Τι φταίει που δεν λάμπετε από υγεία και ομορφιά;

ti-ftaiei-pou-den-lampete-apo-ugeia-kai-omorfia
ΤΡΙΤΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τα λάθη που πρέπει να διορθώσετε στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς σας, εδώ και τώρα.

Έχετε αναρωτηθεί μήπως οι κινήσεις και τα προϊόντα περιποίησης που συνηθίζετε να εφαρμόζετε καθημερινά μπορεί κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στην επιδερμίδα σας -και, μάλιστα, χωρίς καν να το υποψιάζεστε; Σας αποκαλύπτουμε τα πιο συνηθισμένα προβλήματα και τις ανάλογες λύσεις, οι οποίες θα διατηρήσουν την ομορφιά σας μακριά από άμεσους ή μελλοντικούς μπελάδες.

Η αντιγηραντική κρέμα χρειάζεται αναβάθμιση
- Το λάθος: Επιλέγετε την ίδια φόρμουλα αντιγήρανσης επί μια δεκαετία.
- Ποιο είναι το πρόβλημα: Όσο περνούν τα χρόνια, η επιδερμίδα αλλάζει και εσείς οφείλετε να συμβαδίζετε με τις αυξανόμενες απαιτήσεις των καιρών. Τα εξελιγμένα προϊόντα αντιγήρανσης, εκτός του ότι περιέχουν ισχυρότερα και πιο αποτελεσματικά συστατικά, έχουν αναβαθμιστεί επιστημονικά με τέτοιο τρόπο ώστε να ταιριάζουν κατάλληλα σε κάθε ηλικία.

- Η λύση: Επικεντρωθείτε στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχει η επιδερμίδα σας όσο μεγαλώνετε και επιλέξτε με τη βοήθεια του δερματολόγου ή της αισθητικού σας τη σωστή αντιγηραντική αγωγή που θα καταπολεμήσει πιο δραστικά τις ρυτίδες, τη χαλάρωση και την θαμπάδα του προσώπου.  Η πιο εξελιγμένη φόρμουλα; Κρέμες με αντιοξειδωτικά, ρετινόλη και πεπτίδια.

 Το φον ντε τεν δεν είναι αντηλιακό
- Το λάθος: Επαναπαύεστε στο αντηλιακό δείκτη προστασίας του φον ντε τεν που απλώνετε.
- Ποιο είναι το πρόβλημα: Αν ρωτήσετε έναν δερματολόγο θα σας πει ότι τα περισσότερα foundations με αντηλιακά φίλτρα δεν προστατεύουν 100% και από τα δυο είδη επικίνδυνης ηλιακής ακτινοβολίας (UVA και UVB). Το άλλο πρόβλημα; Δεν απλώνετε βάση μακιγιάζ στην ίδια συχνότητα (και ποσότητα) που εφαρμόζετε μια αντηλιακή κρέμα.

- Η λύση: Η πιο αδιαπραγμάτευτη τακτική σας, είναι να φοράτε κάθε πρωί ένα αντηλιακό ευρέως φάσματος (που μπλοκάρει τις ακτίνες UVA και UVB) και, κυρίως, να επιμένετε να το απλώνετε σε κάθε πιθανό σημείο του προσώπου που μένει ακάλυπτο από φον ντε τεν.

Το πολύ πλύσιμο βλάπτει

- Το λάθος: Η συνήθειά σας να καθαρίζετε υπερβολικά το πρόσωπό σας οδηγεί σε αναπάντεχους ερεθισμούς.
- Ποιο είναι το πρόβλημα: Σύμφωνα με τους δερματολόγους, όσο περισσότερο καθαρίζετε το πρόσωπό σας τόσο ανατρέπεται η ισορροπία της επιδερμίδας, καθώς δεν αφήνετε τα φυσικά έλαια στην εξωτερική στοιβάδα να διατηρήσουν την επιδερμίδα σας υγιή, ελαστική και νεανική.
- Η λύση: Οι ειδικοί συστήνουν ένα πολύ καλό προϊόν καθαρισμού με ελαφριά υφή, και πάντα ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας σας (λιπαρή, ξηρή, κανονική, ευαίσθητη, με ακμή κλπ.). Επιλέξτε το ανάλογο cleanser (σε μορφή τζελ ή αφρού), αλλά μην επιμένετε ούτε στην ένταση ούτε στη συχνή επανάληψη. Οι ξηρές επιδερμίδες χρειάζονται πλύσιμο μόνο μια φορά το βράδυ, ενώ οι λιπαροί τύποι πρωί και βράδυ.

Τα πολλά στρώματα καλλυντικών ταυτόχρονα  

 - Το λάθος: Απλώνετε πολλά και διαφορετικά προϊόντα το ένα πάνω απ’ το άλλο.
- Ποιο είναι το πρόβλημα: Συσσωρεύοντας τα συστατικά μιας ενυδατικής κρέμας πάνω από ένα λευκαντικό προϊόν ή και πάνω από έναν ορό αντιγήρανσης  έχετε την εντύπωση ότι δημιουργείτε ένα απόρθητο οχυρό κατά  των εχθρών της νεότητάς σας. Όμως, οι πολλαπλές στρώσεις δραστικών καλλυντικών ουσιών (σαν τη ρετινόλη και τα οξέα φρούτων ή τα αιθέρια έλαια), τις περισσότερες φορές λειτουργούν η μία εναντίον της άλλης. Και αντί να αποκτήσετε το καθαρό, λείο και λαμπερό πρόσωπο που ονειρεύεστε, καταλήγετε με μια επιδερμίδα γεμάτη φλεγμονές.

- Η λύση: Κρέμα BB. Μπορεί να φορεθεί μόνη της σαν ενυδατική με χρώμα αντικαθιστώντας το σέρουμ, την ενυδατική κρέμα, το primer της βάσης μακιγιάζ, τη βάση make up και το αντηλιακό -όλα αυτά μαζί.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ