Τα επαγγελματικά μυστικά για τέλειο βλέμμα

makigiaz-gunaika
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Τρεις εξπέρ του μακιγιάζ και της αισθητικής των ματιών δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για νεανικό και αψεγάδιαστο βλέμμα.

Με 22 μυς να δουλεύουν πάνω από 10.000 φορές τη μέρα και προστατευμένα από το πιο εύθραυστο κομμάτι δέρματος σε όλο το σώμα, τα μάτια σας είναι η πρώτη περιοχή του προσώπου, που κουράζεται και γερνά πρόωρα δημιουργώντας ρυτίδες, μαύρους κύκλους, χαλάρωση βλεφάρων κλπ. Όμως, επειδή τα μάτια είναι και τo πιο σαγηνευτικό όπλο της θηλυκότητας κάθε γυναίκας, μάθετε με ποιους τρόπους θα τα κάνετε να δείχνουν πάντα νέα, σπινθηροβόλα, ελκυστικά και απόλυτα προστατευμένα.

Η τεχνική του αυτοσχέδιου lifting

«Μην απλώνετε την κρέμα ματιών με μια μόνο κίνηση. Το μασάζ στα μάτια είναι μια υποτιμημένη αλλά, ωστόσο, εξαιρετικά αποτελεσματική πρακτική», λέει η Joanna Czech, ειδικευμένη στην αισθητική ιατρική και παγκόσμια σύμβουλος της εταιρείας La Mer. «Το σωστό μασάζ διασφαλίζει την μέγιστη απορρόφηση των συστατικών της κρέμας ματιών που φοράτε, καθώς μόνο το 30% της αποτελεσματικότητας ενός προϊόντος περιποίησης ματιών εξαρτάται από τα συστατικά του –το υπόλοιπο 70% αφορά στον τρόπο που το απλώνετε», τονίζει η Czech. Η ίδια, έχει αναπτύξει μια τεχνική που βοηθούν τα μάτια να διώχνουν την κούραση και το πρήξιμο: «Πρώτα, ξεκινάτε γύρω από το μάτι, πιέζοντας και αφήνοντας τα δάχτυλά σας (δείκτη και μέσο). Αυτό αφυπνίζει την μικροκυκλοφορία στην περιοχή, τονώνοντας άμεσα την επιδερμίδα. Στη συνέχεια εφαρμόστε μικρά απαλά τσιμπήματα και ελαφρά τραβήγματα των βλεφάρων προς τα πάνω που διαρκούν σχεδόν 20 δευτερόλεπτα», συμβουλεύει η ειδικός.

Ο τέλειος τρόπος για να καμουφλάρετε τις ατέλειες

Το concealer ματιών είναι ένα από τα προϊόντα μακιγιάζ, τα οποία χρησιμοποιούνται από πολλές γυναίκες με εσφαλμένο τρόπο. Είτε πρόκειται για λάθος απόχρωση (η πολύ παλ τόνοι είναι ένα τυπικό λάθος γιατί το concealer πρέπει να είναι στον ίδιο ακριβώς τόνο με το χρώμα του δέρματος), είτε πρόκειται για λάθος υφή (τα κρεμώδη concealer είναι για ευρεία κάλυψη ενώ τα πιο πουδρέ είναι για να αποκρύπτυν τοπικούς λεκέδες και άλλες ατέλειες), είτε πρόκειται για λάθος ποσότητα (το λίγο δεν καλύπτει επαρκώς, ενώ το πολύ δείχνει σαν μπάλωμα).Γνωστός για την δεξιότητά του να δημιουργεί τα πιο αψεγάδιαστα βλέμματα σε πλήθος επώνυμων και ανώνυμων πελατισσών του, ο διάσημος make up artist Andrew Gallimore θεωρεί ότι το μεγάλο μυστικό ενός επιτυχημένου μακιγιάζ ματιών ξεκινά από την σωστή χρήση της κρέμα ενυδάτωσης. «Το πρωί δεν χρειάζεται να υπερβάλλετε στην ποσότητα κρέμας κάτω από τα μάτια, επειδή θα εμποδίσει το concealer να κρατηθεί στη θέση του.

 Χρησιμοποιώντας μια ενυδατική ελαφριάς υφής, θα διαπιστώσετε ότι απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει κατάλοιπα υγρασίας», λέει ο Gallimore και συνεχίζει: «Η βάση του μακιγιάζ προσώπου, την οποία θα περάσετε και κάτω από τα μάτια, βοηθά επίσης στην δημιουργία μιας στρώσης στήριξης του concealer και αυτό είναι θεμιτό». Όσον αφορά στην υφή του καλυπτικού ματιών, ο make up artist δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις ελαφρώς κρεμώδεις φόρμουλες. «Ούτε πολύ παχιά, ούτε πολύ ματ, έτσι ώστε να πλησιάσει στην υφή και το φυσικό τόνο της επιδερμίδας σας, δημιουργώντας  την ψευδαίσθηση του αληθινού δέρματος», συμβουλεύει. «Επίσης σημαντικό: απλώνετε το concealer κάτω από φυσικό φως και όχι μέσα στο μπάνιο με τον τεχνητό φωτισμό, ενώ η χρήση ενός ειδικού πινέλου για concealer θα σε οδηγήσει σε πιο στρωτή εφαρμογή -τα δάχτυλα πάντοτε αφήνουν τα σημάδια τους σε ένα τέτοιο σημείο». Ο Gallimore ολοκληρώνει το look σας με την εξής παραίνεση: «Αφού ολοκληρώσετε την εφαρμογή του concealer σε όλο το βλέφαρο, ταμπονάρετε λίγο ακόμη προϊόν με το βουρτσάκι, στην εσωτερική μεριά του ματιού. Αυτό θα φωτίσει με έναν εντυπωσιακό τρόπο όλο το βλέμμα».

Οι ενισχυτές του βλέμματος

Συνδυάζοντας μπλε χρώμα ματιών με μπλε eyeliner, θεωρείται πλέον τόσο ακραία επιλογή, όσο το να γεμίζετε τα ήδη πλούσια και σαρκώδη χείλη σας με επιπλέον υαλουρονικό. Το μυστικό για βλέμμα που γοητεύει είναι η αντίθεση που δημιουργούν οι σκιές, κόντρα στο φυσικό χρώμα σας. Η make up artist Charlotte Tilbury έχει δημιουργήσει μια ευφυή παλέτα από eyeliners και σκιές ματιών με βάση τους μεταλλικούς τόνους, οι οποίοι προβάλλουν με αξεπέραστη έμφαση το χρώμα των ματιών σου και, κατ’ επέκταση, το σύνολο του βλέμματός σου. Ακούστε στις συμβουλές της:

- Καστανά μάτια: Οι περισσότερες μεταλλικές αποχρώσεις ταιριάζουν άψογα, ιδίως αυτές που πλησιάζουν το θερμό μπρονζέ, το καθαρό χρυσό, το λαμπερό κεχριμπάρι αλλά και το μοβ ή το σκούρο πράσινο.

- Μελί μάτια: Μείνετε μακριά από κάθε τι μπλε εκτός του σμαραγδί. Το ήπιο χρυσό είναι ταιριαστό. Ωστόσο, μην πάτε σε έντονες μεταλλικές εκδοχές. Τα μελί μάτια έχουν λάμψη από μόνα τους.

- Γαλάζια μάτια: Οι ελαφροί, ουδέτεροι τόνοι όπως το γκρι και το navy blue θα εκθειάσουν το βλέμμα σας. Όπως και σκιές στο χρώμα της σαμπάνιας ή του αδιόρατου μαύρου.

- Γκρι μάτια: Σπάνια, αλλά εξαιρετικά σαγηνευτικά, από μόνα τους. Ελαφρώς “σκονισμένα”από γκρι-μπλε ή μαύρη σκιά, μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα.

- Πράσινα μάτια: Μια σκιά σε ροζ-χρυσό ή ακόμη και ένα oxblood eyeliner θα κάνουν τα πράσινα μάτια να ξεπετάγονται μαγικά. Παρόμοια εντύπωση θα προκαλέσει και μια απόχρωση έντονου, μεταλλικού μπεζ στην μέσα γωνία του ματιού -όχι όμως κάτι που πλησιάζει το λευκό.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ