Τι λάθος κάνετε με το mist προσώπου

gunaika-omorfia-prosopa
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Αυτό το «ενυδατικό» προϊόν πιθανώς να ξεραίνει περισσότερο το δέρμα σας -άθελά σας

Για το σύνολο των ημερών του καλοκαιριού και, ειδικά για την περίοδο των διακοπών, πιθανώς να έχετε εμπιστευθεί την διαρκή δίψα για δροσιά της επιδερμίδας σας σε ένα σπρέι προσώπου –με συστατικά σαν το τριαντάφυλλο, τον ευκάλυπτο και την αλόη-, χαρίζοντας μια θαυμάσια αίσθηση ενυδάτωσης, φρεσκάδας και ευεξίας στην ιδρωμένη και πυρωμένη επιδερμίδα σας στη στιγμή, κάθε στιγμή. Ξέρετε όμως ότι αυτό ακριβώς το σπρέι προσώπου πιθανώς να σας αφυδατώνει ακόμη περισσότερο; Η Renée Rouleau, αισθητικός διασημοτήτων, φημισμένη skin guru και δημιουργός ειδικής σειράς προϊόντων για κάθε πρόβλημα της επιδερμίδας, εξηγεί το ...απίστευτο γεγονός: «Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και λαμπερό, μιας και τα κύτταρα του δέρματός σας είναι σαν τα ψάρια που χρειάζονται νερό για να ζήσουν. Οπότε, η συστηματική χρήση ενός ενυδατικού σπρέι προσώπου φαίνεται να είναι πολύ ωφέλιμο, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως, πιθανώς να απορροφά στην κυριολεξία την φυσική υγρασία από το δέρμα σας», λέει η Rouleau.
 

 Γιατί συμβαίνει αυτό;

«Οι ομίχλες προσώπου είναι ουσιαστικά toners συσκευασμένα σε μια φιάλη ψεκασμού. Είναι αρκετά δημοφιλή προϊόντα επειδή είναι αναζωογονητικές και δίνουν στο δέρμα σας στιγμιαία δροσιά, αλλά μέχρις εκεί. Όταν συνηθίζετε να ψεκάζεστε με σπρέι και δεν έχετε εφαρμόσει ενυδατική κρέμα στη βάση της επιδερμίδας, η ομίχλη θα ρουφήξει την υγρασία από το δέρμα σας και θα την στεγνώσει σε λίγα λεπτά μετά τη χρήση. Και όσο συνεχίζετε να ψεκάζεστε επειδή αισθάνεστε αφυδατωμένη, τόσο η εξάτμιση της φυσικής υγρασίας θα μεγεθύνεται –φαύλος κύκλος», λέει η ειδικός.

Πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σπρέι προσώπου σας:

«Χρησιμοποιήστε το σπρέι μετά από καλό καθαρισμό της επιδερμίδας και αφού έχετε εφαρμόσει την κατάλληλη για την επιδερμίδα σας ενυδατική κρέμα. Σαφώς, και αφού έχετε απλώσει το αντηλιακό προσώπου, τουλάχιστον μισή ώρα πριν βγείτε στον ήλιο», λέει η Rouleau και συνεχίζει: «Αυτή η κίνηση είναι σημαντική επειδή η επιδερμίδα σας θα είναι επαρκώς ενυδατωμένη και ασφαλής εκ των έσω για τουλάχιστον δυο ώρες, οπότε το σπρέι προσώπου θα αποτελέσει απλά ένα επικουρικό μέσο άμεσης τόνωσης, δροσιάς και ενυδάτωσης. Αν πρόκειται να περάσετε αρκετές ώρες της ημέρας στην παραλία, φροντίστε να σκουπίζετε με μια πετσέτα το πρόσωπό σας πολύ καλά μετά τους ψεκασμούς ομίχλης πριν απλώσετε ξανά αντηλιακό προσώπου -λειτουργεί και σαν κρέμα ενυδάτωσης».

Η ειδικός συνιστά να επιλέγετε σπρέι προσώπου που περιέχουν υπερ-ενυδατικά συστατικά όπως μαύρο βατόμουρο και βιταμίνη Β3, τα οποία ενισχύουν την ικανότητα του φυσικού πλέγματος της επιδερμίδας να εγκλωβίζει την φυσική της υγρασία.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ