Τέσσερις συμβουλές για οικονομική, αλλά υγιεινή διατροφή

souper-market-trofima
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Θέλετε να συμμαζέψετε λίγο τα μηνιαία έξοδα; Ξεκινήστε από τα ψώνια του σούπερ μάρκετ και τη διατροφή σας. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να τρώτε λιγότερο ή χειρότερα, αλλά να διαμορφώσετε τις επιλογές σας.

Αξιοποιήστε τα αποφάγια
Αντί να πετάξετε το κοτόπουλο που σας περίσσεψε, φυλάξτε το και φτιάξτε μια ωραία σαλάτα με λαχανικά, κοτόπουλο και ντρέσινγκ μουστάρδας. Έτσι θα το αξιοποιήσετε για ένα ακόμη γεύμα, αντί να μαγειρέψετε από την αρχή ή να παραγγείλετε απ' έξω. 

Μην πηγαίνετε για ψώνια απροετοίμαστοι
Αν πάτε σε ένα σούπερ μάρκετ και δεν κινηθείτε στοχευμένα προς τα τρόφιμα που χρειάζεστε, το μόνο σίγουρα είναι ότι θα καταλήξετε με δεκάδες περιττά τρόφιμα και φουσκωμένο λογαριασμό, που απλώς τα είδατε και τα λιγουρευτήκατε εκείνη τη στιγμή. Φροντίστε πάντα να πηγαίνετε με λίστα για ψώνια, να την ακολουθείτε πιστά και να είστε... χορτάτοι!

Αντικαταστήστε το κρέας με τις κατάλληλες επιλογές
Μπορείτε να λάβετε την πρωτεΐνη του κρέατος από άλλες, πιο οικονομικές και πιο θρεπτικές τροφές, όπως τα όσπρια, τα μανιτάρια, την κινόα. Κάντε συνδυασμούς όπως φακές με ρύζι ή φασολάδα με κοφτό μακαρονάκι για πλήρη πρωτεΐνη και για να αυξήσετε την πρόσληψη σιδήρου, προσθέστε και λίγη βιταμίνη C στην εξίσωση, από πιπεριές, εσπεριδοειδή κ.ο.κ

Κάντε οικονομικές επιλογές
Προτιμήστε ντόπια φρούτα και λαχανικά εποχής και αντίστοιχα επιλέξτε ψάρια όπως γαύρο, σαρδέλα κ.ο.κ. Επίσης, μην φοβηθείτε τα κατεψυγμένα τρόφιμα, τα οποία αν έχουν συντηρηθεί σωστά είναι εξίσου υγιεινά.