Πόσο έτοιμες είστε για να φορέσετε κόκκινο κραγιόν;

poso-etoimes-eiste-gia-na-foresete-kokkino-kragion
ΠΕΜΠΤΗ, 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Πριν πλημμυρίσετε τα χείλη σας με ένα «καυτό» κραγιόν, μάθετε από πριν τα μυστικά που θα το αναδείξουν καλύτερα.

Πριν αποφασίσετε να βάλετε ...φωτιά στην εικόνα των χειλιών σας, μάθετε τα τέσσερα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, με βάση τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας του προσώπου σας, του μεγέθους των χειλιών σας, ακόμη και το χρώμα των δοντιών σας. Η Lauren Andersen, η make-up artist της Avon -και πολλών διασήμων γυναικών παγκοσμίως-, συμβουλεύει:

«Μπορείτε να φοράτε ένα φλογερό κόκκινο κραγιόν ανά πάσα στιγμή. Αλλά αν γενικά δεν χρησιμοποιείτε τολμηρά χρώματα στο μακιγιάζ σας, οι ελαφρύτεροι τόνοι κόκκινου που συναντάτε στα gloss και τα ελαφρώς χρωματιστά lip balm, θα σας κάνουν να αισθάνεστε άνετη (και αρκετά θηλυκή) στο γραφείο ή στα ψώνια. Πάντως, οι πιο έντονες αποχρώσεις και υφές σε gloss βερνίκια ή κραγιόν, δημιουργούν τον ιδανικό δραματικό χαρακτήρα που χρειάζεστε σε βραδινές εξόδους», λέει η Andersen και εξηγεί τους τρεις βασικούς κανόνες που αξίζει να τηρείτε όταν αποφασίσετε να βάψετε κόκκινα στα χείλη σας.

 Το χρώμα του δέρματος: Αν η επιδερμίδα σας έχει ζεστές αποχρώσεις, οι κόκκινοι τόνοι με έναν υπαινιγμό πορτοκαλί θα σας κολακέψουν ιδανικά. Αντίθετα, οι γυναίκες με ανοιχτότερο τόνο επιδερμίδας θα δείχνουν καλύτερα αν επιλέξουν κόκκινο που περιέχει μπλε ή ροζ τόνους.

Η απόχρωση των δοντιών: Τα ζεστά χρώματα θα κάνουν τα  δόντια σας να δείχνουν περισσότερο κίτρινα από ό,τι πραγματικά είναι, ενώ οι ψυχρότερες αποχρώσεις θα τα φωτίζουν. Αν η οδοντοστοιχία σας είναι από τη φύση της σκούρα, αναδείξτε το χαμόγελό σας με πιο ψυχρές αποχρώσεις του κόκκινου -ακόμη κι αν έχετε σταρένια επιδερμίδα.

Το μέγεθος των χειλιών: Μια λαμπερή φόρμουλα δημιουργεί την ψευδαίσθηση του μεγαλύτερου όγκου. Το glossy φινίρισμα αντανακλά το φως, καθιστώντας τα χείλη περισσότερο αισθησιακά. Δεν σας αρέσει να δείχνετε προκλητική; Επιλέξτε ένα κόκκινο κραγιόν με ματ υφή.  

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ