Ποιο είναι το μυστικό για μεταξένια πόδια

poio-einai-to-mustiko-gia-metaksenia-podia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Μια κορυφαία δερματολόγος εξηγεί πώς να πετύχετε την τέλεια απολέπιση των ποδιών σας σε 4 βήματα.

Μπορεί να έφυγε το καλοκαίρι, αλλά ο καιρός, για δυο τουλάχιστον μήνες ακόμη, «σηκώνει» να φοράτε μίνι φούστες και σορτσάκια. Και αν στην περίοδο των διακοπών το δέρμα των ποδιών σας ταλαιπωρήθηκε, αφυδατώθηκε και απέκτησε μικρές ατέλειες εξαιτίας του ήλιου, η Dr. Dendy Engelman, μια από τις πιο καταξιωμένες δερματολόγους στον κόσμο και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, δίνει τις κατάλληλες συμβουλές για να δείχνουν τα πόδια σας υπέροχα και σέξι, όσο καιρό ακόμη θα μπορείτε να τα επιδεικνύετε.   

«Η σωστή απολέπιση, πέρα από τα αισθητικά οφέλη που χαρίζει στο δέρμα των ποδιών κάνοντάς τα μεταξένια και απαλά, είναι και ένας εξαιρετικός τρόπος για να τονωθεί η κυκλοφορία και να μειωθεί η εμφάνιση της κυτταρίτιδας στα ψηλότερα σημεία», λέει η Engelman και εξηγεί τα βήματα για μια σωστή κούρα απολέπισης.

Στεγνό καθάρισμα: Το καλό βούρτσισμα του δέρματος με μια μαλακή και καθαρή βούρτσα από φυσική τρίχα, αυξάνει την κυκλοφορία, βοηθάει στην μείωση της κυτταρίτιδας, οδηγεί σε ταχύτερη παροχέτευση της λέμφου και συσφίγγει το δέρμα. Μην βουρτσίζετε πολύ δυνατά, αλλά μαλακά και με μεγάλες κινήσεις, ξεκινώντας από τους αστραγάλους και φτάνοντας σταδιακά μέχρι και τους γλουτούς.

Γυάλισμα: Αμέσως μετά, απλώστε μια κρέμα από πράσινο άργιλο, η οποία με την βοήθεια μικρής ποσότητας νερού μετατρέπεται σε μεταξένιο αφρόλουτρο, ώστε να καθαρίσετε το δέρμα και να απομακρύνετε κάθε ίχνος ξερού δέρματος και νεκρών κυττάρων από τα πόδια σας, βελτιώνοντας άμεσα την υφή του δέρματος.

Λίπανση: Αμέσως μετά το «λουστράρισμα» του δέρματος, απλώστε παντού λάδι σώματος με shimmer, ώστε να αποκαταστήσετε την υγρασία του δέρματος και να δημιουργηθεί ένα στρώμα λάμψης και ενυδάτωσης. Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να απορροφηθεί καλά και περάστε στο τελευταίο βήμα.

Ενυδάτωση: Για να ενισχυθεί η ακεραιότητα του φραγμού υγρασίας του δέρματος από όλες τις προηγούμενες κινήσεις, αμέσως μόλις το λάδι απορροφηθεί εφαρμόστε μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος με φυσικά συστατικά όπως το μέλι, το οποίο βελτιστοποιεί τη μικροχλωρίδα του δέρματος και ενισχύει την άμυνα ενάντια στις πιθανές μολύνσεις, που συνήθως προκαλούνται από το συχνό ξύρισμα των ποδιών.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ