρα, προσλαμβάνετε ένα πλήθος αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων, οι οποίες δουλεύουν την ομορφιά και την υγεία τος δέρματος και των μαλλιών σας από μέσα προς τα έξω. Γεμάτο βιταμίνες Α, Β6 και C, λυκοπένιο και αμινοξέα, το καρπούζι είναι ένα από τα κορυφαία φρούτα ομορφιάς και αντιγήρανσης, βοηθώντας ταυτόχρονα το ανοσοποιητικό σύστημα να λειτουργεί προστατευτικά ακόμη και κατά της ηλιακής ακτινοβολίας. Μια ή δυο μερίδες καρπουζιού την ημέρα προσφέρουν τα εξής:

Προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών: Η αργινίνη (ένα αμινοξύ απαραίτητο στον οργανισμό) βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής. Επίσης, περιέχει φυσικά πολλή κιτρουλίνη, μια χημική ένωση που αυξάνει το επίπεδο της αργινίνης και επομένως είναι καλό για την προώθηση της ανάπτυξης των τριχών.

Αποτρέπει την τριχόπτωση: Το καρπούζι είναι γεμάτο με βιταμίνη C, η οποία βοηθά το σώμα να εξασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετός σίδηρος στα ερυθρά αιμοσφαίρια σας, γεγονός που βοηθά τη μεταφορά οξυγόνου στα τριχοθυλάκια και να τα διατηρεί υγιή. Το κολλαγόνο είναι επίσης απαραίτητο για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και το καρπούζι βοηθά στην προώθηση του σχηματισμού κολλαγόνου μέσω της κατανάλωσής του.

 Ενυδατώνει το δέρμα: Το αφυδατωμένο δέρμα οδηγεί σε μια θαμπή και ξηρή εμφάνιση, αλλά το καρπούζι έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε νερό που βοηθά να κρατά το δέρμα διαρκώς ενυδατωμένο και ελαστικό καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσής σας στον ήλιο.

Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος: Καθώς μεγαλώνετε, αλλά και όσο εκθέτετε το δέρμα σας στον ήλιο του καλοκαιριού, το δέρμα σας γίνεται λεπτότερο και λιγότερο ικανό να αποκαταστήσει τις βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες στα κύτταρα. Το καρπούζι όμως, επειδή είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά (λυκοπένιο, βιταμίνες C και Α) βοηθάει στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών επιβραδύνοντας τα σημάδια της πρόωρης ή μη γήρανσης. Συμπληρωματικά, η βιταμίνη Ε που περιέχει, ενθαρρύνει την ανάπτυξη κολλαγόνου και κυττάρων ελαστίνης που βοηθούν το δέρμα σας να παραμείνει νεανικό και ελαστικό.

Αποτρέπει την παραγωγή λιπαρότητας στο δέρμα: Οι σμηγματογόνοι αδένες εκκρίνουν φυσικά έλαια, τα οποία όμως μπορεί να είναι ενοχλητικά για την διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας, ενώ πολύ συχνά οδηγούν σε ακμή. Το καρπούζι, εφοδιασμένο με φυσικά καθαριστικά, αντιοξειδωτικά και απολεπιστικά συστατικά (με κυρίαρχη τη βιταμίνη Α), μειώνει το μέγεθος των πόρων του δέρματος και την ποσότητα ελαίων που εκκρίνουν οι σμηγματογόνοι αδένες σας.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ