Πώς θα δείχνετε νέα και όμορφη μετά τα 40

pos-tha-deixnete-nea-kai-omorfi-meta-ta-40
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ένας απλός, πρακτικός οδηγός -χωρίς ενέσεις, νυστέρια και άλλες επεμβάσεις.

Μαλλιά: Σκουρύνετε τη ρίζα

Aποφύγετε την πολύ ανοιχτόχρωμη βάση στη ρίζα των μαλλιών, ειδικά αν τα υπόλοιπα είναι επίσης ανοιχτόχρωμα. Η σωστή απόχρωση για τη ρίζα είναι εκείνη σε δυο τόνους πιο σκούρα από τα υπόλοιπα μαλλιά, βελτιώνοντας την όψη της επιδερμίδας και τονίζοντας περισσότερο το βλέμμα σας. Εάν μάλιστα τα μαλλιά σας είναι σχετικά αδύναμα αυτό το παιχνίδισμα των σκιών που δημιουργείται τους χαρίζει περισσότερο όγκο. Επιπλέον, η σκούρα ρίζα είναι το δημοφιλέστερο trend αυτή την περίοδο.

Έξτρα κόλπο: Αφήστε μια ίσια φράντζα να πέφτει στο μέτωπό σας. Αυτό το έτσι κι αλλιώς νεανικό look, προσφέρει και κάτι περισσότερο στις μεγαλύτερες γυναίκες: καλύπτει όλες τις ρυτίδες.

Μάτια: Botox εφέ με ένα eyeliner

Κάντε το βλέμμα σας να δείχνει μεγαλύτερο και πιο έντονο δημιουργώντας ένα τονισμένο περίγραμμα στα βλέφαρα με ένα μαύρο ή γκρι eyeliner στη βάση των άνω και κάτω βλεφαρίδων. Προσθέστε και μια στρώση μάσκαρα που χαρίζει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες, αποφεύγοντας όμως να περάσετε με μάσκαρα τις κάτω βλεφαρίδες -τονίζει τους μαύρους κύκλους και κάνει το βλέμμα να δείχνει κουρασμένο.

Έξτρα κόλπο:  Για να μειώσετε τα ενοχλητικά οιδήματα κάτω από τα μάτια, πάρτε ένα παγάκι και κάντε μασάζ στο βλέφαρο κυκλικά, από έξω προς τα μέσα, για δυο με τρία λεπτά (μπορείς να το εφαρμόσετε την ώρα που περιμένετε να απορροφηθεί η ενυδατική κρέμα προσώπου).

 Επιδερμίδα: Λάμψη στη στιγμή

Το μυστικό μιας λαμπερής επιδερμίδας είναι η πλούσια ενυδάτωση με ειδικά προϊόντα για ώριμες επιδερμίδες (με πιο πλούσια σύνθεση) που βοηθούν την επαναφορά της ελαστικότητας και προάγουν τη φωτεινότητα. Για περισσότερη ακτινοβολία στη στιγμή επιλέξτε φον ντε τεν με αέρινη υφή που αντανακλά το φως προσφέροντας ομοιογένεια και φωτεινότητα στο δέρμα.

Έξτρα κόλπο: Αν έχετε λίγο χρόνο, πριν το μακιγιάζ εφαρμόστε για 15 λεπτά μια μάσκα που ξεκουράζει, εξομαλύνει και ενυδατώνει βαθιά την επιδερμίδα, επιτρέποντας στα προϊόντα του μακιγιάζ να αφομοιωθούν καλύτερα.

Λαιμός και ντεκολτέ: Κάλυψη και τόνωση

Καθώς κινείτε διαρκώς το λαιμό (και κυρίως, επειδή διατηρείτε για πολλές ώρες την ημέρα το κεφάλι διαρκώς προς τα κάτω χρησιμοποιώντας κινητό, tablet και laptop), το κολλαγόνο και η ελαστίνη φθείρονται, οδηγώντας την επιδερμίδα της περιοχής κάτω από το σαγόνι έως και  το ντεκολτέ σε ατονία. Ωστόσο, ένας από τους πιο βασικούς λόγους που ο λαιμός σας μοιάζει γερασμένος είναι η ...εγκατάλειψη. Για τις περισσότερες γυναίκες, η φροντίδα του δέρματος  σταματά στη γραμμή του σαγονιού, όμως η περιοχή του ντεκολτέ πρέπει να αντιμετωπίζεται τόσο σοβαρά όσο το πρόσωπο. Μια αντιρυτιδική κρέμα ή ένα αντιγηραντικό έλαιο για τη συγκεκριμένη περιοχή και, από πάνω, μια διαφανής ανάλαφρη πούδρα μπορούν να έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Έξτρα κόλπο: Για τόνωση των ρυτίδων στην περιοχή του λαιμού εφαρμόστε καθημερινό μασάζ σε όλη την περιοχή με μείγμα από λάδι χαμομηλιού και λίγες σταγόνες έλαιο λεβάντας.

Χείλη: Αόρατο περίγραμμα, φλογερό γέμισμα

Τα μπεζ-καφέ κραγιόν τονίζουν περισσότερο τις ρυτίδες γύρω από τα χείλη. Ένα ενυδατικό κόκκινο κραγιόν, φωτεινό, έντονο ή λίγο πιο βαθύ από το χρώμα του κρασιού σε ματ υφή είναι προτιμότερο, αρκεί να το απλώνετε με φειδώ χρησιμοποιώντας πινελάκι.

Έξτρα κόλπο: Με ένα μολύβι χειλιών σχεδιάστε ένα αρμονικό περίγραμμα και γεμίστε με μια ουδέτερη απόχρωση, ένα ή δυο τόνους πιο σκούρα από το φυσικό τόνο της επιδερμίδας των χειλιών σας. Περάστε μια ακόμη στρώση με ένα διάφανο gloss το οποίο θα χαρίσει μια εξαιρετικά σοφιστικέ νεανικότητα και λάμψη.

Χέρια: Η αντιγηραντική κρέμα κρύβει χρόνια

Οι καφέ κηλίδες και οι ρυτίδες που δημιουργούνται με το πέρασμα του χρόνου στο πάνω μέρος της παλάμης απαιτούν συστηματική απολέπιση και χρήση μιας αντιγηραντικής κρέμας δυο φορές τη βδομάδα. Σε καθημερινή βάση απλώνετε μια κρέμα ενυδάτωσης με λευκαντικές ουσίες και υψηλό  SPF, ενώ μπορείτε να εφαρμόζετε και λίγο φον ντε τεν μακράς διαρκείας για να καλύπτει τις έντονες δυσχρωμίες.

Έξτρα κόλπο: Αποφύγετε τα φανταχτερά ντεκόρ και τα κοριτσίστικα σχέδια πάνω στα νύχια σας. Προτίμησε  ένα κομψό (και πάντα μέσα στη μόδα, ανεξαρτήτως ηλικίας) γαλλικό μανικιούρ, χρησιμοποιώντας μανό σε απαλό ροζ ή αδιαφανές μπεζ.

ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΓΑΡΗ