Οι σοβαροί λόγοι που η ακμή σας δεν υποχωρεί

oi-sobaroi-logoi-pou-i-akmi-sas-den-upoxorei-akmi-sas-den-upoxorei
ΠΕΜΠΤΗ, 05 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Όταν τίποτε δεν δουλεύει καλά με τα σπυράκια στο πρόσωπό σας, διαβάστε αυτό.

Εάν πάσχετε από ακμή, είτε ως ενήλικη είτε ως έφηβη, και έχετε δοκιμάσει όλα τα είδη προϊόντων που βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα δεν είναι στα προϊόντα, αλλά σε μερικές λάθος συνήθειες, με κυριότερη αυτή: δεν καταλαβαίνετε την ακμή σας, δηλαδή τι την προκαλεί και γιατί δεν  υποχωρεί ακόμη και όταν είστε σε μεγάλη ηλικία.Το γεγονός είναι ότι η ακμή τείνει να εμφανίζεται κατά την περίοδο της εφηβείας ως αποτέλεσμα των ορμονικών αλλαγών, οι οποίες οδηγούν σε υπερλειτουργία των σμηγματογόνων αδένων. Όταν παράγεται πολύ σμήγμα, φράζουν οι πόροι προσελκύοντας βακτηρίδια, τα οποία δημιουργούν ακμή και μόνιμες φλεγμονές. Έτσι, εάν είστε σε ένα αυστηρό πρόγραμμα περιποίησης της ακμής σας αλλά η επιδερμίδα σας δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης, δείτε τι πρέπει να ξέρετε.

 Δεν είστε στο σωστό πρόγραμμα: Τα καλύτερα συστατικά που περιέχουν τα ειδικά προϊόντα για την καταπολέμηση της ακμής είναι το σαλικυλικό οξύ και το υπεροξείδιο του βενζολίου. Το σαλικυλικό οξύ δρα ως απολεπιστικό, καθαρίζοντας τους πόρους και αποφράσσοντας τα θυλάκια από το υπερβολικό σμήγμα, ενώ μειώνει και τους ερεθισμούς, ενώ το υπεροξείδιο του βενζολίου είναι αυτό που σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Χρησιμοποιώντας αυτά  τα δυο συστατικά σε συνδυασμό, θα δείτε την επιδερμίδα σας να εξομαλύνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Κάνετε υπερβολική χρήση προϊόντων: Όταν πρόκειται για θεραπεία κατά της φλεγμονής της επιδερμίδας, πρέπει να θυμάστε πως το το λιγότερο είναι το καλύτερο. Η υπερβολική χρήση μιας φόρμουλας κατά της ακμής μπορεί στην πραγματικότητα να επιδεινώσει το πρόβλημα. Σιγουρευτείτε ότι απλώνετε την κρέμα με σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου μια ή δυο φορές την ημέρα -πάντα σε καλά καθαρισμένο πρόσωπο- και σίγουρα όχι σε συνδυασμό με Retin-A, ένα παράγωγο της βιταμίνης Α που είναι περίπου 100 φορές ισχυρότερη από τα άλλα προϊόντα με ρετινόλη. Και κάτι ακόμη σημαντικό: το δέρμα των ενηλίκων είναι πολύ πιο ευαίσθητο και λεπτότερο από αυτό των εφήβων, αν είστε άνω των 25, αναζητήστε φόρμουλες που περιέχουν έως 2% υπεροξείδιο βενζολίου ή 5% σαλικυλικού οξέος.

Δεν έχετε υπομονή: Μια επιδερμίδα που υποφέρει από ακμή και φλεγμονές χρειάζεται χρόνο για να ηρεμήσει και να θεραπευτεί. Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον 6 εβδομάδες έως 2 μήνες θεραπευτικής αγωγής πριν την εγκαταλείψετε για να δοκιμάσετε κάτι άλλο.

Αμελείτε τις επισκέψεις σας στο δερματολόγο: Ορισμένοι τύποι ακμής δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τα προϊόντα του εμπορίου. Εάν η ακμή σας δεν δείχνει σημάδια ύφεσης ακόμη και όταν έχετε κάνει σωστά όλα τα παραπάνω, την τελική λύση θα σας δώσει ο δερματολόγος. Σήμερα, υπάρχουν αρκετές θεραπείες στο ιατρείο που εξαλείφουν την ακμή καλύτερα από τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα. Και πάνω απ’ όλα, ένας καλός γιατρός θα σας υποδείξει το κατάλληλο πρόγραμμα φροντίδας της επιδερμίδας σας, όπως και της διατροφής σας (θυμηθείτε: γαλακτοκομικά προϊόντα, σοκολάτα, γλυκά και κέικ, λιπαρές τροφές και αλκοόλ, μολονότι δεν δημιουργούν ακμή, εντούτοις επιδεινώνουν την κατάσταση και δημιουργούν εξάρσεις των φλεγμονών).

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ