3 «μαγικές» θεραπείες που σβήνουν χρόνια στο λεπτό

gunaika-omorfia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Δείτε τι μπορεί να πετύχει η πλαστική χειρουργική στο πρόσωπό σας ώστε να δείχνει νεότερο μέσα σε μια μέρα!

Οι δερματολόγοι και οι πλαστικοί χειρουργοί, εκείνοι δηλαδή οι γιατροί που έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να γυρίζουν το χρόνο πίσω, μεταμορφώνοντας σε μια στιγμή ένα ώριμο πρόσωπο σε πολύ νεότερο, λαμπερό και υγιές, δεν απέχουν και πολύ από το να χαρακτηριστούν «σύγχρονοι μάγοι»: εκτελούν επεμβάσεις με υπέρυθρα ραβδιά, τιθασεύουν ραδιοσυχνότητες και συνταγογραφούν κάποια –φαινομενικά- υπερφυσικά συστατικά που αναστρέφουν ριζικά τα σημάδια της γήρανσης. Αλλά, είναι απλά γιατροί. Οι οποίοι με την εμπειρία, τη δεξιοτεχνία και τα κατάλληλα υλικά που προσφέρει η εξελιγμένη επιστήμη τους, έχουν τον τρόπο να κάνουν αληθινά «μαγικά» κόλπα στο πρόσωπό σας, κάνοντάς το να δείχνει αρκετά χρόνια νεότερο. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μέσα σε λίγες ώρες –καμιά φορά και σε λεπτά της ώρας- μπορείτε να βελτιώσετε το σχήμα της μύτης σας (χωρίς να κοπεί ούτε ένα κομματάκι δέματος από αυτήν), να σβήσετε για πάντα τις κηλίδες από τον ήλιο και τις ευρυαγγείες, να ανορθώσετε ξανά το χαλαρωμένο δέρμα του προσώπου σας: εύκολα, γρήγορα και απλά. Χωρίς μαγικά. Μόνο –αγνή- επιστήμη.

Υαλουρονικό οξύ: τόσο απλό, τόσο σπουδαίο

Από ένα φυσικό συστατικό που υπάρχει στο δέρμα κάθε ανθρώπου, το υαλουρονικό οξύ, οι επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αληθινή επανάσταση στον τομέα της αντιγήρανσης. Δεν εφηύραν κάτι μαγικό, απλά ανακάλυψαν πως αν το βάλεις σε μια λεπτή σύριγγα και κατόπιν το διοχετεύσεις στο πρόσωπο, αυτόματα οι ρυτίδες «γεμίζουν». Όπως και στη φυσιολογική λειτουργία του κάτω από το δέρμα, το υαλουρονικό οξύ συγκρατεί μόρια νερού και βοηθά στην καλύτερη σύνδεση των ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Οι ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα παραμένει σφριγηλό και ενυδατωμένο.

 Ο Απόστολος Γαϊτάνης , πλαστικός χειρουργός, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS) λέει σχετικά: «Καταρχάς, το υαλουρονικό οξύ είναι απολύτως φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα και δεν προκαλεί αλλεργίες –πολύ σημαντικό αυτό. Στην ενέσιμη μορφή του χρησιμοποιείται για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα, χωρίς να δημιουργεί κανένα πρόβλημα στην εφαρμογή της. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε», τονίζει ο γιατρός, «είναι πως η ενέσιμη ουσία δεν είναι ούτε ανθρώπινης ούτε ζωικής προέλευσης. Παρασκευάζεται στο εργαστήριο με ειδικές διαδικασίες ώστε να είναι συμβατή με κάθε τύπο δέρματος και με απολύτως προβλέψιμα αποτελέσματα». Τον ρωτάμε για το πόσο φυσικό δείχνει, σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται, πότε να αποφεύγεται και πόσο  χρόνο διαρκεί η δράση του υαλουρονικού οξέος: «Κάθε γυναίκα, η οποία για παράδειγμα αισθάνεται ότι το σχήμα των χειλιών της δεν έχει τον όγκο που θα ήθελε ή ότι ήρθε η στιγμή να γεμίσει τις ρυτίδες της ώστε να ξαναγίνει η επιδερμίδα της σφριγηλή και νεανική, μπορεί να το πετύχει άφοβα. Χωρίς πόνο, χωρίς επιπλοκές», λέει ο κ. Γαϊτάνης και συμπληρώνει:  «Το αποτέλεσμα που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ υποχωρεί σταδιακά μετά από 8 έως 12 μήνες, οπότε και θα χρειαστεί να γίνει επανάληψη της εφαρμογής. Αλλά, όσο καλύτερα συστατικά διαθέτει ο γιατρός και όσο πιο σωστά εφαρμόσει την έγχυση, τόσο επιμηκύνεται ο χρόνος: έχουν υπάρξει περιστατικά που η διάρκεια του υαλουρονικού έφτασε ακόμη και τον 1,5 χρόνο!». 

Τέλεια μύτη μέσα σε μερικά λεπτά

Η «πεσμένη» και λίγο πλατύτερη μύτη, είναι ένα χαρακτηριστικό σημάδι γήρανσης, το οποίο οι περισσότερες γυναίκες παραβλέπουν. Ένας από τους γρηγορότερους και πιο εύκολους τρόπους είναι η χρήση ενέσιμων υλικών γεμίσματος (fillers) κάτω από το δέρμα της μύτης. Ο γιατρός, μπορεί επίσης να προσθέσει μια μικρή δόση Botox κάτω από την άκρη για ένα πιο νεανικό προφίλ. Η μύτη σας ανασηκώνεται και γίνεται πιο συμμετρική διώχνοντας αρκετά χρόνια από το πρόσωπό σας χωρίς τομές και σημάδια πάνω στη μύτη. Μέσα σε δέκα λεπτά!

«Lifting» ματιών με laser και ραδιοσυχνότητες

Μια ειδική κεφαλή εκλύει ραδιοσυχνότητες που θερμαίνουν τους ιστούς γύρω από τα μάτια σας, διεγείροντας έτσι την παραγωγή κολλαγόνου. Σχεδόν αυτόματα, απαλύνονται και λειαίνονται όλες οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες που βρίσκονται στο «πόδι της χήνας», καθώς και το πρήξιμο που εμφανίζεται μερικές φορές στο κάτω βλέφαρο. Είναι ανώδυνη και γρήγορη διαδικασία -δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά. Λίγο παραπάνω διαρκεί η θεραπεία με laser –κοντά στο μισάωρο. Αλλά είναι πολύ πιο ακριβής και αφήνει ανέπαφα τον περιβάλλοντα ιστό και τα υγιή κύτταρα. Η ακτίνα του laser αποκαθιστά εξίσου καλά τις ρυτίδες στα χείλη και το λαιμό, ενώ ακόμη βελτιώνει σημαντικά την εικόνα του προσώπου από ουλές, ακμή ή τραυματισμούς, χαρίζοντας στο κουρασμένο πρόσωπό σας μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ