Τελικά το πλύσιμο χαλάει τα μανιτάρια;

manitaria
ΔΕΥΤΕΡΑ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

Εχθρός ή όχι το νερό και το πλύσιμο των μανιταριών; Αν έχετε κι εσείς αυτή την απορία, δείτε τι πρέπει να ξέρετε.

Αγοράζετε μανιτάρια από το σούπερ μάρκετ και διαπιστώνετε ότι υπάρχουν βρωμιές. Τι κάνετε; Τα πλένετε με νερό ή όχι;

Η αλήθεια είναι ότι το πλύσιμο των μανιταριών σε νερό οδηγεί σε απορρόφηση υγρασίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη γεύση τους, ειδικά όταν χρησιμοποιείτε κομμένα μανιτάρια κι όχι ολόκληρα.

Αν χρησιμοποιείτε ολόκληρα μανιτάρια, μπορείτε να τα ξεπλύνετε καθώς το περισσότερο νερό μένει στην επιφάνειά τους, αρκεί να μην τα βάλετε στη συνέχεια στο ψυγείο για ώρες. Τότε θα χαλάσει η υφή τους, θα γίνει πιο γλιτσερή και το πιθανότερο είναι να μη θέλει κανείς να τα πλησιάσει.

Ένας καλός τρόπος να τα στεγνώσετε μετά το πλύσιμο είναι χρησιμοποιώντας το spinner για λαχανικά. Βάλτε τα μανιτάρια σας εκεί αφού τα ξεπλύνετε και φροντίστε να διώξετε την έξτρα υγρασία. Έπειτα είναι έτοιμα να τα κόψετε, να τα μαγειρέψετε και να τα σερβίρετε.

Αν δεν έχετε spinner, χρησιμοποιήστε ένα απλό σουρωτήρι και με χαρτί κουζίνας ακουμπήστε τα ταμποναριστά για να αφαιρέσετε την υγρασία.

Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι κανόνες που πρέπει να έχετε υπ’ όψιν: Αν σερβίρετε μανιτάρια ωμά, δεν πρέπει να τα ξεπλύνετε με νερό, αλλά να τα καθαρίσετε με ένα βουρτσάκι, όπως μια οδοντόβουρτσα. Αν μαγειρέψετε τα μανιτάρια σας, κάντε το αμέσως μετά το ξέπλυμα και μην τα βάλετε ποτέ υγρά στο ψυγείο.

Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, τα μανιτάρια σας θα είναι πάντα νόστιμα και με την κατάλληλη υφή.