Πώς θα διατηρήσετε το μαύρισμά σας όλο το φθινόπωρο!

pos-tha-diatirisete-to-maurisma-sas-olo-to-fthinoporo
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Αυτές οι συμβουλές φροντίδας του δέρματος θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε μια μπρονζέ θεά για πολύ καιρό μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Το αποκτήσατε με ευχαρίστηση, το απολαύσατε λεπτό προς λεπτό -σχεδόν ηδονικά- κάτω από τον ήλιο του καλοκαιριού. Και τώρα θέλετε αυτό το σαγηνευτικό μαύρισμα σε όλο σας το δέρμα να παραμείνει για καιρό μετά τις διακοπές. Να το επιδεικνύετε στο γραφείο ντυμένη, να το χαίρεστε στις εξόδους σας με τα εξώπλατα, να το απογειώνετε σε κάθε σας φλερτ ή ερωτικό τετ-α-τετ. Γίνεται; Ακολουθήστε τις οδηγίες και θα ανακαλύψετε πόσο εύκολα θα είστε μια καλοκαιρινή θεά όλο το φθινόπωρο.

Απολέπιση, η πιο απαραίτητη ιεροτελεστία της βδομάδας: Το θεσπέσιο μαύρισμα που αποκτήσατε δυο-τρεις μήνες τώρα, οφείλεται στην υπερπαραγωγή μελανίνης, ένα πρωτεϊνικό πολυμερές που παράγει φυσιολογικά ο οργανισμός με σκοπό να προστατευθεί από την ηλιακή ακτινοβολία. Για να μην ξεβάψουν πρόωρα τα μελανοκύτταρά σας και εμφανιστούν νεκρά με τη μορφή ξεφλουδίσματος, εφαρμόστε κάθε βδομάδα μια κούρα απολέπισης. Μ’ αυτό τον τρόπο θα απαλλαγείτε από το ξηρό δέρμα που αφήνει κατά την άνοδό του στην επιφάνεια το ανενεργό κυτταρικό υπόλειμμα, αφήνοντας ξεκάθαρη την υγιή εικόνα που δημιούργησε όλο το καλοκαίρι η μελανίνη.

 Απλόχερη, επίμονη, συστηματική ενυδάτωση: Το «αργό ψήσιμο» του δέρματός σας κάτω από τον ήλιο επί τουλάχιστον μια ώρα ημερησίως (ακόμη και με στρατιωτική πειθαρχία αντηλιακής φροντίδας), επί τρεις έως και οκτώ εβδομάδες καλοκαιρινών διακοπών, σηματοδοτεί ένα πράγμα: το δέρμα σας έχει στεγνώσει. Και αυτή η έλλειψη φυσικής υγρασίας οδηγεί σε αποχρωμάτιση της σταρένιας σας εικόνας. Δυο φορές τη μέρα απλώστε μια πλούσια ενυδατική φόρμουλα, ειδικά φτιαγμένη να εμποδίζει το ξεφλούδισμα και να κλειδώνει το μαύρισμα στο δέρμα για πολλές εβδομάδες μετά τις διακοπές.

Αλλάξτε το σαπούνι με ένα shower gel και ένα λάδι από αγνά έλαια μετά το ντους: Τα σκληρά σαπούνια, απ’ τη μια καθαρίζουν το δέρμα από τους ρύπους, αλλά απ’ την άλλη απογυμνώνουν τις φυσικές άμυνες του δέρματος, επειδή δρουν επιθετικά στην επιφάνειά του. Επιλέγοντας ένα αγνό, shower gel σώματος για το μπάνιο και εφαρμόζοντας μετά το μπάνιο ένα μαλακτικό λάδι βοηθάτε το δέρμα σας να μένει καθαρό, δροσερό, λείο και απαλό, χωρίς καμία απώλεια της πολύτιμης χρυσαφένιας όψης του.

Καταναλώνετε τροφές που διατηρούν το φυσικό μαύρισμα: Οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α, βήτα-καροτένιο και τυροσίνη, προάγουν την παραγωγή μελανίνης ακόμη και αν δεν έχετε εκτεθεί στον ήλιο ούτε λεπτό. Ντομάτες, καρότα, αβοκάντο, σπόροι κολοκύθας, σταφύλια, πιπεριές και σόγια είναι κλασικές φυσικές πηγές ενίσχυσης της μπρονζέ όψης σου. 

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ