Μαλλιά λαμπερά και υγιή μετά τις διακοπές

mallia-gunaika
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

Αυτές είναι οι 4 απλές κινήσεις που θα επαναφέρουν την λάμψη, την ομορφιά και την υγεία των μαλλιών σας μετά τις διακοπές

Συνήθως, η επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές συνδυάζεται με δυο πράγματα: αξέχαστες αναμνήσεις και ένα κεφάλι ...μέσ’ το χάλι! Δεν ήταν μόνο ότι σας έλειψαν οι περιποιήσεις που απολαμβάνετε στο αγαπημένο σας κομμωτήριο, είναι και το γεγονός ότι η ηλιακή ακτινοβολία, το θαλασσινό αλάτι και τα μελτέμια αφήνουν στεγνά, ξεθωριασμένα και μουντά ακόμη και τα πιο ωραία και υγιή μαλλιά του κόσμου. Ένας από τους πιο διάσημους hair stylists της παγκόσμιας show biz, ο David Keough, δίνει κορυφαίες επαγγελματικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τα κατεστραμμένα σας μαλλιά να ξαναγεννηθούν μέσα σε λίγες μέρες μετά την επιστροφή σας από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Η επαναφορά της λάμψης

Η διαρκής έκθεση στον ήλιο και η συνεχής επαφή των μαλλιών με το νερό της θάλασσας ή της πισίνας, προκαλεί έντονη ξηρότητα στην τρίχα δημιουργώντας ορατή θαμπάδα και έλλειψη ελαστικότητας. «Χρησιμοποιήστε μια εντατική ενυδατική θεραπεία με πρωτεΐνες τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα για να αποκαταστήσετε την φυσική υγρασία και την ζωηράδα των μαλλιών», συμβουλεύει ο Keough. Απλώστε μια μάσκα αναδόμησης με κερατίνη (είναι η πρωτεΐνη που υπάρχει φυσικά στο τριχωτό της κεφαλής, που συντίθεται στην κερατογενή ζώνη της τρίχας), αφήνοντάς την να δράσει για 3 έως 5 λεπτά.

Η θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής

Η αφυδάτωση της τρίχας μπορεί να φτάσει έως και τη ρίζα, προκαλώντας ξηρότητα, φαγούρα έως και διαταραχή των σμηγματογόνων περιοχών του κρανίου. «Ακόμη και μετά την επιστροφή από τις διακοπές, συνεχίστε να φοράτε το καπέλο κάθε φορά που τα μαλλιά σας εκτίθενται στον ήλιο», τονίζει ο Keough και συνεχίζει: «Για το λούσιμο επιλέξτε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν θρέψης με πλούσιες ενυδατικές ιδιότητες. Το βράδυ πριν κοιμηθείτε, κάντε ένα απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με 1-2 κουταλιές σούπας έλαιο αργκάν ή λάδι καρύδας. Μετά, βουτήξτε μια πετσέτα σε ζεστό νερό, στύψε καλά και τύλιξε όλο το κεφάλι για 20 λεπτά. Δοκιμάστε αυτή την κούρα κάθε βράδυ μέχρι να σταματήσει η φαγούρα και η αποφολίδωση».

 Η τακτοποίηση των άκρων των μαλλιών

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε γυναίκα μετά τις διακοπές είναι το φριζάρισμα και το σπάσιμο στις άκρες των μαλλιών. Ο Keough λέει ότι ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την ψαλίδα και το αντιαισθητικό φριζάρισμα στις άκρες είναι να κόψετε τις τρίχες μέχρι του σημείου που είναι εμφανές το πρόβλημα. «Αν τα μαλλιά σας δεν είναι πολύ μακριά και φοβάστε ότι το ψαλίδισμα θα επηρεάσει την εικόνα σας, δοκιμάστε μια θεραπεία περιποίησης με κρέμες κατά του φριζαρίσματος, serum λείανσης, λάδια μαλλιών και μάσκες. Οπωσδήποτε, ξεχνάτε το στέγνωμα των μαλλιών με ζεστό αέρα για όσο διάστημα χρειαστεί να αποκατασταθεί η στιλπνότητα των μαλλιών σας».

Η ανάκτηση του χρώματος

Κάθε γυναίκα με βαμμένα μαλλιά το έχει διαπιστώσει με τρόμο: ο ήλιος, το αλάτι και ιδίως το χλώριο της πισίνας, κάνουν τα ξανθά μαλλιά κίτρινα έως και πράσινα, ενώ τα καστανά μεταμορφώνονται σε αντιαισθητικό καφετί ή πορτοκαλί. Όπως σωστά μαντεύετε, η ανανέωση στο χρώμα των μαλλιών είναι επιτακτική μετά το καλοκαίρι. «Σε πρώτη φάση, στο σπίτι, δοκιμάστε μια μάσκα μαλλιών με μετάξι, που δρα ευεργετικά στα αποχρωματισμένα μαλλιά και χαρίζει άμεση λάμψη», συμβουλεύει ο Keough και συνεχίζει: «Στο κομμωτήριο, επαναφέρετε το χρώμα στους αρχικούς του τόνους, επιλέγοντας μέσα από τα χρωματολόγια της νέας σεζόν την απόχρωση που σας ταιριάζει και θα σας ανανεώσει. Ωστόσο, εάν το πρόβλημα αποχρωματισμού είναι μικρό και διαχειρίσιμο, φτιάξτε μόνη σας μια φυσική μάσκα από λίγες σταγόνες ελαιόλαδου, αμυγδαλέλαιου και καστορέλαιου που θα ανακατέψετε μαζί με έναν κρόκο αυγού. Απλώστε το μείγμα στα μαλλιά, τυλίξτε τα με μια νωπή πετσέτα και αφήστε να δράσει για μισή ώρα. Μετά από 4-6 επαναλήψεις -μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες- το χρώμα θα αποκατασταθεί πλήρως. Επιπλέον, τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν ασύγκριτη λάμψη και ελαστικότητα».

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ