Οι 8 καλύτερες τροφές για κοιλιά σανίδα

oi-8-kaluteres-trofes-gia-koilia-sanida-kaluteres-trofes-gia-koilia-sanida

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

Η πολυπόθητη κοιλιά σανίδα θέλει θυσίες, πολλή γυμναστική και κατάλληλη διατροφή. Το click@Life σας προτείνει τον κατάλογο των τροφών, που πρέπει να καταναλώνετε αν θέλετε αυτό το καλοκαίρι να... κυριεύσετε τις παραλίες με το 6 pack σας.

Σόγια

Η σόγια είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Το καλύτερο όμως είναι ότι μπορούν να καταναλωθούν με διάφορους τρόπους. Είτε βράσετε ενταμάμε (φασόλια σόγιας), είτε επιλέξετε το τόφου στο πρωινό τοστάκι, υπάρχουν πολλοί τρόποι να εισάγετε στη διατροφή σας τη θαυματουργή σόγια.

Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες αποδεικνύουν τη διαιτητική δράση του γάλακτος από σόγια, που είναι σαφώς ισχυρότερη από την αντίστοιχη του συμβατικού γάλατος του εμπορίου.

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα με τις πρωτεϊνες, τις φυτικές τους ίνες, τη βιταμίνη Ε και το μαγνήσιο που έχουν σε υψηλή περιεκτικότητα δίνουν τη δυνατότητα στον οργανισμό να παράγει ενέργεια και να διατηρούν τους μύες σε καλή κατάσταση.

Επιπλέον, ρυθμίζουν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, που είναι επίσης σημαντικό για μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς τα σταθεροποιημένα επίπεδα σακχάρου, μειώνουν τις βουλιμικές εξάρσεις, που οδηγούν στην αύξηση του βάρους. Το καλύτερο όμως με τα αμύγδαλα είναι η ικανότητά τους, να μπλοκάρουν την απορρόφηση του λίπους από τον οργανισμό. Και μάλιστα του λίπους, που προέρχεται από τα ίδια τα αμύγδαλα.

Αυγά

Τα αυγά είναι ομολογουμένως η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης, ενώ η ισορροπημένη περιεκτικότητά τους σε αμινοξέα, τα καθιστά την «αγαπημένη» τροφή των διατροφολόγων. Μελέτες έχουν δείξει, ότι όσοι καταναλώνουν αυγά για πρωινό, κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν πεινάνε τόσο, συγκριτικά με εκείνους που επιλέγουν υδατάνθρακες.

Η πρωτεΐνη και το λίπος στα αυγά, είναι τα στοιχεία που προκαλούν το συναίσθημα του κορεσμού, μειώνοντας σημαντικά τα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μήλα

Η μεγάλη περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες και το μεγάλο ποσοστό τους (85%) σε νερό, «φουσκώνουν» το στομάχι και κάνουν τα μήλα μια από τις ιδανικότερες τροφές για αδυνάτισμα. Τα φρούτα αυτά, περιέχουν ακόμη φλαβονοειδή, που καταπολεμούν συγκεκριμένες μορφές καρκίνου, μειώνουν τη χοληστερόλη και διατηρούν τους πνεύμονες υγιείς.

Μούρα

Οι ειδικοί λένε, πως όσο περισσότερες φυτικές ίνες λαμβάνουμε μέσα στην ημέρα, τόσο λιγότερες είναι οι θερμίδες που απορροφά ο οργανισμός από τις υπόλοιπες τροφές που καταναλώνετε. Τα μούρα είναι πρώτη επιλογή όσων επιθυμούν να χάσουν κιλά, καθώς οι φυτικές ίνες, που περιέχουν εγκλωβίζουν και αποβάλλουν μέρη από τις τροφές, πριν ακόμα απορροφηθούν και χωνευτούν από τον οργανισμό.

Τα μούρα, όπως και τα περισσότερα φρούτα, είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία όχι μόνο προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες όπως είναι ο καρκίνος, αλλά βοηθούν τους μύες να ανταποκριθούν καλύτερα στη γυμναστική, ενισχύοντας τη μυϊκή μάζα.

Πράσινα λαχανικά

Ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει 40 θερμίδες, ενώ ένα φλιτζάνι μπρόκολο έχει 55 θερμίδες και περιέχει το 20% της ημερήσια προτεινόμενης πρόσληψης φυτικών ινών.

Επιπλέον, τα περισσότερα πράσινα λαχανικά είναι καλή πηγή ασβεστίου, το οποίο είναι σημαντικό στοιχείο για τη σύσπαση των μυών και σημαντικός σύμμαχος για να λάβετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα από την καθημερινή γυμναστική σας.

Γιαούρτι

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι άνθρωποι που λαμβάνουν ασβέστιο από το γιαούρτι, παρά από άλλες πηγές, έχουν περισσότερες πιθανόητες να χάσου βάρος, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Τα προβιοτικά βακτήρια, που περιέχουν τα γιαούρτια συμβάλλουν στην καλύτερη δυνατή υγεία του πεπτικού συστήματος, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερα αέρια, φούσκωμα και δυσκοιλιότητα, καταστάσεις δηλαδή που δε βοηθούν την κοιλιά να παραμείνει επίπεδη.

Σολομός

Τα θαλασσινά και μάλιστα ειδικά τα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, ο τόνος και το σκουμπρί, αποτελούν εξαιρετικές πηγές των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα υγιεινά λίπη μπορούν να βοηθήσουν την ενίσχυση της καύσης του λίπους, ενεργοποιώντας τον μεταβολισμό σας.

Μάλιστα μία αυστραλιανή μελέτη έδειξε ότι οι υπέρβαροι άνθρωποι, που έτρωγαν ψάρια ημερησίως, βελτίωσαν τα επίπεδα της γλυκόζης και ινσουλίνης στον οργανισμό τους. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι τα θαλασσινά μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της πέψης και στον περιορισμό της πείνας.